A légifotós: Yann Arthus-Bertrand

Bakancslistához adom
Etre Photographe - Yann Arthus-Bertrand
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia dokumentumfilm, 46 perc, 2003

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Arthus-Bertrand az égből figyeli a világot, légi felvételeken rögzíti a Föld folytonosan változó képét. Technikailag kiváló munkáinak legnagyobb értéke a hihetetlen színérzékenység képeinek szabályos formáit szinte szétfeszítik a fantasztikus színek. A fotóművész berepülte és szinte lefényképezte az egész világot. Szerinte a "Föld maga a művészet - a fotós csak szemtanú", de a természet sokszínű arca mellett bemutatja az ember keze nyomán változó világot; fotói tulajdonképpen "pillanatfelvételek" a bolygó állapotáról. A légi felvételek helikopterről készültek, a francia fotográfus mintegy 3000 órát töltött a levegőben, több mint 100 országot fényképezett madártávlatból, nem egyszer két kilométeres magasságból.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
BicskaMaxi 2011 ápr. 23. - 23:05:28 Előzmény géGyula
Aki még nem látta, annak ajánlom a HOME c. megrendítõ filmjét. Nem természetfilm, hanem egy dokumentumfilm arról, hogy mit mûvetünk a Földdel, ugyanakkor perspektívát is ad.
géGyula 2011 ápr. 23. - 00:21:21
Már a mûsor elõzetese során fölkeltõdött a figyelmem. Szerencsére nem feledkeztem meg róla és megnéztem.
Egészen zseniálisa pofa, nagyon egyéni látásmóddal. Nagyon elgondolkodtatóan informative az összeállítás, érdekes, ahogy
azt ecsetelte, hogy szinte naponta mást és mást fotózva, tkp. minden témát,tartalmat élvznie kell. S a film erénye, hogy ezt sikerült visszaadni, a sok különbözõ téma mindegyike roppant szuggesztív, feszültséggel teli és drámai volt,az egész együtt torokszorító, megrendítõ s egyben fölemelõ. A film számomra kellemes, örömteli meglepetés.