A nagy fehérség

Bakancslistához adom
The Big White
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-kanadai-új-zélandi-amerikai vígjáték, 100 perc, 2005

Értékelés:

117 szavazatból
Szerinted?

Alaszkában nem sok minden történik - gondolhatnánk. Esik a hó, rénszarvasok jönnek-mennek az utakon. Néha mégis előfordul, hogy valaki hullát talál a szemetesben. Ráadásul még örül is neki. Paul Barnell, az anyagi gondokkal küszködő utazási ügynök, gondjainak megoldását látja a fagyott holttestben. A bolond, de mégis imádott feleségével élő férfi nem tud hozzájutni az évek óta eltűnt öccse után járó biztosítási összeghez, mert a biztosító nem akar fizetni. Az idegen hulla viszont egyáltalán nem hasonlít a testvérére, így sajnos húsbavágó átalakítás szükséges a személycsere hihetővé tételéhez. A megkerült, csúnya balesetben elhunyt "testvér" után már hajlandó fizetni a biztosító, annak ellenére, hogy az egyik biztosítási ügynök érzi, hogy valami nincs rendben az üggyel. De Barnell mindennapjait nemcsak a gyanakvó ügynök keseríti meg. A hullához tartozik két nehézfiú is, akik nem értik, hogy hova tűnt a szeméttárolóban átmeneti örök nyugalomba helyezett áldozat.
Bemutató dátuma: 2006. október 19. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
nick név 2021 júl. 28. - 20:56:33 3/10
Ha csak fele annyira jó lenne a film, mint amennyire a benne lévő filmzenék, máris sokkal-sokkal jobb lenne. Sajnos nem az, pedig az alaszkai tájékot szeretem, a történet felütése is egész jó, még a születésének időszaka is pont az ilyen viszonylag kis költségvetésű, egyszerű elemekből építkező, de ötletes (bár az volna) alkotói filmeknek kedvezne, de A nagy fehérség nem egy jó film, még középszerűnek sem mondanám. Nem hosszú, mégis túl sokáig tart, a karakterek és az élethelyzeteik nem átélhetőek, a történet nem frappáns, a dialógok nem szellemesek, vagy mélyrehatóak, humoros szeretne lenni, de sokszor csak lapos és kellemetlen, némely egyéb húzás pedig szintén a visszájára sül el.
A zenék tényleg remekek, azok adnak egyfajta hangulatot, de ez nem egy videóklip, vagy azok sorozata, ez egy film ami bakot lő, stílszerűbben szarvashibát vét, miközben jobb sorsra lenne érdemes.
Filmgusztália 2018 márc. 01. - 16:52:03
Legelsõre nagyon tetszett és halálra röhögtem magam rajta, most másodszorra csalódás volt...semmi extra...kicsit idegesítõ és a vége sem túl felhõtlen...
manao 2015 febr. 04. - 01:02:02
Fargo klón
_goldie_ 2014 márc. 12. - 20:45:55
késõesti unalomûzõ tévémûsor?
..hááát..lelked rajta :))
tipikusan az a végigkuncogós film :D
nekem a kedvencem..bírom ezt a fajta fekete humort :)


Alison Lohman pedig nagyszerû a Trükkös fiúkban
5/10
Nico71 2014 márc. 12. - 15:39:30 5/10
Egyszer nézhetõ, de többször nem pazarlok rá 100 percet. Abszolút nem mozifilm, maximum késõesti unalomûzõ tévémûsornak jó. Amikor az ember nem tud aludni, de mivel készülõdne az ágyba, tehát, már pörögni sem akar. Arra 1,5 órára megfelel.
Senki nem alakít benne maradandót. A rossz fiúkról számomra nem igen derült ki, hogy most akkor õk jók vagy rosszak. Ahogy Holly Hunter betegségérõl sem hult le a film végére a lepel.
Nagy írói fantázia nem kellett a sztorihoz, hiszen annyira életszerû, hogy akár meg is történhetett pont így, ahogy láttuk.
A rendezésen nagyon látszik, hogy egy senki ült a kiemelt székben. Julie Monroe vágótól pedig jobbat vártam volna a Tõzsdecápák 2 után.
5/10
kissz 2014 jan. 10. - 22:17:24 5/10
Jól indul, aztán leül. Összességében erõs közepes film, egynek elmegy.
offtopic
ceia 2013 nov. 03. - 17:23:04
zskopasz 2013 júl. 17. - 23:54:54 Előzmény moxika
A zenék címei: http://www.imdb.com/title/tt0402850/soundtrack

A yuotube-n rá lehet keresni a címekre.
zskopasz 2013 júl. 17. - 23:39:46 Előzmény moxika
filmzene: http://www.youtube.com/watch?v=WW2sH_JVYNA
http://www.youtube.com/watch?v=LRpdV1qWzeU

YTD Video Downloader nevû programmal felvehetõ és .mp3 formátummá konvertálható
zskopasz 2013 júl. 17. - 23:28:16 Előzmény moxika
4/10
csibu 2013 máj. 22. - 10:32:16 4/10 Előzmény tapodeer
Bírom az egy filmrõl kialakított vélemény alapján a másikat pszichológiailag kielemzõ, hatalmas vélemények megszületését. Ez az igazi irónia. :) De nem lepõdök meg rajta, amikor a ma pszichológiája arról szól, hogy "Mi a kedvenc színed, megmondom ki vagy!"

Attól, hogy nem tetszik valami és kifejtem a saját véleményem, még nem következik, hogy ezt más is így látja, vagy hogy ez alapigazság lenne. Én így éreztem, kész. Nagyon szeretem az iróniát, a fekete humort, Tarantino filmjein nõttem fel. De a jó irónián nevetni lehet és egyszerre be is mutat valami "tanúságost" (sic!) (hiszen minden iróniának van alapja). Ebben a filmben ez nem így volt és életidegennek tûnt - számomra. Ha más élvezi tõlem nézze meg ötször is. De könyörgöm, ne írjunk már a másikról egy vélemény után személyiségre vonatkozó véleményeket, ez olyan gyerekes.

Hogy nõi véleményem van? Hmm, a feleségem még sosem mondta. Lehet ezért értjük meg egymást olyan könnyen? :) (Mint láthatod az önirónia kiváló dolog egy harmadik opcióra is: a másik hülyeségének megmutatására...)
5/10
Rahar 2013 márc. 27. - 21:25:23 5/10
Felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Maga a film tetszik, jó az alaptörténet, a cselekményvezetésben is vannak érdekes dolgok, de valahogy az egész nem olyan átütõ. A filmnek van egyfajta fekete humora, de nem az a lehengerlõ, nem az az ordítva röhögõs és nem is a monty piton féle. Egyszer jó volt megtekinteni, de többször nem fogom. A színészek szerintem jól hozzák a karaktereket.
moxika 2013 márc. 11. - 10:28:15
Sziasztok, nem tudja valaki hol lehet a film zenéjét megszerezni? Meg is venném. köszönöm
moxika 2013 márc. 09. - 08:35:14
Sziasztok, nem tudja valaki, hogy a zenéjét honnan tudnám letölteni? Köszönöm
9/10
-greghouse- 2013 márc. 09. - 03:41:52 9/10
Hogy most ez mennyivel jobb a közepesnél, ahhoz nincs nálam nanométer, de akörül mozog. Mondom, az ilyen témában a közepes már jó. A vége dramaturgiailag nagyon jó, de akkor ne firtassuk az egész film forgatókönyvét, és a - szerintem - miscast-ot, RW szerepét, amely kidolgozatlan és nem rá illik.
...Szeretnék RW-re a legjobbjai, a Vietnam, a Doubtfire, az Ébredések, és mások alapján emlékezni. Talán még az Al Pacinoval játszott Álmatlanság is jobb. Ez egy ujjgyakorlat neki. Nem is jól sikerült, de a Hollywoodi áradatban még mindig az erõs közepesek közt van, és nem egy Texasi kopó. Istenem, aki alkot valamit, mindig vannak gyengébb korszakaik, nem kell az egész életmûvet egy vagy két gyenge munka alapján megitélni, sõt, nem csak a mûvészeket, senkit, egy tanárt sem szabad megitélni egy elrontott óra alapján, ez igaz. Csak õk (színészek) vannak reflektorfényben, amit õk vállaltak, mikor erre a pályára léptek. (Mint - ez OFF - Justin Beaber nevû, általam csak a neve miatt "ismert világsztár", aki 19 éves korában már megengedheti magának, hogy a színpadon hányjon, és nem poénból hanem pia miatt, és máskor meg két órát késsen utána plébekkoljon. Na õket meg lehet itélni, mert aki nem bírja az utána ledorongoló sajtót, talán ne menjen 19 évesen "világsztárnak".)
gyöngykuckó 2013 márc. 08. - 23:42:48 Előzmény pneklara
Ha valami nagyon rossz, ne csináld végig!
A film nagyszerû. Csak a sablonhelyzetet tudjátok elképzelni a mozivásznon? Az élet tele van ilyen tragédiákkal,örüljetek, hogy benneteket elkerülnek. RW nnem hiszem, hogy letagadná ezt a filmet, inkább hogy büszke rá valószínûleg!
9/10
-greghouse- 2013 márc. 08. - 18:20:18 9/10
Robin Williams legszívesebben biztos kihagyná az önéletrajzából, de azért nem annyira rossz ez a film, csak a színészek miatt vár az ember többet. Egy jó erõs közepes.
pneklara 2013 jan. 27. - 16:21:28
Csak azért néztem végig, mert a szüleim arra tanítottak, hogy amit elkezdesz, ne hagy felénél abba. De szenvedtem a végéig.
Szeretem Robin Williems-t, az esetlenségét, az esendõségét - de nem tudom, ezt a munkát hogy tudta komolyan venni. Tudom, hogy a szegénység sok mindenre ráviszi az embert, de ilyen marhaságra, mint amilyen a filmbéli helyzet? Nem nézem meg ismét, még ha délelõtt adnák sem, de így, alvásidõben számomra kínzás volt.
De le a kalappal, hogy a szánalmas asszonya iránt micsoda szerelmet, szeretetet érzett. Ezt jelentheti a " jóban, rosszban...el nem hagyom" fogadalom?
1/10
kaboca11 2013 jan. 27. - 16:10:23 1/10
Csak azért bírtam végig, mert nem volt akkor más, de még korán volt lefeküdni. Ez nem vígjáték, hanem az a kategória, amit “agyrémnek” hívok.
far vik 2013 jan. 26. - 22:41:29
spojler

mivel a társadalom bizonyos rétegei ezt szeretik, csináltak egy filmet, miben szép nõ ocsmányul beszél, és emberek sokszor pofánverik egymást, meg hullákba is bele lehet rúgni. trágya.
Összes hozzászólás