A romlás virágai

Bakancslistához adom
Fleurs du mal
francia filmdráma, 99 perc, 2010

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Anahitát, a felsőosztálybeli 24 éves teheráni lányt szülei Párizsba küldik, hogy megvédjék az iráni politikai zavargásoktól. Egyik valóságból a másikba kerülve a fiatal nő megismerkedik a lakhelyéül szolgáló luxusszálloda londinerével, Geckóval, akibe rögtön bele is szeret. Egyszerre szenvedélyes és spontán viszonyba kezdenek. A lány az interneten keresztül követi a hazájában zajló véres eseményeket: a Twitteren és a YouTube-on naponta megnézi az irániak által feltöltött amatőr videókat a tüntetésekről. Geckót ezzel szemben nem érdekli a politika, és semmit sem tud Iránról. A kötelék kettejük között ettől függetlenül egyre szorosabb lesz.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Edmond Dantes 2017 jan. 08. - 21:42:21
A feljebb olvasható kritika jóindulatú és rokonszenvezõ, de sajnos nem tudom osztani véleményét. A dicsérõ jelzõk halmozása túlzott. A magyar származású rendezõ, Dusa Dávid olyan toposzhoz nyúlt, amit filmek sokasága dolgozott már fel és a vékonyka cselekmény összesen kettõ db. színésszel és felejthetõ rendezéssel -minden együttérzés ellenére- nem köti le tartósan a nézõt, még a bejátszott cimbalomkíséretes magyar népdal ellenére sem.
olahmiki1959 2016 júl. 04. - 01:12:19
Megint egy olyan film, aminek az alapötlete érdekes és jószándékú. a megvalósítása azonban nagyon rossz.
Unalmas, hosszú, bõ lére eresztett, a végén pedig nincs egy nagy fordulat, egy döbbenetes poén, egy katarzis, egy megrázó befejezés, semmi.
Sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle, így egy erõtlen, gyenge, semmitmondó film lett belõle.
Holnapra tökéletesen elfelejted.