A Seychelle-szigetek, az Indiai-óceán gyöngyszeme

Bakancslistához adom
Les Seychelles, La perle de l'Ocean Indien
francia ismeretterjesztő film, 53 perc, 2008

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az egykori kalózszigetek, amelyek a selyemút egyik megállóhelyei voltak, mára luxus turisztikai célponttá váltak, amely minden évben számtalan látogatót fogadnak. Seychelle-szigetek szigetállam az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjától 1500 km-re található, Madagaszkártól északkeletre. A belső szigetcsoportok a kontinentális lemezen helyezkednek el, hegységek tagolják és gránit az alapkőzetük, míg a külső szigetek sík korallzátonyok. Legmagasabb pontja a Morne Seychellois (905 m). A Seychelle Köztársaság nyugaton Zanzibárral határos, délen Réunionnal és Mauritiusszal, délkeleten a Comore-szigetekkel és Mayotte-tal, északkeleten pedig a Maldív-szigetekkel. Afrika önálló államai közül a Seychelle Köztársaság népessége a legkisebb. Nincsenek őslakók; a seychelle-iek főleg francia, afrikai, indiai és kínai bevándorlók utódai.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 júl. 17. - 12:16:18
Igen? Az komoly. :)
Sonic8 2011 júl. 17. - 11:53:42
ÉN kb 7éves koromban jutottam el a Seychell... szigetekre és lenemtudom írni azt a látványt amit ott láttam örök élmény volt nekem.:D
Ford Mustang 2011 júl. 17. - 11:19:08 Előzmény feketevipera
Gyönyörû szép ez a Seychelle-szigetek, jó lenne eljutni arrafelé... :)
feketevipera 2011 júl. 16. - 19:10:41
Régebben már láttam a filmet, lenyûgözõ képek sorjáznak benne, ráadásul elég sok információt is megosztanak a nézõkkel. Szerintem a Seychelle-szigetekrõl idehaza meglehetõsen keveset tudunk, legfeljebb annyit, hogy kedvelt turistacélpont. Számomra sok újdonsággal, érdekességgel szolgált a film, és arra gondoltam, hogy jó lenne egyszer elutazni oda (is). :))))