A végrendelet - Családi titkok

Bakancslistához adom
The Will: Family Secrets Revealed
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Ez az érdekes sorozat azokat a családi feszültségeket és pereskedéseket mutatja be, amelyek időnként egy-egy családtag halálát követhetik.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
ccaty 2015 dec. 09. - 12:28:38
Újra és újra bebizonyosodik az emberek kapzsisága, mohósága csak visszaüt valahol, és az, hogy végül nem kerülnek ki az ügybõl sértetlenül.

... mint a sorozat ezen epizódjából kiderül a harmadik házasságában dúsgazdaggá lett édesanya egy szem fiacskája, aki az anya dicstelen és nincstelen elsõ házasságából származott, nem gyõzte kivárni szüléje elhalálozását, hogy azután, anyja végrendeletének passzusai szerint is dúsgazdagon élje le élete alkonyát.

A 90-es évei felé járó fiúcska, csak-csak addig szervezkedett, fondorkodott, hogy még az anyja életében hozzájusson azon vagyonrészhez is, amit amaz jótékonysági célokra akart elkülöníteni. A magáról már gondoskodni képtelen asszony aláírását meghamisítva, értékeit eltulajdonítva, pénzét jogtalanul használva károsította meg a saját anyját. Tette ezt úgy, hogy a legelemibb higiéniai feltételeket sem biztosította számára, gondozását idegenekre hagyta.

100 éves is elmúlt az édesanya, amikor átköltözött a túlvilágra és akkor kezdõdött ennek a dicsõ fiúnak a kálváriája... a többit érdemes megnézni a sorozat ezen epizódjának ismétlésekor.

Ami nekem teljességgel érthetetlen, hogy minek lop, csal, hazudik, járatja le magát egy olyan ember, aki egyrészt soha nem nélkülözött, majd belepottyant, igaz már nem hamvas ifjúként egy olyan vagyon közelségébe, amely számára is jólétet biztosított.

De, ha ez még nem elég, akkor mi a búbánat hiányzik már - egy kiadós katéterezésen kívül - egy 90 felé közelítõ férfinak, amiért, vagy amire a milliókat, házakat és értékeket eltulajdonítja? A sírba már neki sem érdemes magával vinnie semmit, ... ugyanis, tudvalevõleg a halotti ruhára felesleges dolog zsebet varrni...