Ádám pincéje

Bakancslistához adom
magyar kisjátékfilm, 2011

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
aktaB 2011 dec. 25. - 14:02:54 4/10
Számomra a hitelesség hiányzott a legjobban a filmbõl. Az, hogy kevés a dialógus, még nem feltétlen gond, de akkor legyen bennük több élet! Furcsa volt, hogy az SS tiszt magyarul szólal meg (bár ez mellékes) illetve, hogy a pincébe bujkáló Ádámot nem akarja egybõl lelõni, azt már végképp nem értettem. Nagy Zsoltot nem éreztem jó választásnak. Részegnek se és SS tisztnek sem volt hiteles.
SPOILER: a végét szintén nem tudtam hova tenni. Hogy a tiszt a zene hatására, vagy Ádám makacsságának/bátorságának hatására meggondolja magát...?

A hanggal komoly problémák voltak. A géppuska ropogások akkor is kellettek volna, amikor pl.: Juli bemenekült a pincébe. Mert így hangban semmi nem fedte le ezt a menekülés érzetet.
Vagy mikor a tiszt megjelenik a zene indokolatlanul leáll. (Ezt például egy kinti robbanással szépen meglehetett volna oldani. Hogy mondjuk a tû a robajtól leugrik a lemezrõl.)
Az ilyen apróságok mellett a legzavaróbb mégis az volt hangban, mikor Ádámot leütötték. Látni láttuk, de a hang???

Képileg szép volt a film. Különösen a közeli átélezõs képek tetszettek, mikor felkapcsolódnak a fények és élet kerül a pincébe. Hartung Dávid operatõri munkája már az Erdõben is tetszett. Egyedüli hibája csupán itt, az Ádám pincéjében, hogy a táncolós jelenetnél van egy csúnya tengelyugrás.

A világosítás is helyén volt. A tiszt sejtelmes árnyéka külön tetszett.

Összességében tehát vannak jól kivitelezett elemek a filmben és vannak borzasztó hiányosságok is. Úgy gondolom ebbõl többet és jobbat is ki lehetett volna hozni.
10/10
BaluKC 2011 nov. 05. - 08:25:46 10/10
Igen, igen!!!
Nem volt hiányérzetem a sem a színészvezetésben, sem a képi világban, sem a történetvezetésben. Talán a dialógusokból lehetett volna picit több, de ez csak személyes vélemény. A színészek nagyon jól hozták a rövid, de tartalmas szerepüket.
Ebbõl a rövid filmbõl nekem az jött le, hogy van érzéke Gergõnek ahhoz amit csinál... Csak így tovább!!!
Kíváncsian és pozitívan várom a jövõbeni nagyjátékfilmeket (is)!!!!