Adolf Hitler élete

Bakancslistához adom
Das leben von Adolf Hitler
német dokumentumfilm, 102 perc, 1961

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Adolf Hitler kétségtelenül a legnegatívabban megítélt, de ennek ellenére a legnagyobb jelentőségű figura a világtörténelemben. Ez a német dokumentumfilm a német kancellár életét mutatja be eredeti, archív felvételek segítségével. Hogyan lett egy osztrák kisvárosban házasságon kívül született gyermekből a III. Birodalom nemzetiszocialista diktatúrájának korlátlan hatalmú Führerje, aki kirobbantotta a II. Világháborút, hadseregével lerohanta és ellenőrzése alatt tartotta a kontinens nagy részét, hogy több millió ember halála árán létrehozzon egy - szándéka szerint - ezer évig tartó birodalmat.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
crapgame 2012 aug. 31. - 01:05:05 1/10
Ez egy igazi propagand film, pont olyan amelyet fennhangon ócsárol a készítõje. Abszolút nem történelemhû. Néhol akkora marhaságokat állít, hogy az egyszerûen hihetetlen. Azoknak ajánlható, akik nem ismerik részletesebben a történteket és nem is akarják, de halovány ismeretekre vágynak ezen a téren.

"Hitler magában így vélekedett..., stb." meg ehhez hasonló mondatok. Ugyan már...

Csak érdekesség képpen, a német hadseregben több mint 100.000 zsidó, vagy fél-zsidó teljesített aktív katonai szolgálatot. (Errõl még nem láttam doku-filmet)

Ezért ez számomra egy nagy kövér egyes.
10/10
Geri23 2010 jan. 02. - 00:38:54 10/10
Végre sikerült letöltenem! Nagyon jó dokumentum film!