Akiről nem készült portréfilm

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Szereplők: Bellák Miklós; Kabos Gyula; Csonka Endre; Viola Mihály; Salamon Béla.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2012 jún. 21. - 18:21:24
Salamon Béla óriási egyénisége volt a régi kabaréjeleneteknek, a történelem és a hétköznapok viharaiban helytálló kisember archetípusát megtestesítõ figurája a mai napig él, aktuális, némelyik bemondása mára már szállóigévé vált, - "Lepsénynél még megvolt!", - kíváncsi vagyok, a mai mûsorban megtudhatunk-e valamit Salamon Béla színészrõl, a magánéletérõl, sorsáról, pályájáról, a negyvenes-ötvenes évek történelmi zûrzavarában való helytállásáról, a jópofa, szerethetõ figura mögött meghúzódó esetleges emberi vívódásokról, szorongásokról, ha volt neki ilyen, és más, eddig nem ismert életrajzi vonatkozásairól.
Egy apró kis történet jut eszembe róla, ami annyira jellemzõ volt rá, és ami tökéletesen kifejezi az életrõl való gondolkodását, a legnehezebb helyzetben is a dolgok fonákját meglátó humorát.
Amikor már halálos betegen kórházban feküdt, utolsó napjai egyikén meglátogatta õt Kádár János, néhány ismertebb állami vezetõ társaságában. Kicsit beszélgettek, aztán Salamon Béla egyszer csak, mint aki felismeri a helyzetet, végignézve a társaságot, megkérdezte:
- Te jó ég, ennyire rosszul vagyok?...
Azt hiszem, ennél többet nem is kell mondani. Zseniális.
Várom a mûsort.
atticusworld 2012 jún. 21. - 18:00:59
Kedves...