Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - A szerelem győzelme

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher - Sieg der Liebe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 89 perc, 2007

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Rosamunde Pilcher novellája nyomán

A marketingszakos egyetemista, Emma Clark már nagyon készül a szemeszter szünetre, amikor ugyanis a barátjával, Roberttel anyukáját, Maggie-t szeretné meglátogatni a család szép falusi portáján. Ugyanis ott szeretné a barátjával közölni, hogy terhes. Mivel Robert ilyen-olyan ürüggyel nem kíván rögtön vele menni, az újságot előre közli vele.

A fiú váratlanul negatívan reagál a hírre: hallani sem akar a gyerekről. Emma keserűen csalódva véget vet a kapcsolatuknak, ő ugyanis mindenképp szeretné a gyereket megtartani. Igen boldogtalan képpel érkezik meg édesanyjához, Maggie-hez és öccséhez Henryhez a parasztportára.

Ott értesül arról, hogy a gazdaság komoly anyagi gondokkal küzd, mivel az elhunyt édesapja jelzálogkölcsönt vett fel a Harrington-Banktól. Emma úgy dönt, hogy egy örökölt, értékes ezüst-szervizkészletet elad, és ezért el is megy egy aukcióra. Útközben véletlenül találkozik a vonzó külsejű Paul Harringtonnal, a magántulajdonban lévő Harrington ezüstmanufaktúra örökösével. Heves flörtbe kezdenek, sőt a férfi spontán meg is kéri a kezét, de a lány nagy sebesen elinal, anélkül, hogy a férfi még csak a lány keresztnevét sem tudja meg.

Mindkettőjük számára felejthetetlen ez a találkozás, viszont semmit sem tudnak egymásról. Az indiai elutazása előtt ezért megkéri Paul a nagynénjét, Agnest, hogy kutasson helyette egy kissé Emma után. Eközben a birtokon több drámai fordulat is történik Emma új életében. Amint visszatér Paul az utazásáról, apja, lord Jeremy Harrington egyre nagyobb nyomás alá helyezi a fiát, hogy a cégük PR-hölgyével, Sophie Winterborough-val mielőbb alapítson családot. Paul viszont úgy érzi, ez rossz kiút lenne arra, hogy Emmát elfelejtse.

Amikor végre nagynénje segítségével rátalál Emmára, egy még nagyobb konfliktusba keveredik. Bár mindketten tudják, hogy az egymás iránt érzett szerelmük minden korábbi érzelmüknél jelentősebb, nagyobb, Emma olyan szituációba keveredik, amivel aligha tud megbirkózni. Amikor aztán mintegy ráadásul Paul apja, Lord Jeremy Harrington is megpróbálja Emmát a fiától távol tartani, úgy tűnik, a szerelmük nagy veszélybe sodródik.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2019 júl. 03. - 15:21:00 10/10 Előzmény sadrok
Elhunyt Rosamunde Pilcher bestseller író

Szerelmes idillikus családtörténetek, románcok hozták meg a 63 éves Rosamunde Pilchernek a világsikert, amelyet követően egymás után írta a bestseller regényeit, novelláit. Nos, a sikeres írónő Skóciában, elhunyt.

Rövid betegség után Rosamunde Pilcher, a bestseller író 2019. febr. hatodikáról hetedikére virradó éjszaka elhunyt. Ezt a hírt közölte a BBC Radio Cornwall és a „Guardian". A tulajdonképp világszerte népszerű írónő 94 éves volt.
Az egész világon több mint 60 millió eladott példány jelzi a sikerét, amellyel tulajdonképp a jelenkor legsikeresebb szerzője. Történetei családi idillek, szerelmi bánatok, csalódásokat követően kialakult párkapcsolatok és baráti kapcsolatok körül forognak.

Rosamunde Scott 1924-ben egy tradicionális tiszti családban született Cornwallban és az anyjánál nőtt fel, miközben az apja Burmában teljesített szolgálatot.

Az iskolai évei után a II. Világháború során titkárnőként szolgált önkéntesként az Egyesült Királyság Külügyminisztériumhoz tartozó Women's Royal Naval Service-nél Sri Lankán és Indiában. A világháborút követően feleségül ment Graham Pilcher textilipari vállalkozóhoz és 1947-ben Skóciába költöztek, és ott is élt haláláig. A házasságból négy gyermekük született, közöttük Robin Pilcher, aki szintén sikeres író lett.

Pilcher ifjúkorától írt, először csak rövid történeteket, kisregényeket "Jane Fraser" álnéven. Ezek az írásai alig voltak ismertek. 1987 hozta meg számára az áttörést a Kagylókeresők családregényével - abban az időben Pilcher már 63 éves volt. Penelope szívbemarkoló története, aki visszatér egy szívinfarktus után Cornwallba, ahol megélte ifjúkori és élete nagy szerelmét. A történet többmilliós sikerkönyv lett.

Ezt követően minden Pilcher könyv felkerült a bestseller listára. Az elbűvölő, szenvedélyes angol tájleírások szinte egyedi márkajelévé tették. Az utolsó regényét a Téli napfordulót 2000-ben írta.
A német ZDF több mint száz regényét vagy elbeszélését megfilmesítette és a Herzkino sorozatban a ZDF legközkedveltebb adásai közé kerültek, minden egyes filmjét átlagosan többmilliós nézőszám jellemezte.
10/10
grosz_i 2019 júl. 01. - 10:03:34 10/10 Előzmény sadrok

Rosamunde Pilcher 1924 - 2019
Valami különösnek kell lennie abban, hogy egy ilyen nevű szerzőnek, mint Rosamunde Pilcher, akinek a regényei, filmjei világszerte ismertek. Valószínű a sikerének titkára egyszerű rájönni: boldogság, pénz és happy end.
Regényei, elbeszélései és filmjei egy olyan világban játszódnak, ahol még mindig látszólag valamilyen rend uralkodik. Olvasók, nézők milliói szenvedélyesen várják, olvassák, vagy éppen nézik valamelyik könyvét, vagy filmjét. Jól megírt, mély érzelmekről szóló novellák, nagyon érdekes, szép családi szágák és romantikus szerelmi történetek beágyazva titokzatos intrikákba és melankolikus szerelmi drámákba.
Mély betekintést nyerhetünk szövevényes családi történetekbe. Szeretettel, meleg szívvel és meghatóan teszi elénk az életről szóló, szinte valósnak hihető újabb és újabb élettörténeteket. Lenyűgöző kalandos utazásokkal visz el bennünket családtörténetekbe. Elbűvölően mesél Cornwall és Skócia meseszép tájairól, kastélyokról, cottage-okról és a bámulatos angol tengerpartról. Felejthetetlen kikapcsolódást biztosít a szépre, harmóniára vágyóknak egy-egy estére.
Az élet közeli történetei továbbgondolásra ösztönöznek, tudunk rajta nevetni, szórakozni, talán olykor-olykor sírni is…
8/10
sadrok 2018 nov. 11. - 20:33:59 8/10
Jól összekuszált történet, de követhető :-) Ebbe is van minden, ami ezekben a német romantikusokban előfordul, ármány, szerelem, harag, kibékülés... és mindez egyik pillanatról a másikra. Olyan érzésem szokott támadni amikor ezeket a filmeket nézem, mintha többen írták volna, és végén összefércelték...
Többnyire remekül kitalált történetek, kerülve a sablonosságot, csak... vagy a forgatókönyv, vagy a rendezés, vagy a színészi játék nem oké ... :-)
Hibái ellenére megérdemel 8 pontot