Álszent

Bakancslistához adom
magyar kísérleti film, 94 perc, 2006

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

A filmnek három mottója van, ezek köré épül a történet. Az első mottó: "Soha ne higgy annak, aki igazat mond". A második: "Akkor is szolgáld Istent, ha nincsen".s az utolsó mottó: "A szenvedést is meg lehet unni".
A film egy szektavezetőről szól, aki paráznaságért kiközösíti a barátját, majd különös kapcsolatba kerül egy idős hölggyel, aki szerelemért cserébe megtanítja, hogy az ember hogyan jöhet rá álmában, hogy álmodik. A szektavezető álmaiban Istent keresi és rá is talál egy lakóház alagsorában - beszélgetésükből kiderül, hogy hősünk a bűnről sajátosan vélekedik, és ennek a vélelmének gyülekezeti tanításaiban, valamint személyes tanácsaiban hangot is ad. A gyülekezet többi, korrupt vezetője végül kiközösíti őt magát is.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Sherryll 2021 jan. 10. - 14:52:52
amúgy ezt látta egyáltalán valaki?
1/10
Nira1900 2013 máj. 10. - 00:55:30 1/10
Persze a stáb se jobb, azoktól is hányni lehetne. (És a vágó ráadásul egy nõ, szomorú!) Miért csak a végrehajtót, az eszközt hibáztassuk?
1/10
Nira1900 2013 máj. 10. - 00:50:45 1/10
Nem szoktam ilyeneket írni, de jól meg kell jegyezni ennek a nyomorultnak a nevét, hogy ha találkozunk vele véletlenül netán, akkor emlékezzünk rá, mit csinált és hogyan, és hatalmas ívben kerüljük ki õt és "munkáit", hiszen nem más, mint egy önmagát mûvésznek gondoló szerencsétlen aberrált. Nem beszélve a rémzsûrirõl, melynek tagjai a legperverzebb Szép új világ méltó vezetõi lehetnének.
Segítõ Béka 2010 máj. 06. - 21:23:20 Előzmény Ciklon1
jaj, de szemét
jaj de átlátszó


aki megfojtotta azt nem is érdekli a macska, sem az állatok élete, és most idejössz nekünk hazudozni? hát azt hiszed ilyen ostobák vagyunk, h elhisszük?
tímárt se érdekli, letiltotta az elsõ nyilatkozatát, aztán kiadott egy olyat amit el tud fogadni a társadalom.
toeplert se foglalkoztatja, csak anynira, h a karrierje véget ért miatta, mert én ugyan eddig se néztem moslékfilmeket, de ezután már végképp nem fogok
Segítõ Béka 2010 máj. 06. - 21:18:56 Előzmény Lulu
persze
a legszigorúbb büntetést kéne, mert nyilvános és példamutató módon történt

de nem kaptak semmit
Segítõ Béka 2010 máj. 06. - 21:17:03
Nagyon csodálkozom, hogy
nem tûnt fel ez neki és az egész zsûrinek elõbb"

lásd a címet

amúgy
http://www.pestplaza.hu/cica/
Zombecz 2007 máj. 01. - 21:17:09 Előzmény Ciklon1
Kedves Ciklon! Mint látod a reakciók nem épp téged igazolnak. Én picit régebbrõl ismerem a csávót, mikor még szektás volt...Akkor sem volt más. Kihagyhatatlan? Láttad te a filmet? A bûnrõl volt szó. Nem lehetett volna mást bûnt? Dehogynem...S ha gyerekgyilkosság lett volna? Annak is benn kellett volna lennie? Ne tréfáljunk már..."Fanatikus alkotó mûvész." Ezért kell rá kényszerzubbony. Pedig én tisztelem a ténylegesen alkotó mûvészeket. Akik viszonylag fanatikusak voltak. Akár S. Dali, Ezrah Pound, Örkény az akirõl beszélünk...soroljam még a kortársakat? Adolf Hitler is mûvész volt...festõ, író. Nézd meg a képeit és olvasd a Mein Kampfot. Vagy a Lenin összest? Remekmûvek...fanatikusok mûalkotásai. Jó az ilyen embert távol tartani mindentõl...
Csokika 2007 máj. 01. - 17:17:03
Ez az a film amiben egy kiscucust fojtanak vizbe?????
há borzasztó ténylek :(( szegényke...Valószinû aa rendezõ is tudta hogy ez állatkinzás még ha beteg is volt a macska.Egyébként simán be lehetett volna szerezni egy plüsscicát ami hasonlit az igazira és azt beledugni a vizbe...
Azért remélem hogy 16-os vagy 18-as karika van ezen a filmen!
mrbundy 2007 máj. 01. - 16:50:33 Előzmény kidvicious
Ez nagyon rossz szöveg.
"semmivel nem bizonyítható h a film kedvéért ölték meg a kismacskát."
Tökre mindegy, hogy miért ölték meg, az a lényeg, hogy megölték, ezt pedig a film egyértelmûen bizonyítja. Ezt fel tudod fogni? A btk-ban nem az van, hogy film kedvéért nem szabad állatot kínozni, hanem csak az hogy nem szabad. Semmilyen indokkal sem.

Te egy lelkileg sérült ember vagy, nem is érdemes vitázni veled. A helyedben én öngyilkos lennék, annak is komoly mondanivalója lenne...
Veronique 2007 ápr. 30. - 08:08:05
Nem láttam a filmet, amit felhasználhatok a kritika megalkotásához, a fojtás ténye (ami gondolom, még mindig tény).

A véleményem csak ennyi: az efféle dolgok, mint állatkínzás- és gyilkolászás, taposás-nyalás, hardcoreporno, kurvulás, magányos farkasok, amerikai hatalmi lufi, féktelen nyerészkedés, természet kizsákmányolása, stb. kora lejárt, mert mindez émelyítõen banális és undorítóan egoista, a 7 milliárd pedig már belefáradt, legalábbis a normálisabbja, a természet meg tudja a dolgát, ki fogja szelektálni a férgesét. Csak szelektálna már gyorsabban.
szisszike 2007 ápr. 30. - 00:54:22
Akkor egyetértünk :o).
Redfield 2007 ápr. 30. - 00:33:48
Én is ezt mondom. :)
szisszike 2007 ápr. 30. - 00:25:19
Amit mûvelt, az büncselekmény, és mellesleg gyomorforgató. Nem tudott volna olyan zseniális
filmet készíteni, ami ezt igazolná, mindenképpen buknia kéne. Ráadásul az egész film egy
beteg elme perverz fantáziája, nem hiszem, hogy bármilyen értéket képvisel.
Az igaz, hogy nagyon sok álszent él köztünk, de pont ezért kell felnyitni az emberek szemét...
szisszike 2007 ápr. 30. - 00:21:30
Több helyen találkoztam már vele(d), különbözõ neveken. Ahányszor bukta volt,
mindig új nicknév került elõ... De mindegy, az a lényeg, hogy a bûnös
(minden bûnös) megkapja méltó büntetését.
Redfield 2007 ápr. 29. - 23:56:18
Ironikus dolog, hogy valaki saját magát bûnössé téve, akaratlanul indít el egy paradoxont, és felnyitva az emberek szemét, valóban sokukat a film címével illethet. Vicces.
De akkor sem tartom elfogadhatónak, amit mûvelt, bármilyen nagy értelmet is magyarázna bele bárki, még ha én magam is.
kidvicious 2007 ápr. 29. - 23:36:44
nem,én azért töröltem mert nem gondoltam h mást hozzá akarok fûzni a topichoz..de még válaszolok
Toepler Zoltán szerintem nem mentegeti magát holmi fórumokon.
lehet h 2évet kap ezért,bár sztem nem fog, semmivel nem bizonyítható h a film kedvéért ölték meg a kismacskát. amúgy attólmég lehet elkéne vonatkoztatni kicsit a macskától és látni kéne a filmet, úgy gondolom van komolyabb mondanivaló mögötte... a cicás dolog felhajtás, nem több.
szisszike 2007 ápr. 29. - 23:26:11
Ezzel a filmnek nevezett szarral pedig az van, hogy egyetlen jóérzésû ember sem fogja az életben megnézni, és egyik másik filmedet sem (ideális esetben pedig a többi szereplõt, és a zsûri tagjait is magaddal rántod a sz...ba). Szerintem mindenkinek bõven elég volt az a rövid részlet, amit a TV-ben (tudod, a VOLT munkahelyeden - ahol a botrányt kirobbantották) látott, sõt, több mint elég... TÉGED KÉNE KAMERÁVAL FEJBE B...-NI!!!
szisszike 2007 ápr. 29. - 23:23:29
kid_vicious = taplótoepler - jól tippelek? Mert hogy máris (a bejegyzése után kb. 2 perccel) nem létezõ felhasználóvá vált a kis cseles... :DDDDD. Röhejes (szánalmas, gyomorforgató etc...), ahogy próbálod menteni magad, próbálj már meg most emberként viselkedni, ha eddig nem ment!!!!
szisszike 2007 ápr. 29. - 23:20:40
"csak én vagyok ilyen génhibás h nem pampogok ezmiatt"
Te mondtad... Mellesleg ha már a helyesírásnál tartunk, az "ezmiatt" véleményem szerint nyelvtanilag teljességgel helytelen. Ki lehetne térni sok minden szemétségre, amit az ember vélt felsõbbrendûsége tudatában elkövet, de ez persze még nem menti fel ezt a szarházit (ha valaki vízbe fojt egy embert nálunk, akkor sem kezd el senki példálózni, hogy ez x helyen természetes, hanem lecsukják). Ez a Fórum pedig róla és a gennyes filmjérõl szól. Szívbõl remélem, hogy megkapja, amit megérdemel. Ha nem az igazságszolgáltatás által, akkor majd más módon.
szisszike 2007 ápr. 29. - 00:29:53
Nem csak a számát, hanem a címét is felnyomta valaki :o). Itt, a toepler topic-ban megtaláljátok. Egyébként állítólag az iwiw-en is fent volt minden adat, csak amikor a botrány kirobbant, gyorsan leszedte õket. De nem elég gyorsan...
Összes hozzászólás