A szakács világ körüli útja az 'Elveszett jelentés' modorában. Népszerű szerző. A hírnév zavarja. Kulináris kalandor. Italos, dohányos, hedonista... a jelzőket sorolhatnánk tovább, de egy biztos: ételekkel egyre többet foglalkozó világunkban Anthony Bourdain konyhaművészeti Indiana Jonesként kiemelkedő helyet vívott ki magának. Több mint három évtizede hivatásos szakács és író, nem csoda, hogy mindent ebből a szempontból néz. Jóllehet, kalandvágyát továbbra is a rendkívüli étkezési élmények iránti érdeklődése táplálja, mégis az útközben megismert tájak és emberek teszik az utazást valóban izgalmassá. A sorozat epizódjaiban Anthony Bourdain olyan emberekhez és helyekre jut el, amelyek megismerése jóval túlmutat az ételek birodalmán.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
NO RESERVATIONS - AROUND THE WORLD ON AN EMPTY STOMACH
Want to know where to get good fatty crab in Rangoon? How to order your reindeer medium-rare? How to tell a Frenchman that this baguette is invading your personal space? Then this is your book. No Resemtions is Anthony Bourdain's fully illustrated journal of his far-flung travels throughout the world. I traces this trips from New Zealand to New Jersey and everywhere in between, mixing beautiful, ever-before-seen photos and oddball mementos with Bourdain's hilarious and outrageous tales. With his trademark wit and soulful charm, he takes readers with him on a hell-for-leather world tour, eating, drinking and getting in and out of international trouble. For any of Bourdain's growing army of rabid fans, this is an indispensable opportunity to tiit the road with the man himself.
ÍZ-VILÁGJÁRÓ, - AVAGY A TÖKÉLETES ÍZEK KALANDOS FELKUTATÁSA
A kulináris világ Lou Reedje, Amerika kedvenc szakácsa Anthony Bourdain, felkerekedik, hogy megtalálja az ételek Szent-Grálját: Kambodzsától Marokkóig kóstolgat és hazárdírozik, miközben megdöbbentõ helyzetekrõl mesél. A kobra dobogó szíve, a japán mérges hal, vagy maga a helyszín irtóztatóbb? Bourdain képes mindent kockára tenni a tökéletes fogásért... Aki szakács akar lenni, pokolra kell annak menni?
A KONYHAFÕNÖK VALLOMÁSAI - MI ZAJLIK A KULISSZÁK MÖGÖTT?
Miért ne együnk halat hétfõn? Mi a baj a hollandi mártással? Mitõl mennek tönkre a mûkedvelõ tulajok? Hogyan fõzzünk úgy, mint a nagyok? Mitõl profi egy séf? Anthony Bourdain világszerte bestsellerré vált könyve egyszerre vendéglátóipari oknyomozás, önéletrajz, krimi és receptkönyv, amelyben - sok egyéb mellett - a fenti kérdésekre is választ kapunk. De mi is ez a könyv? Háromszázhetven oldalnyi professzionális szakácsmûvészet, káromkodás, tesztoszteron és narkó. Kalandfilm konyháról konyhára. Túlélõkalauz étterembe járóknak. Tisztelgés a vendéglátás zsoldosai elõtt, akiknek mindig csak egy dobása van: a következõ. Ha elképzeli az éttermet, ahol a konyhán Jack Kerouac, Quentin Tarantino, Hunter Thompson és Tom Wolfe készíti önnek a vacsorát, megtudja, mirõl is szól ez a könyv.
Én egyáltalán nem iszom, mert egyik alkoholfajtát sem szeretem, de ha Tonynak így jó, én nem itélem el érte. Végül is jól teszi, az élet rövid, miért is ne csinálná (inná) azt amit szeret. :)
Igazi életmûvésznek tartom.
És kiváncsi lennék rá, hogy kamerákon kívül mennyit iszik. Lehet csupán a show része.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások