Már most Oscar-esélyesnek tippelik az öngyilkos sztárséfről szóló dokumentumfilmet

Június 8-án van Anthony Bourdain halálának harmadik évfordulója, a forgalmazó pedig a napokban hozta nyilvánosságra az életéről mesélő dokumentumfilm előzetesét.

Olyan műsorai révén, mint

az Amerika bizarr ételei, A bolygó amerikai, a Fenntartások nélkül, a Külön utakon vagy a Nem séfnek való vidék,

Bourdaint hazánkban is sokan ismerték és szerették, így halálhíre sokakat megrázott.

A sztárséf igazi világutazó volt,

és életének elsősorban ezt a szeletét ragadja meg az amerikai mozikban július 16-án bemutatandó Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain című dokumentumfilm.


A dokut Morgan Neville rendezte, akinek Twenty Feet from Stardom című munkáját 2014-ben Oscar-díjjal jutalmazták, több alkotását pedig a magyar nézők is láthatták (Song Exploder: A dal és ami mögötte van, Az éjszaka, amikor James Brown megmentette Bostont – utóbbinak csak a forgatókönyvét írta ő). A The Guardian szerint új műve is Oscar-esélyes.

A Roadrunner pár nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott előzetes alapján a filmben rengeteg archív felvételt láthatunk a tévés szakácsról, ezenkívül beszélő fejes interjúk is lesznek benne, amiket a hozzá közel állókkal készítettek. Anthony Bourdain 2018. június 8-án, 61 éves korában ölte meg magát egy strasbourgi szállodában (éppen Franciaországban forgatta új műsorát). Vélhetően depresszióban szenvedett.


(via The Guardian, The Hollywood Reporter)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.