Apokalipszis, 2012

Bakancslistához adom
2012 Apocalypse
ismeretterjesztő film

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Egyesek megszállottan hirdetik, hogy egy letűnt civilizáció több mint ezer éve megjósolta a sorsunkat, és a világ 2012. december 21-én véget ér. Az ég tüzet okád majd, az óceánok vize megemelkedik, és magába nyeli a szárazföldet. Sokan rendíthetetlenül hisznek a világvége dátumában, szerintük ősi naptárok, valamint a csillagok és bolygók mozgásai mind ezt igazolják. A sorozat megvizsgálja ezeket a hangzatos bolygókatasztrófa-elméleteket, és megpróbálja felmérni, vajon tényleg közeleg-e földi létünk vége.

Hozzászólások

Szerinted?
tombenko 2012 dec. 10. - 19:41:59
Úgy érzem, én december 22.-én meg fogom ünnepelni a világ végét. :)
tombenko 2012 dec. 10. - 19:41:09 Előzmény honfoglalo111
Ezt légy szíves alátámasztani. Egyébként már pár napkitörés eléret a földet, különösebb zavart nem okozott...
AvatáR Gil Maerth 2012 aug. 23. - 16:38:45
na, a kisfilmben szereplõ szakértõkkel / tudósokkal nem lettünk kisegítve.
Gyak az történt hogy ha valaki elõállt valami hajmeresztõvel-elõugrik egy másik és elmondja, hogy azért annyira forrón nem eszik a kását. :S

kíváncsi volnék hogy az áramkimaradásos, mágneses szituból mi jön be.
AvatáR Gil Maerth 2012 aug. 02. - 21:07:34
Ez egy tudományos megközelítés. a rubicon kalendáriumából:

"Napjainkban azonban a közép-amerikai kalendárium mégsem a tudomány, hanem elsõsorban a populáris kultúra terén arat népszerûséget, amire elsõsorban a naptár rossz értelmezése és az indián mondák összemosása adhat magyarázatot.
2012. december 21-én ugyanis befejezõdik a maja kalendárium majdnem 400 esztendõs idõegysége, a 13. baktun, amibõl sokan azt a következtetést vonják le, hogy véget ér az idõk sora is.

A legenda elsõsorban abból táplálkozik, hogy fennmaradt egy homályos jövendölés erre a távoli korra, ám az a valóságban csak nehezen értelmezhetõ, és semmiképpen sem világrengetõ kataklizmáról szól; másrészt a teória hívei nem is a kalendáriumhoz kapcsolódó jóslat, hanem a 16. században megörökített legendagyûjtemény, a Popol Vuh mítoszai alapján várják a világvégét.

Akármi is történjék 2012. december 21-én, egy biztos: a maja kalendárium alapján semmiféle katasztrófa nem fenyegeti az emberiséget."

http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/kr_e_3114_augusztus_11_a_maja_idoszamitas_kezdete
Vitzilopocstli 2012 júl. 31. - 10:26:37 Előzmény Mr hardware
Milyen szépen hozzászoktattak bennünket a gondolathoz, hogy nem sokára éhezni fogunk, nem lesz víz, áram és össze-vissza gyilkolásszuk egymást egy kis élelemért. De jön majd a megmentõnk (nem Jézus...) a Világkormány és rendet csinál. És akkor majd mennyire fog örülni az az életben maradó 1-2 milliárd ember a REND-nek! Azt mondják majd: Kell a fenének demokrácia, csak enni adjatok és azt tesszük, amit akartok!
Máriácska 2012 márc. 04. - 14:25:21 Előzmény Lysandeer
Nem tudhatjuk az idõt és az órát, mert csak az ATYA Isten tudja azt.
Aki szívébe fogadta Jézust, élete urának, megváltójának, annak akkor
sincs mit félnie, amikor eljön az õ, vagy sokak "órája".
honfoglalo111 2012 febr. 24. - 01:05:45 Előzmény JohnnyBGood
A Napunk 11,2 éves foltciklusa szokatlan maximumot fog elérni 2012 végén! Véletlen az egybeesés? Majd kiderül...
Ha egy ilyen napkitörés eléri a Földet, az nagyon komoly elektromos és telekommunikációs problémákat fog okozni.
Lysandeer 2011 dec. 27. - 23:51:13
Parasztvakítás.Ilyen pocsék filmet...
Egyedül a földrajzi dolgokat értékeltem benne, viszont az egész nézhetetlen.
Ford Mustang 2011 nov. 07. - 18:40:10
Így van. Egyébként a filmbõl csórták a képeket.
Mr hardware 2011 nov. 07. - 14:47:02
Az apokalipszis nem eljõ, az már régóta jelen van. Nem olvassátok a híreket. Lehet, hogy a föld nem fog elpusztulni, de azzal viszont számolni kell, hogy az éhinség és a járványok stb. egyre jobban felütik a fejüket. Az meg hogy vlaki elgondolkozik az életen az szerintem nem egy hatalmas probléma.
JohnnyBGood 2011 júl. 03. - 17:01:39
Ha esélyeket szeretne valaki latolgatna és abból még életében hasznot is szeretne:)) annak ajánlom ezt az oldalt:
http://lottogenerator.hu
L o t t o g e n e r a t o r . h u
Itt matekozzatok! Amíg kicsiben nem megy (mint egy lottó 5-ös) addig nem érdemes komplex dolgokon gondolkozni:), mint a föld vagy a Világ vége :D
JohnnyBGood 2011 júl. 03. - 16:57:05
Aki ezen a dátum dolgon komolyan el tud gondolkozni, annak nem adott az élet túl nagy intelligenciát, inkább csak állati félelem ösztönt csillant meg, abból is a birkákét :) Nagyon sajnálom ezeket az embereket :)
Az hogy valami szörnyûség lesz akkor pont annyira esélyes mint tegnap vagy éppen ma. Ha pont akkor lesz majd erre fogják :) röhej.. szánalmas..
Aki pedig a nap életciklusa miatt aggódik, mert olvasta valahol hogy 2012-ben éri el 11 éves aperiódusának maximumát, elmondom, hogy Napunk mélyalvásba süllyedt, még napfolt tevékenysége sincs. Szóval nyugalom.
kalozradios 2011 jan. 08. - 20:14:01 Előzmény Andromeda
Androméda,a világvége eljõ elõbb utóbb,de azt mi nem érjük már meg,de lehet másik planétán élünk majd nem a Földön...
kalozradios 2011 jan. 08. - 20:03:32 Előzmény Andromeda
Az a lényeg hogy ne a kertipottyantóson üljek miközben eljõ a világvége...Mert akkor leszek nagyszarba...
Andromeda 2010 dec. 31. - 15:37:30 Előzmény moxika
Végigolvasva a hozzászólásokat, úgy döntettem, leírom, mit gondolok. Bevallom, hogy amikor elõször olvastam errõl, hónapokig rettegtem... nem akarom leírni, milyen pokoli hetek voltak.
Közben olvastam , hogy a maja naptár vége nem a világvégét jelenti, hanem az emberiség magasabb dimenzióba való emelkedését. (A nem világvége elméletet erõsíti egy neves maja-kutató is.)Nem pedig a pusztulását. (legalábbis nem emlékszem erre, de nem ástam bele magam a témába jobban) (Ez a felemelkedés is elég húzósan hangzik, mintha vmi ezoterikus könyvbõl lenne, de mindegy.)
Az emberek hajlamosak voltak a történelem folyamán többször is "várni" a világvégét, olvastam errõl egy hosszú cikket az egyik napilapban. Na ezt aztán a filmipar ki is használja, mondani sem kell.
Másrészt, a világvégérõl írtak itt a dok. film ismertetõben hasonlítanak Bibliában leírtakhoz -mielõtt vki megkérdezné, nem vagyok vallási fanatikus-, de Isten azt mondta, hogy "nem tudjátok sem a napot, sem az órát". Magyarán, nem kötötte az orrunkra az Apokalipszis dátumát.
Aztán: az emberek buknak az õsi népek õsi "jóslataira", meg titkaira, hiszen hány ilyen témájú kalandfilm van! Az ember nem változik, itt a XXI. században is "bukik" a jóslatokra, meg ilyenekre, amiket x ezer évvel, vagy y száz évvel ezelõtt írtak letûnt civilizációk.
Nem tudom, mi fog történni 2012. 12. 21-én, remélem, hogy semmi. Nem nézem meg a dok. filmet, de lehet, hogy a tudományos dolgokban van vmi. Amúgy, ha jól tudom, a téli napforduló dec. 21-rõl 22-ére van, és a pogány népek mindig is jelentõséget tulajdonítottak a napfordulóknak. Szerintem nem pogányok nem foglalkoztak a napfordulókkal, és sztem nincs is sok értelme, hogy bármi misztikus dolgok tulajdonítsunk nekik. Megfordul egy kicsit a földgolyó, és másik oldalát éri a napfény, ennyi. Változnak az évszakok. Még egy napfordulón sem nyílt meg semmilyen dimenziókapu, mint egyes filmekben.
Még annyit, hogy szerintem idõnként bedobnak vmit a piacra, a köztudatba, azért, hogy bizonyos emberek elterelhessék a valós problémákról, dolgokról a figyelmet, így kb. mindenki egy adott nagy port felkavaró témáról kezd beszélni, azzal foglalkozik. Ott volt pl. a Da Vinci-kód. Azóta többen is rájönni véltek az "igazságra" ebben a témában, több könyv és dok. film is született róla. A Szent Grált azóta már (õs)magyar vonatkozásban is olvastam -meglehetõsen hajmeresztõ elméleteket írtak róla. 2012-rõl meg több regényt is láttam boltban. Mindig vannak, akik meglovagolnak egy éppen bedobott témát, és jót kaszálnak belõle, vagy legalábbis azt akarnak..
Nem tudom, mi lesz 2012-ben, dimenzióváltás, vagy világvége, esetleg semmi sem, mindenesetre nagyon remélem, hogy az Apokalipszis nem két év múlva lesz... annyi mindent szeretnénk még csinálni itt ezen a sárgolyón, nem?
moxika 2010 aug. 29. - 10:22:18 Előzmény NANU..! NANU..!
Jó, jó persze, de ebben a filmben biztosan elmondják mennyi konzervet kell addig félretenni, meg valami last minit út a holdra vagy a marsra, is biztosan elhangzik a filmben. :-)
NANU..! NANU..! 2010 aug. 28. - 00:46:48
Minek akarod megvenni, már csak 845 napot kell aludnunk rá és kiderül minden, akkor ha lesz valami, akár Te magad is átélheted velünk együtt és végig nézheted személyesen is, és akkor feltudod venni egy kézi kamerával is, csak kérdéses, hogy lesz-e még valaki, aki megnézzi... ;)))
moxika 2010 aug. 27. - 19:27:16
sziasztok, nem vette föl valaki véletlenül? sosem sikerül megnéznem amikor adják a tv-ben.
NANU..! NANU..! 2010 aug. 27. - 00:15:38
Csak megjegyzem, hogy a csillagászok és a NASA miért is lenne érdekelt abban, ha egy nagyobbacska meteorit tart felénk, ami akár be is csapódhat a Földünkbe... ?:(
Úgy sem tudnák megvédeni, megakadályozni a katasztrófát, akkor meg minek kellene pánikot kelteniük... ?:(
"Amirõl nem tudunk, az nem ( fog fájni) " nem igaz... ?;)
NANU..! NANU..! 2010 aug. 27. - 00:08:50
Ok Jack, de egy-két üveg Jack Daniels-t hozzatok magatokkal, amit elõtte megiszunk, aztán már agyon is verhettek akár. ! ;)
Összes hozzászólás