Az élelmiszeripar trükkjei

Die Tricks der Lebensmittelindustrie
német dokumentumfilm, 45 perc, 2011

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?
Az NDR észak-német televízió dokumentumfilmje az élelmiszeripar leggyakoribb fogásait mutatja be, melyek egytől-egyig a fogyasztók megtévesztésével, félrevezetésével trükköznek. Ilyen például az imitált ételek előállítása (pl. a préselt sonka, műsajt), az ízfokozók használata, a frissesség meghosszabbítása a védőzáras csomagolás segítségével, és természetesen a marketing fogások (attraktív címkék). A film számos tipikus, gyakori trükkre hívja fel a figyelmet, amiket legkönnyebben úgy lehet kivédeni, ha felkészültek vagyunk, tudjuk, nem felejtjük, mivel állunk szemben. A legjobb módszer, ha mindig elolvassuk az összetevőket, és kerüljük a félkész- és készételeket, valamint igyekszünk megbízható árusoktól, boltokban vásárolni.

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
breeder 2014 okt. 20. - 22:06:39
Nem semmi, hogy miket megetetnek velünk, vásárolókkal.
Több húsdarabból összepréselt sonka, sajt (ami növényi eredetû).
Utóbbira tényleg baromi pipa szoktam lenni, mert nem folyik meg rendesen a melegszendvicsen és az íze is ratyi. :S