Az élet szignója

Bakancslistához adom
The Signature of Life
ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"Az élet szignója" című nem mindennapi témákat felölelő ismeretterjesztő sorozat olyan kérdésekre keresi a választ, amelyek megértéséhez igen pontos megfigyelésre van szükség. Tudósok, kutatók és professzorok fáradhatatlan munkával többek között annak próbálnak utána járni, hogy mik az élet kritériumai, van-e élet más bolygókon, lehet-e a Földön kívüli élet a miénk tükörképe és hogy mit jelent a királis rendszer. Ezeken kívül arró is szó esik, hogy mik jelentik az anyag és az élet összefüggéseit, titkait.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
TMI58 2017 szept. 25. - 20:06:57
Izgató kérdéseket feszegetsz. Nem mellesleg, ez lett a kedvenc csatornám, mert - hûen a nevéhez - minõségi és nem bulvár mûsorokat ad.
portponthinnye 2012 okt. 27. - 15:02:59
Hihetetlen számomra, hogy az élet képes hírt adni egy bolygóról a világûr felé, hogy azon a bolygón élõ szervezetek vannak. Mindezt azzal, hogy a bolygóról visszavert fényt polarizálja egy adott irányba.

Van egy határ, amire azt mondom, hogy az idõk során úgy "választódott ki" az a tulajdonság, hogy elõnyös legyen. De egy ilyen tulajdonságnak mi az értelme, ha azon a bolygón kívülrõl nem kapnak visszajelzést az ott élõ élõlények? (Mivel úgy tudjuk, nincs élet más bolygókon - nem azt mondom, hogy nem lehet, hanem azt, hogy úgy tudjuk jelenleg.)

Hol kezdõdik az ateizmus megtörése, ha egy ilyen tulajdonságról kell eldönteni, hogy ez tudatos vagy csak véletlenül alakult-e ki?!??!