Az elmeorvos

Bakancslistához adom
The Alienist
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai misztikus sorozat, 60 perc, 2018

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

1896-ben New York Cityben Theodore Roosevelt rendőrorvos felkéri Laszlo Kreizler pszichológust, hogy kapja el a hontalan fiúkra vadászó gyilkost.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Démétér456 márc. 20. 09:45:06 5/10
Annyira túlzó és hatásvadász, hogy gyakrabban megy a történet kárára, mint hogy használna neki. Nem elég, hogy a gyilkos

fiúkat öl, vagy akár gyerekeket öl, nem, muszáj neki lányruhába öltözött prostituált fiúkat rettenetesen megcsonkítani

, ami semmi újat nem tesz hozzá a történethez, csak fokozza a meghökkentő faktort, hátha segít a sztorin. Szeretne hitelesnek látszani a közeg, de azon kívül, hogy a szereplők nyilvánvalóan indokolatlanul a jelenkor értékrendjét közvetítik, ami nevetséges, maga a szó szerinti háttér sem stimmel. Soha nem hordták a nők a fűzőt közvetlenül a bőrükön (ez többször szerepel), a ruhák, frizurák és dekoráció is össze-vissza rohangál évtizedeket. Egyelőre nem találok olyan karaktert, akit különösebben kedvelnék vagy érdekelne a sorsa, de hátha idővel...
3/10
GoodMovies 2022 szept. 04. - 21:56:49 3/10
Nem tudtam sokáig nézni. Minden pillanat hatásvadász , egyszerűen túl van tolva. Tudom, hogy ma ez trend hbo meg netflix területen, de teljesen hiteltelen. Korabelinek álcázott körülmények, de a szereplők igazi 2022-es arrogáns irritáló szövegei. Rendőr titkárnő öntudatos igazi 2022-es tiktok feminista szöveggel. Pszichiáter, aki csak úgy kiszedet holttesteket... Nagy szavak folyamatosan és a szokásos hősködés... Úristen :(
Liam Brady 2021 febr. 01. - 00:00:57
Mivel a főszereplő elmeorvos, sok értékelendő, komoly mondat hangzott el a filmben, amelyek fejleszthetik tudásunkat. A nagy örömben azonban újra feltűnik a már szokásos üröm, a PC hatalma a józan ész fölött.
A néger kocsmáros bátorítja bölcs mondatokkal a már Európában is hírnévre szert tett lélekbúvárt??? Egyáltalán lehetett 120 éve néger kocsmáros?
Nehéz elhinni, hogy a rendőrnő (N.Y. első rendőrnője) már minden ízében undorodik a kínzástól, és hangosan tiltakozik ellene. Az illusztrátor pedig nem engedi lelőni az útban levő kutyát. Azonos nemű párok nyalják-falják egymást bizonyos bárokban, ahol szegény sorsú fiúcskák kínálják fel hamvas bájaikat az aberrált gazdagoknak. A rokonszenves nyomozók nagy része természetesen zsidó.
Mai erkölcsi nézetekkel felfegyverzett hősök veszik fel a harcot a 120 évvel ezelőtti jól bevált szokásokkal. Ez bizony szemfényvesztés. A femino-LMBT-judeo-BLM hatalom kiterjeszti önmagát a múltra, hogy mind jobban és jobban legitimálják magukat a mai világban.
10/10
UncleSam 2019 okt. 05. - 20:24:47 10/10
10/10