Az én csajom

Bakancslistához adom
Fan chan
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott thaiföldi vígjáték, 108 perc, 2003

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Thaiföld legnépszerűbb filmje 2003-ban! Hat tehetséges thaiföldi egyetemista gondolt egyet, írtak egy jó kis forgatókönyvet és együtt elkészítették első játékfilmjüket a gyermekkorról. Mind a hatan Bangkokban, a Chulalongkorn Egyetem hallgatói voltak akkor s az év legolcsóbb és legnépszerűbb filmjét hozták össze. Szívmelengető, nosztalgikus mozi született a fiatalság alkotókedvéből és tehetségéből. Az én csajom az eltűnt gyermekkorról mesél, az emlékek felidézésével. A főhős, a huszon-harmincas Jeab Bangkok nagyvárosában él, mikor is tudomására jut, hogy gyermekkori szerelme férjhez megy. Jeab úgy dönt, hogy visszatér szülővárosába, Petchaburiba, ahol kilencévesen olyan boldog volt. Noi-naa, a szomszéd kislány volt a legjobb barátja. Jeab emlékezik, s az emlékképek megelevenednek a filmvásznon, a grunddal, a fiú-bandával és a csajokkal. Jeab midnen nap elkésett az iskolából, sokszor édesapja vitte motorbiciklin, hogy még időben odaérjen. A suli után Noi-naa és barátnői külön játszottak, mivel a fiúk állandóan bicikliztek és fociztak. Jeab csaja Noi-naa volt. A legjobb, mind közül.

Díjak: Shanghai Nemzetközi Filmfesztivál - Első díj a Legjobb filmért; Közönségdíj; Thaiföld Nemzeti Filmfesztivál - legjobb rendezés díja - a 6 rendező, mint "új felfedezett tehetségek"; Legjobb színészi alakítás díja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ceia 2011 márc. 29. - 18:21:51
Megnézném, de délelõttös vagyok. Adhatták volna elõbb is, és 'Az út a menyországba' lehetett volna késõn. Annál is inkább, mivel utóbbinál 16-os karika van, míg ez 12-es.
9/10
Direktor09 2010 júl. 17. - 11:57:56 9/10
Nekem nagyon tetszett, a film hitelesen ábrázolja a gyerekkort, a színészi játék is kiváló. SPOILER:
persze az ember a végén eljátszik a gondolattal h mi lett volna, hogy utoléri a srác Noi-Naékat.
7/10
agnyieszka 2010 júl. 11. - 03:28:50 7/10
Persze ,hogy szerették otthon, végre a "mindenholilyenagyerek" karaktert láttunk . / Végre nem csak a nézõ maradt életben./