Az étel orvosság - Gyógyító étkek

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Világszerte és természetesen hazánkban is igen sokan szorulnak diétás étkezésre, étrendre különböző megbetegedések ill. betegségre hajlamosságuk miatt. Új, 8 részes sorozatunkban számos konkrét tanáccsal és ételekkel, étrenddel, azok receptjeivel azt bizonyítja be, hogy azért mert valaki diétás étrendet kénytelen követni, ez még messze nem jelenti azt, hogy le kell mondani az evés- ivás minden élvezetéről és gyönyöréről és emiatt kizárólag íztelen, élvezhetetlen ételeket fogyaszthat. Dietetikus szakértőnk: Fekete Krisztina és az ételeket vele együttműködve, útmutatásai alapján összeállító és bemutató, nagy gyakorlattal rendelkező szakács: Kállai Jenő is garancia arra, hogy sorozatunk sokak számára jelenthet segítséget mindennapi étkezéseik során. Az egyes betegségcsoportra a dietetikus tanácsai alapján összeállított ételek, étrendek alapanyagai nem különlegesek, az alapanyagok, hozzávalók könnyen és olcsón beszerezhetők és maguk az ételek nem "szakácskönyv ízűek", hanem valóban kipróbáltak és könnyen elkészíthetőek. A sorozatunkban elhangzott tanácsok és a bemutatott receptek természetesen nem váltják ki az orvosok által javasolt kezeléseket, gyógyszereket, de hozzájárulhatnak az egyes betegségek ill. hajlamok természetes módon történő gyógyításához ill. tünetei enyhítéséhez. Számos nagytudású orvos és más forrás is alátámasztja, hogy a jól megválasztott diétás étrend a gyógyuláshoz vezető terápia fontos része lehet. Sorozatunk első epizódjában a keringési betegségek esetén alkalmazott koleszterinszegény étrendre láthatunk ötleteket, tippek és recepteket.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tombi 2009 szept. 01. - 23:41:24
1- et értek! Sose tudom meg, hogyan lehet a székrekedés ellen olcsó nyersanyagokkal étkeket készíteni. Marad a hashajtó....Hajnali 1/4 4- kor .... fütyülök rá! Vajon milyen lesz a mûsor nézettségi idexe?!
opo 2009 szept. 01. - 13:54:43
Hat mikor is vetitsenek ilyen temaju filmet, ha nem hajnali felharomkor, mikor minden erintett eberen lesi a tv musorat!!!