Az utolsó csavar

Bakancslistához adom
Trouble with the Curve
amerikai filmdráma, 111 perc, 2012

Értékelés:

145 szavazatból
Szerinted?

Gus Lobelnek kisujjában van a basebell. Évtizedek óta a legjobb játékosfigyelő, ám az idő eljárt fölötte. Bár a szeme is rossz, hallani sem akar a visszavonulásról, ugyanakkor az Atlanta Braves vezetősége is egyre többször kérdőjelezi meg döntéseit. Az egyetlen, aki segíthetne, a lánya, viszont elhidegültek egymástól. Ennek ellenére Mickey, aki az egyik menő atlantai ügyvédi irodában dolgozik, a karrierjét kockára téve elkíséri őt a toborzó körútjára. Az úton felfedezik, mennyi közös vonás van bennük.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD jún. 18. 23:42:46
Magam is így vagyok velen,
vagy voltam pl. a bokszfilmmel, aztàn úgy kiütött, mint még egyetlen màs film sem.
almaszem jún. 18. 20:30:46
Eddig ez a film kimaradt,de most sincs hangulatom hozzá.Vasárnap 21ora. A baseball számomra is idegesitö játék. Van pár dolog ami europai ember számára érthetetlen, divatos, mindennapi.
DUNAWÖLD 2022 jún. 05. - 21:37:23
Van olyan film Clint Mestertől, ami nem csúcs?
Ez lenne az?
DUNAWÖLD 2022 jún. 05. - 21:35:30
Mindenhol felbukkan a személyeskedésed.
Tényleg nincs jobb dolgod?!?
Mi itt jó filmeket keresünk, te meg embereket zaklatsz.
Vedd már észre magad.
offtopic
sexykex 2021 febr. 03. - 11:57:09 Előzmény -Vídia-
Nem azért nézik. Amerikában ez nemzeti sport, már a kisfiúk baseball kesztyűt kapnak ajándékba és mindenütt ezt játsszák. Az apjukkal otthon, a társakkal a grundon és a suliban. Mindenki nagy szakértője a sportnak, még a lányok is.

Apám labdarúgó volt, én labdával a kezemben születtem. A kertünk végében a Bükk fái nőttek. Egész fiatalságomat labdát rugdalva, és az erdőt járva töltöttem. Sajnos túl korán jöttek a sérülések: a térdemet többször műtötték és legalább négy csigolyám van most is sérv közeli állapotban.
Később a vizek szerelmese lettem. Az ország összes fürdőjét és nagyobb pocsolyáját végig jártam, most viszont valóban nem szívesen lépek ki a lakásból. A napon egy óra alatt szénné lehet égni. Korábban egy hónap alatt nem csípett meg annyi dög, mint tavaly nyáron egy nap alatt. Az erdő sűrűjébe, már csak vegyvédelmi ruhában érdemes bemerészkedni, annyi a kullancs és az apró rovar. A feleségemnek tavalyelőtti műtétje miatt kerülnie kell a vizeket. Rossz nézni, hogy én hűsölök, ő meg unatkozik – inkább én sem megyek vízpartra. Még pár éve is 15 perc alatt átszaladtam Budapesten. Manapság dugó az autópályán, dugó minden nagyobb városban, 30-as sebességkorlátozó tábla a falvak határában. Lassan már közlekedni sem lehet. Napjaink különleges élménye, hogy még egy szimpla sétához is maszkot kell viselni.
Szóval barátom nem tudod te, miről beszélsz. Csak jártatod a szád feleslegesen. Napi 1-2 film 2-3 óra, attól még mehetnék bárhová.
-Vídia- 2021 febr. 01. - 21:44:45 Előzmény sexykex
azért nézik annyian,mert egy közösségi élmény..100 ezres hangorkánban együtt szurkol, nevet, sír, annyi ember miközben virslit eszik sörrel és qurva jól érzi magát..az alapján,h te minden filmhez hozzászólsz, ki sem mozdulhatsz a lakásból..nem irigyellek..ha tolószékes vagy , néha akkor is ki kellene menned a levegőre, a mentális egészséghez fontos
sexykex 2018 nov. 19. - 09:28:56
A faék egyszerűségű baseball számomra megfejthetetlen játék. Elsősorban azt nem értem, hogy miért nézik annyian. A baseballhoz kapcsolódó filmekkel egészen más a helyzet. Közel sem olyan unalmasak, mint maga a játék és több kiváló alkotás született már baseball-lal a háttérben.
Ez a film nem ilyen. Egyrészt nem igazán kiváló, másrészt csak látszólag szól a baseballról. Legnagyobb vétke a kiszámíthatóság, legnagyobb erénye a színészi játék. Eastwood iránti tiszteletből természetesen végignéztem, de nem biztos, hogy ez még egyszer előfordul.
6/10
beo71 2014 nov. 13. - 22:36:40 6/10
A baseball valami hihetetlen módon lehet sport. Amerikában soha nem lehet tudni, én mondjuk inkább tudnám elképzelni családi összejöveteleken délutáni közös játéknak szûk családi körben. Nehéz érteni, hogy mi a franctól lesz valaki jó vagy kevésbé jó, európai fejjel túl van lihegve ez az egész.
Értem Eastwood fatert, nekem sem tetszik a világ "fejlõdése" a tiszteletlenség irányába, de amíg a Gran Torino kiemelkedõ film, addig ez pont az ellenkezõje : egy nézhetõ, aranyos kis film, a jópofa öreg-helyes lánya-kedves udvarló közötti szívmelengetõ játékkal, ami élvezhetõ ugyan, de felejthetõ.6/10.
3/10
NADALFAN 2014 febr. 10. - 18:55:08 3/10
na ez az a film amelynek minden történése elõre kiszámítható, háát igazi klisékbõl építkezik.
teljesen úgy éreztem mintha már láttam volna , pedig nem , de minden úgy alakult ahogy az elsõ 10 perc után gondoltam. akkor pedig nem igazán vélném jónak, ez a baseball mint sport + borzalmasan unalmas , ez csak az idióta amerikiaiknak való. Eastwood rajongóként és Adams utálóként is csak 3/10.
7/10
Rahar 2014 febr. 05. - 10:29:32 7/10
Alapvetõen tetszik az alkotás. A karakterek jók, egyediek, emberiek, nem az a sztereotip, két-három tulajdonságból álló szereplõk. A történet is végig lekötött. Nem érdekel az adott sport, de így filmen nézve szerves egységet alkotott a cselekményvezetéssel. A filmnek van egyfajta sebessége, mely nem túl gyors, bár a drámák nem szoktak azok lenni, ez miatt néhol kicsit ellaposodik. Számomra mindenképpen érdemes volt megtekinteni, bár azért többet nem nézném meg.
10/10
Spooner 2013 nov. 12. - 18:38:00 10/10
a történet kicsit abszurd, de a film nagyon tetszik! bár a baseball sztem unalmas sport (persze nem is értem teljesen) de ilyen filmekben szívesen nézem..
8/10
Aki bújt, aki nem 2013 szept. 15. - 22:47:26 8/10
Lájkolnám.
wrossi 2013 szept. 12. - 18:28:11
Clint nagyon nincs kibékülve azzal amerre a világ tart és az utolsó filmjeiben ennek ad hangot a maga sajátos módján.Azok a fiatal színészek akik szerephez jutnak a filmjeiben egyben Eastwood áldását is magukénak tudhatják,hogy méltók a színész mesterségre.Elsõsorban természetesen Amy Adams-re gondolok aki már nem is olyan fiatal,de azt a nõ típust testesíti meg a filmben akit Clint Eastwood fiatalabb korában is elõnyben részesített.
Amy minden tekintetben mostanra érett be,hamarosan ontani fogja a különbözõ díjakra érdemes filmeket,de engem ez nem igazán érdekel.A fõ,hogy nekem egyre jobban tetszik amit a vásznon mûvel.
wrossi 2013 szept. 12. - 18:05:06
Az igazi utolsó csavar - amire a cím utal - Gus utolsó nagy dobása amivel fityiszt mutat a fiatalságnak és a számítógépek korának.
pumpika 2013 szept. 07. - 13:09:16 Előzmény levaipeter
sztem ha nem ismeri a baseball nevû izét, akkor hiába nézi angolul, akkor sem tudja, hogy mire utal az utolsó csavar

amúgy jó film, de messze van az eastwood-klasszikusoktól
5/10
kritiza 2013 aug. 24. - 16:43:36 5/10
Közhelyes, lapos film, nekem nem jött be. Pedig a színészeit nagyon szeretem. 5/10.
levaipeter 2013 jún. 29. - 23:14:09
Csak az keresi a film végén "az utolsó csavart", aki magyarul nézte meg. Ha angolul teszi ezt, akkor rájön, h a cím arra a jelenségre utal, h szerencsétlen ütõ nem tud mit kezdeni a csavart labdákkal.

Maximálisan egyetértek azzal a véleménnyel, h a filmben folyamatosan jelen van az a jelenség, amivel én nap mint nap szembesülök. Ahogyan az ifjú titánok (akik persze semmihez sem értenek) semmibe veszik az "öregeket", azokat, akiktõl tanulni kellene, mint régen a tanonc a mestertõl. Mennyire de így van ez manapság. Nem értik meg, h legyen az bármilyen szakma, annak profi elsajátításához kellenek az öregek, akikben a sok év tapasztalata összegyûlt.
PainDemon 2013 máj. 20. - 21:41:59
számomra ez a film egy gyors reflektálás a Pénzcsinálóra, hiszen azt hangsúlyozza, hogy a toborzók többet érnek a gépeknél.
Superalonso 2013 máj. 17. - 13:39:18 Előzmény zerrik08
Még hogy nincs benne csavar?
Teli van csavarokkal csak észre kéne venni barátom (pl. a végén a noname mexikói dobó gyerek a semmibõl jõve kidobja az ígéretes Bo Gentry-t, amikor már minden veszve látszott, mi ez ha nem csavar?)....inkább picit lapos és néhol vontatott a film, talán ez az egyetlen hibája, de szerintem remek film 9 pontot megér nálam....
batagy 2013 máj. 01. - 23:26:25
Jó kis film, nagyon emberi.
Clint itt nem rendezõ csak játszik, de hozza a szintet, és Amy Adams csodálatos, minden értelemben.
Összes hozzászólás