Az utolsó napok királya

Bakancslistához adom
König der letzten Tage
16 éven aluliak számára nem ajánlott német tévéfilmsorozat, 197 perc, 1993

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Tom Toelle sorozata az 1534-35-ös münsteri lázadás történetét dolgozza fel, amelynek során radikális anabaptisták egy független városállamot akartak létrehozni a középkori Német-Római Birodalom szívében. Különböző hitek és politikai érdekek ütköznek ebben a kendőzetlen történelmi tablóban, amelyben többek között feltűnik Christoph Waltz is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Franz Graf Waldeck
Jan Bockelson
Mayor Knipperdolling
Tusendschur
Fabrizius

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Rugyi 2018 jan. 07. - 00:48:25
Elég rég láttam, de nagyon jó film. Zseniálisan mutatja be, hogy a valláson keresztül mennyire ki lehet használni az emberi naívságot és tudatlanságot, és a hatalomtól mennyire elvész a kontroll. Látjuk, hogy a vallásos mámor mire képes, mennyire el tudja vakítani az embereket.
A zenéje is pont annyira jó mint a film.
10/10
sanderson 2013 aug. 16. - 18:53:14 10/10
Végre itt is van oldala ennek a kiváló filmalkotásnak. Kezdtem azt hinni, hogy rajtam kívül már senki sem emlékszik rá. Jó lenne újra megnézni, de nem sok esélyt látok rá. Nekem kifejezetten tetszett a befejezés.
10/10
Ginnungagap 2013 ápr. 01. - 21:40:09 10/10
KOLOSSZÁLIS FILM!
Nagyon régen láttam még az M1-en, Végnapok királya címmel, természetesen 10 óra körül kezdõdött, mint minden értékelhetõ film, de megérte. Egyetlen filmet sem láttam eddig, ami ennyire direktben megmutatta volna, milyen következményekkel járhat egy közösségre, ha egy minden hájjal megkent, gátlástalan, hatalmi mámorban úszó profi manipulátor kézbe veszi az irányítást. Pokoli figura, mert mi látjuk ugyan, mit mûvel, mégis imádni való fazon! Hátborzongató!
Azóta tartom, hogy az amerikaiaknak meg kéne tiltanunk, hogy történelmi filmet forgassanak, hihetetlen, milyen gagyikat tolnak az arcunkba. A Végnapok királya számomra a történelmi film etalonja, felülmúlhatatlan!
Kapcsolgatás közben véletlenül bukkantam rá a Filmboxon, sajnos csak az utolsó 5 percet láttam, remélem, megismétlik!