Az utolsó remény

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm sorozat, 2013

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Kossuth Lajos családjával és kíséretével 1851. szeptember 1.-jén indult útnak a kutahyai fogságból a Dardanellák irányába. A Mississippi gőzössel 1,5 éves száműzetés után a szabadságot jelentő Egyesült Államok felé haladt. Először Londonba kötöttek ki, de a két hétre tervezett szigetországi látogatás végül egy hónapig tartott. 1851. december 5.-én Kossuth végre az Egyesült Államok földjére lépett, ami felé a kormányzó nagy bizakodással fordult. Azzal a céllal ment oda, hogy fegyvert és pénzt gyűjtsön. Mindent meg akart tenni annak érdekében, hogy megnyerje az amerikai politikusok anyagi és politikai támogatását Magyarország szabadsága és függetlensége érdekében.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2015 febr. 01. - 09:56:22
Amúgy Kossuth érdemeit (nemesi elõjogai meghaladása, polgári társadalom felé tett lépések) ugyanolyan ostobaság tagadni, mint hibáit (trónfosztás, forrófejûség, perspektíva és hosszútávú stratégia hiánya,haza és haladás egyoldalú szemlélete).
adamnagysweetmovie 2015 febr. 01. - 09:45:29
nem véletlen, hogy Kossuthot a lándzsarázó, szûklátókörû Tisza Kálmánék és a kommunisták emelték pajzsra, ami nettó történelemtorzítás...
bennywanted 2015 febr. 01. - 09:30:15 Előzmény adamnagysweetmovie
Kinek képzeled te magad,hogy nagy magyarokat kritizálj?Senkiházi!
adamnagysweetmovie 2013 szept. 13. - 13:21:51 Előzmény adamnagysweetmovie
Ha a koltaygáboros pátoszt és stílustalanul hivalkodó filmes eszközöket lerántjuk róla, akkor egy normális ismeretterjesztõ film lehetett volna.
Dehát most ez van.
adamnagysweetmovie 2013 szept. 12. - 08:34:25
Jobban tette volna Kossuth, ha marad az általa grundolt szabadságharc következményeit viselni.
Ahogy Horthy és késõbb Nagy Imre sem vállalta az államférfiúi kötelességét, igaz utóbbi képes volt késõbb meghaladni magát.