Bárka: Judrom

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 25 perc, 2010

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Cigány zene és kulinária. "A cigányokat és a zsidókat ezer szál köti össze" - vallja ifj. Boros Mátyás, aki zenekarvezetője a Judrom Gipsy Klezmer Band együttesnek. A zenekar öt éve alakult meg Magyaroszág legjobb roma és zsidó zenészeivel.

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2012 aug. 16. - 18:13:01
Azt hiszem, ebben tévedsz. Megmondom, miért.
Amit írsz, az elsõ látásra teljesen logikusnak tûnik. A valóság azonban mégis ennek az ellenkezõjét bizonyítja.
Az összes ismert cigányember, zenészek, énekesek, írók, mind-mind kettõs identitásúak, ami azt jelenti, hogy az egyik szülõjük zsidó, a másik pedig cigány.
Csemer Géza író írta az egyik könyvében, hogy a "rokon nép", a zsidókra célozva.
Az összes magyarországi roma dzsesszzenész, mint Szakcsi Lakatos Béla zongorista, Pege Aladár dzsesszbõgõs, Kõszegi Imre dobos, Rácz Kati énekesnõ, Babos Gyula gitáros, Tony Lakatos világhírû szaxofonos, és mások, politikusok, mint Horváth Aladár, mind zsidó-cigány keverékek. Sõt, még Horváth Pista, a legismertebb és legnépszerûbb cigány származású, magyarnóta énekes is, - amellett, hogy meleg volt, - zsidó is volt egyben. Hogy mást ne mondjak, a Kozma-utcai zsidó-temetõben lett eltemetve.
Én is értetlenül állok a jelenség elõtt, de attól az még létezik. Úgy látszik, a közös gyökerek felülírják az egészséges viszolygást, tartózkodást a másik társaságtól.
Engem a hideg rázna ki még a gondolattól is, de ez már egy másik történet.
1/10
hekkevo67 2012 aug. 15. - 19:30:59 1/10
Na, már itt is kezdik. Pedig szerettem ezt a csatornát.