Bella Martha

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-német-osztrák-svájci romantikus vígjáték , 102 perc, 2001

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Martha munkamániás és öntudatos szakács, azonban élete egy napon egyik percről a másikra megváltozik. Nővérét elveszíti egy tragikus autóbalesetben. Martha, a gyámsága alá került nyolcéves Lina édesapjának keresésére indul. Miközben saját élete is gyökeresen átalakul, különös figyelemmel kell kísérnie nővére gyermekét és enyhítenie fájdalmát, ahol csak tudja. Ráadásul munkahelyén egy új, tehetséges szakács bukkan fel, aki babérjaira pályázik.
Bemutató dátuma: 2002. december 12. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
durumdara 2021 aug. 17. - 17:22:39 5/10
Hát igen... Sokkal lassabb és kevésbé amcsi stílus, mint az "Ízlések és pofonok".
S bár a hölgy igen jól adja a betokosodott, kényszeres embert, valahogy szétcsúszott a film a végére.


Elég hiteltelenné tette ez "megjelenik az apa és mindenféle papír nélkül elkéri a gyereket", illetve a "de mi visszamegyünk és visszakérjük" jelenetsor.
Azon túl nem is volt világos, hogy merrefelé tart a továbbiakban sorsuk, mert minden csak felvillant.A hwi változat emiatt sokkal jobban tetszett, határozottan kidolgozottabb lett.
Elhagyták a necces és lassító részeket.

Amúgy az eleje jobban indult, csak valahogy a végére szétesett nekem...

Kicsit olyan ez, mint a Vanília Égbolt és az elődje. Kivételesen a remake szerencsésebben jött össze.
csincsilla72 2017 okt. 29. - 16:10:43
Ízlések és pofonok.
Zeta-Jones ripacs és hisztérika a szerepében, Gedeck antiszociális. Az utóbbi számomra sokkal szerethetõbb volt. Szerettem a lassú folyamatot, az összecsiszolódást. Nem unalmas volt, hanem szépen felépített.
3/10
koos 2014 nov. 06. - 08:21:54 3/10
az alkotók pechére készült belõle remake, ami kivételesen sokkal-sokkal jobb. nem csak a színészek miatt, hanem a storyban lévõ lehetõségek jobb kihasználása miatt. Mellesleg a fõszerepet játszó szinésznõ kb úgy játszott, mintha amatõr szinész lenne. Érzelmek és mindenféle szinészi eszköz nélkül. annyira nem rá szabták ezt a szerepet, hogy kínlódás volt nézni. egy percig sem tudta elhitetni, hogy egy munkáját szeretõ profi szakács. Az egész film rém lassú, unalmas, a pszichiáteres részek különösen eröltetettek voltak.
Az pedig a teljesene hiteltelen kategóriába tartozik, ahogy felbukkan az apa, aki elviszi, majd minden további nélkül visszadja a lányát. Egy gyreket nem lehet igy országok között adni-venni. Nem véletlen, hogy a remake-ben ezt a szálat teljesen ki is hagyták.
Folgore 2012 dec. 09. - 16:28:26
Gyengém ez a film. Tízet nem adnék neki, a kilenccel meg lehúznám az átlagot :)
6/10
momomo 2010 febr. 07. - 20:48:31 6/10
hm, hm.
szerintem nem volt rossz, de annyira nem is jó. a fõzés része teljesen elbûvölt, meg ahogy az egész kapcsolat alakult. a szakácsnõ is jó a filmben, ilyennek képzelek egy német szakácsnõt én is! : )

de kislány figurája viszont nagyon felszínesre sikerült, egyáltalán nem tetszett, és az egyik családból a másikba cipelgetése, teljesen irreális elem a filmben, ez ugyanis az életben marha bonyolult... 6/10 nálam!
xigaze 2009 febr. 19. - 12:24:43
Nekem nagyon tetszett. Eredeti nyelven néztem, nem tudom, hogy milyen a magyar szinkron, de biztos vagyok benne, hogy úgy is remek. Engem feldobott.
sveta 2009 jan. 15. - 11:38:04
Az amcsik ezt megcsinálták Aaron Eckhart és C. Zeta-jones fõszereplésével!
tipikus amcsi húzás.
Az eredetit nem láttam egyébként , de a leírás alapján ez ugyanaz a film, ill. az amcsi változat ennek mintha "klónja" lenne.