Birtokosnak születve

Bakancslistához adom
To the Manor Born
angol vígjátéksorozat, 1979

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Audrey Forbes-Hamilton
Richard De Vere/Bedrich Polouvicka

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Clarisse 2009 jan. 18. - 12:18:21 10/10
A "legangolabb" angol vígjátéksorozat.
A To the Manor Born 1979 és 1981 között ment a BBC-n, akkora sikerrel, hogy a záróepizódot több mint 24 millióan látták és ezt a rekordot csak 1997-ben (16 évvel késõbb!) az Only Fools and Horses (Csak a kötözött bolondok)döntötte meg.

A sorozat egy ízig-vérig sznob, felvágott nyelvû angol arisztokratáról, Audrey fforbes Hamiltonról szól, aki férje halála után (aminek mellesleg nagyon örül, hiszen végre minden az övé lett) elárvereztetni kényszerül a családi kastélyt, ahol a fforbes-Hamiltonok már 400 éve élnek. Az új tulaj egy jóképû, csehszlovák, újgazdag üzletember Richard De Vere (szintén özvegy), akit mint minden külföldit a sznob angolok mélységesen lenéznek.

Audrey tehát elveszti mindenét, de annyi pénze még marad, hogy megvegye a vadászlakot a palota közelében, és ezzel megkezdõdik a harc...
Audrey nem adja fel és bármi áron vissza akarja szerezni az örökségét.

A kisebb-nagyobb csatározások 3 teljes évig tartanak, mialatt Richardnak, aki már a legelején beleszeretett Audrey-ba sikerül elnyernie ennek a nem mindennapi nõnek a szívét, a film végén pedig fordul a kocka... (de ez már mardjon meglepetés)

A sorozat különlegessége, hogy egyetlen csók nélkül tartja fenn az érdeklõdést 3 éven át, és talán ez is vezetett el odáig, hogy 1981-ben 24 millióan nézték végig Audrey és Richard esküvõjét, ami az angoloknál azért nem semmi...