Bolondok bálja

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéjáték, 74 perc, 1978

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A történet hőse Mihók, aki egy furcsa leánykérés után elindul a világba, hogy még hét olyan bolondot keressen, mint leendö rokonsága. Nem kell sokat keresnie, mert útja során egyre furcsább szerzetekbe akad. Van aki zsákkal hordja be a világosságot ablaktalan házába, mások a lócát nyújtják meg, hogy téli bundában is elférjenek rajta, eltolják a bikaistálót, vagy keresztbe viszik a fák között a létrát. Nemcsak bolondokat talál Mihók, de pénzt is keres mások butaságából. Népmesei gyűjtés feldolgozása, igazi sztárparádé.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos 2015 máj. 25. - 14:09:29
*** SPOILER ***
A feldolgozás elég szabadon sikerült, amennyiben jópár, a népmesékben nem szereplõ tárgy is elõbukkan: léghajó, színes tévé, zsebszámológép. Hogy ez mit tesz hozzá az eredetihez? Nem tudom.
A sztori egyes elemei valóban ismerõsek lehetnek a Legényanya filmbõl, de igazából ezek népmesei elemek, amiket pld. Illyés Gyula is begyûjtött már.
Ezzel együtt a történet kissé el van nyújtva. Mihók megtalálja a hét bolondot és megszerzi az ezer pénzt. Ennek ellenére nem visszatér, hanem újabb kalandokba keveredik a bikaistállóval meg a csodarabbival.
*** SPOILER ***
feeco 2009 ápr. 24. - 18:28:13 Előzmény zsuzsmika
..esetleg fordítva.. merthogy a Legényanya egy ici-picit késõbb készült.. ;-)
10/10
Demolition Man 2009 ápr. 19. - 17:59:29 10/10
Ábrahám Edit volt a rabbi lánya!
zsuzsmika 2009 ápr. 11. - 17:20:17
Ugyan lemaradtam róla és most pofátlanul véleményt alkotok...bocsánat.
Miért érzem úgy a leírás alapján, hogy ez a film a Legényanyára hajaz?