Bosszú

Bakancslistához adom
Revenge
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai drámasorozat, 44 perc, 2011

Értékelés:

303 szavazatból
Szerinted?

Emily Thorne sok év után visszatér abba a tengerparti nyaralóba, ahol kislányként egy felejthetetlen nyarat töltött apjával, David Clarke-kal, akit a szeme láttára tartóztattak le igaztalan vádakkal. Emily egyetlen barátnője, Ashley segítségével hamar ismeretségbe lép a gazdagok és sikeresek osztályának helyi hatalmasságával, a csak Viktória királynőként emlegetett Victoria Graysonnal. Emily felhőtlen szórakozásra vágyó, gondtalan ifjú hölgynek tűnik, de valójában minden lépése egy tervszerűen felépített bosszúhadjáratba illeszkedik, amelyet egymaga visz végbe kíméletlen következetességgel.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Nira1900 2021 szept. 23. - 15:20:23 3/10
Na ne...
6/10
vassy@ 2019 dec. 24. - 20:33:35 6/10
ha az lett volna a címe, hogy Emily Thorne v. Amanda Clarke, ...esteleg Graysonék, akkor jó kis szappanopera, és kb. 8pontos. de mivel a címe Bosszú, ezért szerintem ötlettelen (egy-két rész kivételével), logikátlan, és zavaraos, ami nálam csak 6pontot ér.
bermike 2017 jún. 18. - 19:56:55
A török verzió nekem jobban tetszett most adta az axn withe...
10/10
tothbeat 2016 máj. 27. - 18:28:35 10/10 Előzmény napraforgó
Hát ez a kérdés nyitott maradt, mindenki gondolja, ahogy akarja :-) Mindenesetre nagyon "körmönfont" lett a vége, abszolút nem "happy end" szerintem és nekem ez így tetszik is. Õrület ki talál ki ilyen a befejezést! Szerintem a Nolenes szálat is eltalálták.
7/10
napraforgó 2016 ápr. 20. - 13:27:04 7/10 Előzmény Ráczné Erika
Nolan Emily/Amanda esküvõje elõtt föltette a lány nyakláncát és közben tett egy megjegyzést, hogy nem is tudja, eztán mivel foglalkozzon (mert hogy a bosszújuk beteljesült, nincs már miért harcolniuk). Emily erre megfogta az arcát és azt mondta, biztos vagyok benne, hogy találsz új életcélt.
Az esküvõ után Nolan bement a bárba, jött a néger fiatalember, mutatott neki egy újságcikket, miszerint letartóztattak egy néger nõt. A fiú azt mondta a cikkre bökve, hogy az anyám, és hogy ártatlan. Erre Nolan elmosolyodott és azt mondta, "Ems... " Tudta, hogy Emily küldte hozzá a fiút és hogy ez lesz az új életcélja - segíteni az ártatlanokon.

Nekem inkább az volt fura, hogy most Emily valóban Victoria szívét kapta-e meg, ahogy ott Charlotte mondta, vagy az egészet csak álmodta?????
Ráczné Erika 2016 ápr. 19. - 12:45:01
Minden részt láttam, de én a legvégét nem értem. Ki volt az a néger aki megjelent Nolannál a bárban és mutatott egy újságcikket az anyjáról? És ki volt az anyja? Azt sem értettem, hogy kire mondta hogy ártatlan? Az anyjára v Emilyt vádolták korábban valamivel és most õt tisztázták?
7/10
napraforgó 2016 ápr. 16. - 08:54:59 7/10
No igen, Mason Treadwell esete sem tisztázódott, õ elvileg meghalt a börtönben. Mi is lehetett a hullájával ???, a börtönben nem ért senki ahhoz, hogy az elítélt meghalt, vagy sem???, - aztán meg feltûnt - és minõ csoda, épp pont akkor, amikor Emily/Amanda kiment egy este induló repülõgéphez egy ellhagyatott repülõtérre.... Beszélvén Amandával meg eltûnt a semmibe.... Mindenesetre alibiként nem jött számításba... Jahajj, és még hány személy tûnt el hirtelen a semmiben, amit azért olyan nagyon nem is lehetett semmihez sem kötni...(valami pofa, aki szeretett nõi ruhában járkálni, na azt ki is ölte meg, és miért is?)

Nolan is, ahogy én láttam csak élte a gazdag aranyifjak életét, mitõl is volt ez a pofa számítógépzseni? Az utolsó évadokban nem láttam semmit szg elõtt ülni hosszú órákon át, gondolkodni, stb. A medence melletti koktélozásoktól jutott eszébe a sok ötlet??? Na nem.
Louise Ellis szerepe is tszitázatlan számomra, az elmegyógyinézetben Victoria rendesen kihasználta és megszökött, cserben hagyva a lányt. Na jó, Louse végül kiszabadult, felkereste Victoriát, aki elég duván elzavarta!!! Késõbb ugyan smúzolt nek, de hülye az az ember, aki ezek után hisz az illetõnek... De Lujzika hitt neki.
Ezt követõen Louise szinte fogadott anyjaként tekintett Victoriára - föl nem foghatom, miért, hisz elõtte már rendesen átbaszta, meg a hülye a temetést is rendezte neki stb.
Na de nem számolt Louise egojával, ahogy elárulta Nolant, amikor rájött, hogy a házasságuk nem igazi érzelembõl fakad, úgyanúgy elárulta Victoriát is, amikor megtudta, hogy csak megrendezte a halálát.
Ez az egész nagyon jó ötletbõl fakadt és az eröltetetten megvalósított hosszabbításoktól csak szarabb lett.
Ez van, amikor a rókáról túl sok bõrtakarnak lehúzni.
10/10
tothbeat 2016 ápr. 15. - 21:34:53 10/10
Én a Mason Treadwell-szálat sem értettem...
A történet az valóban eléggé zavaros, követhetetlen volt általában- én a szereplõket kedveltem, a játékukat, "sármjukat", még Nolen-ét is :-) Emily VanCamp-ot még az Everwood-ból kedveltem meg.
7/10
napraforgó 2016 ápr. 14. - 04:34:05 7/10
Én kicsit sem bánom, hogy vége lett. Az alapötlet, miszerint egy fiatal lány megpróbálja kideríteni, hogy ki a felelõs azért, hogy az apját igaztalanul vádolták meg és ítélték el, és bosszút akar állni az õket ért sérelemért, az elrabolt gyerekkoráért, tetszett.
De annyi volt a mesterkélt fordulat, a hajánál fogva elõrángatott és aztán hirtelen eltûntetett nyom, személy, stb., nekem hiteltelenné tette az egészet. Na és a hullahalom, amit maguk után hagytak... nekem az is sok volt.
Hová a bánatba tûnt pl. Emily/Amanda anyja, aki néhány rész erejéig kavart egy õszhajú fószerrel, akirõl most sem tudom, hogy végül is kinek az embere volt és valójában hogyan is halt meg. Mert nekem nagyon úgy tûnt, hogy Emily lelkén száradt, ráadásul õ tartósította a hullát, hogy megváltoztassa a halál idejét...és gyanúba kevert valakit, akinek nem is volt köze hozzá...
Minek tûnt fel Patrick, Victoria zabigyereke, ha aztán meg eltûnt a semmiben?
Váratlanul feltûnt Stevie Grayson is, Conrad elsõ felesége, aki mellesleg Jack Porter anyja is volt, alkoholista múlttal és komoly ügyvédi praxissal, na nekem ez is zavaros volt. Mit akar egy jól szituált asszony egy kocsmárostól, de ha már gyereket is szült neki, miért hagyja el a fiát, ha meg letette az italt és egyetemet is végzett, miért nem kereste évtizedekig, stb, stb.
A váratlanul feltûnt francia médiamágnás az összes pereputtyával szinten erõltetett volt, Victoria szerelmével együtt, aztán annak is hirtelen vége lett és nem is nagyon forszírozták, ki is ölte meg valójában.
A vége felé feltûnt maffiózó, Max Akárki, aki fogva tartotta Davidet (vagy legalábbis ezt mondták, valami hülye indokkal, Victoria és Emily foglyul ejtése és összefogásuk(?), szabadulásuk mind-mind olyan esemény, ami szintén hiteltelen, a maffiózó váratlan tûzbe zuhanásával együtt is.
Az összes tettetett eltûnés, megrendezett halál, eljegyzés, újraházasodás, stb. És még ki tudja hány ilyen zavaros esemény volt, amiket igazából nem tudtam logikus láncba felfûzni. Nekem csak ilyen ad hoc odavetett látványos ötletek voltak, néhány rész erejéig tartó esemény, had menjen az idõ, valamivel mégis ki kell törteni az egyes részek mûsoridejét. Túl zavaros volt az egész, és túl erõltetett. Persze profin megcsinálva.
Az események fele sötétben játszódott, pásztázó zseblámpák fényénél, ettõl aztán sejtelmes, izgalmas, csaknem misztikus lett és lehetett izgulni, hogy Emily most se leplezõdjék le.
És ha jól belegondolunk, végül mégsem derült ki igazán, miféle érdekcsoport is állt a háttérben, kik mozgatták a szálakat, amelynek áldozatul esett elsõsorban a lezuhant repülõgép az összes utasával, aztán David meg a kislány. Conrad és Victoria Grayson elõtérbe voltak ugyan tolva és nem is voltak ártatlanok, de ezt már a legelején is tudtuk, de azért mégsem õk voltak a fõgonoszok, hiszen õket is csak irányították.
Na és? Menet közben kiderült még jó pár disznóság és történt valami? Gyakorlatilag semmi, hacsak azt nem vesszük, hogy végül is meghaltak. De a nagy leleplezõdés, a katarzis elmaradt. Számomra bizonyosan.

Ha mindezt elõre tudom, bele se kezdek a sorozatba, csak hát mivel elkezdtem, már izgatott a vége, ki áll minden mögött, ki a felelõs? De a végén nem sokkal lettem okosabb, nincs egyetlen fõgonosz, aki kellõképp megbûnhõdött volna és a világ jobbá vált volna nélküle. Nem, ilyen befejezés nincs, a világ éppoly mocskos, mint volt, egyesek éppúgy ügyeskednek, trükköznek, játszanak más emberek életével, stb. És ezen nem változtat, hogy Amanda és Jack a végén az oltárhoz vonult és örök hûséget esküdött egymásnak.
10/10
Shela 2016 ápr. 13. - 22:04:09 10/10
Nagyon szuper sorozat volt. Nem sok ilyenre
emlékszem.
7/10
Vadrenalin 2016 ápr. 12. - 15:14:59 7/10
Most belenézve a hozzászólásokba, úgy tûnik, jól éreztem, hogy ez egy nõi sorozat. Ebben az esetben azonban ez nem a téma miatt van - hisz ez a bosszúfilm sem nélkülözi a véres jeleneteket -, hanem a rendezés és a dramaturgia tehet róla. Annak ellenére, hogy tele van csavaros fordulatokkal - ami számomra nagy vonzerõ -, majdnem abbahagytam a második évadnál, mert bizony kezdtem megunni, valahogy súlytalan volt az egész. Aztán a kíváncsiság tovább vitt, bár a 3. évadot is fõleg alvás elõtt néztem, tudván, hogy úgysem izgat fel nagyon. :-) Aztán a záró évad kellemes meglepetésként már egészen komoly lett, szerintem volt még pár évadnyi ötlet a tarsolyban, de tudhatták, hogy nincs tovább, és 4-5 részenként lenyomtak egy újabb sorozatnyi sztorit. Az ember néha csak kapkodta a fejét, és közben annak is örülhetett, hogy kevesebb idõ maradt Emily erõltetett monológjaira, ami addig minden rész elején és végén halálra idegesített a mûbölcselkedéssel. Én szeretem az elegáns intrikát is - ami az elsõ évadot eladta a számomra - de itt jót tett, hogy a végére akciódúsabb lett, és az ember úgy érezte végre, hogy mindennek valódi tétje van.
kicsimanoci 2016 ápr. 12. - 11:06:31
Nekem is hiányozni fognak:(
Nekem tetszett a vége.SPOILER*****SPOILER**********SPOILER
Csak David élhetett volna még 20-30-40 évet.
SPOILER********SPOILER*******SPOILER
10/10
tothbeat 2016 ápr. 12. - 08:59:44 10/10
Most már tényleg vége... Hiányozni fognak :-(((
kicsimanoci 2016 márc. 15. - 20:03:07
Tothbeat, Napraforgó, köszönöm!
7/10
napraforgó 2016 márc. 15. - 18:36:11 7/10
Én is sasoltam, de nem lehetett látni. Amúgy meg csodálkoztam is, mert abban a marha vastag, nehéz tûzoltó védõruhában nem is lehet olyan ügyesen odanyúlni és kiemelni a belsõ zsebbõl azt a pici kis pendrive-ot....
De hát ebben a sorozatban minden lehetséges....
10/10
tothbeat 2016 márc. 15. - 17:33:53 10/10
Ezt konkrétan nem mutatták. Nolentõl kapott valami kütyüt amivel ki tudta figyelni hol van a pendrive így egészen pontosan tudta hogy az FBI-os belsõ zsebében van. A nagy rohanás és tumultus közepette meg gondolom odanyomult a folyosón a pasashoz és pillanatok alatt kilopta a pendrive-ot. Mivel az emberek egymáshoz értek ez nem volt feltûnõ pláne egy tûzoltótól.
kicsimanoci 2016 márc. 15. - 12:18:59
Aki nem látta a tegnapi részt a Duna TV-n, annak lehet, hogy SPOILER!
Aki látta, azt kérdezném, hogy: A szállodában, amikor a "tûzjelzõ" miatt özönlöttek a folyosón, Amanda hogy tudta lenyúlni az FBI-os pasitól a pendrive-t? A pasi belsõ zsebében volt, de hogy csórta el?
Többször visszanéztem, de nem jövök rá.
Aki tudja, írja meg légyszi.
10/10
Tengeresz Kovács Lui 2016 márc. 01. - 08:01:28 10/10 Előzmény lököttfórumozó :)
http://microbit.eu/browse.php Innen letöltheted sorozatonként az egészet. Bár regisztráció kell hozzá.
10/10
Tengeresz Kovács Lui 2016 márc. 01. - 07:58:54 10/10 Előzmény lököttfórumozó :)
http://microbit.eu/browse.php Innen tölthetõ le az összes. De regisztráció kell hozzá.
ancsi1986 2016 febr. 25. - 18:15:49 Előzmény mejo
szia. szerintem Alan Walker - Faded :D
Összes hozzászólás