Egy magyar gyártású gasztronómiai televíziós sorozat, karizmatikus ételekről. Magyarokról és nem magyarokról, amelyek vagy meghonosodtak, vagy jó lenne megismerni őket. A sorozat szakértője Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, aki felkeresi a ?tiszta forrást?, majd professzionális konyhán egy neves magyar szakáccsal bemutat lehetséges egyéni és kreatív fejlesztéseket.Minden epizód két szálon fut. A jó hagyomány felkutatása, az eredeti szépség dokumentálása: mi az, ami megőrzendő, mi az, ami elkorcsosult és jobb tőle megszabadulni. Másfelől az evolúciós utak keresése, az ételek finomítása, könnyítése, hétköznapi felhasználások. Minden esetben egyformán fontos az alapanyag és a technológia.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
kovaka05
2020 szept. 23. - 09:18:15
Ez valami borzalom! Ellenszenves valaki, akiből dől a baromság és csak akkor fogja be a száját, ha éppen zabál! Amiket főzet az éppen aktuális szakáccsal az nagyrészt élelmiszer pazarlás kategória, néhány kanálnyi valami özön mennyiségű, pazar anyag használatával. Tegnap is mi volt az a petrezselyemhabos agar-agaros húsleveske a pohár alján (max fél deci/pohár, az 4 pohár esetében 2 dl, ami egy egész csirke-comb használatával készült, aztán külön, nem a levesben főzött gyökérből, 1500 kilója, legalább fél kilót elhasznált 4 kávéskanál pürét használt belőle.....
A jó húsleves magától bekocsonyásodik! A leves és zöldség íze attól az igazi, ha együtt főzik! A meleg szifonos hab! Istenem, ennyi állaltságot!
A televíziózás műfaja a képi láttatás. Ezért nem szerencsés dolog egy alig félórás műsornak mindjárt az elején két élemedett korú férfiember diskurálását mutatni a műsoridő legalább egyharmadát felemésztő ideig. Viszont azonnal elkapcsoltam onnan, amint kiderült, hogy az egyik matuzsálem is tevékeny résztvevője lesz egy főzésnek, azután, hogy a csacsogását heveny orrlyuk csippentgetéssel kísérte és semmi nem támasztotta alá, hogy főzés előtt rászánta-e magát egy alapos kézmosásra is. A büverejét azonnal elveszítette… Akinek ez bejön, az nézze csak… és egye a főztjét is… pfööj… ö a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, mit várhatunk hát a többiektől?
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások