Churchill - A brit oroszlán (Gomolygó viharfelhők)

Bakancslistához adom
The Gathering Storm
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai filmdráma, 96 perc, 2002

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Ebben, a romantikus elemeket sem nélkülöző filmben bepillantást nyerhetünk a XX. század egyik legnagyobb brit politikusa, Winston Churchill házasságába. A nagyformátumú politikus életének egy kiváltképp zűrös, noha kevésbé ismert időszakát láthatjuk a képernyőn. A második világháború kezdete előtt egy évvel Churchill a brit politika peremére sodródott. Pusztába kiáltott szó volt minden figyelmeztető beszéde a világot fenyegető nácik ellen. Feleségével Clementinnel együtt ebben az időben a depresszióval és a fizetésképtelenség szellemével is szembe kellett nézniük, hogy aztán ismét megerősödött politikusként és hősként emelkedjék naggyá.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Stáblista:

Szereplők

Winston Churchill
Clemmie Churchill
Stanley Baldwin
Brendan Bracken
Ava Wigram
Desmond Morton
Ralph Wigram

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
pihes 2022 szept. 21. - 14:21:36 5/10
5/10
6/10
sexykex 2019 jún. 27. - 17:15:54 6/10
Churchill az időnként nyafizó brit arisztokrata katonának alighanem kemény volt és nagyon jól átlátta a politikai helyzetet. Valószínűleg, mint a legtöbb férfi sokat köszönhetett a feleségének és néhány barátjának. Az, hogy államférfinek sem volt utolsó inkább a Churchill háborúja című filmből derül ki, nekem az jobban tetszett.
filoszemitabéluska 2018 okt. 24. - 21:57:00
Churchill mint oroszlán? Talán inkább sertés.
9/10
VeressG 2018 okt. 24. - 21:27:30 9/10
Bizonyára vacak és unalmas a film azok számára, akik horrort, vértől csöpögő akciófilmet vagy földöntúli rémfigurákat szeretnének a moziban látni. Akik azonban nagy emberi jellemeket, tiszta , még élhető társadalmi viszonyokat és romantikus , szép emberi kapcsolatokat néznek szívesen (legalább a filmvásznon), azoknak melegen ajánlom, kiemelve a fő(bb) szereplők kiváló alakítását!
4/10
isten_lova 2018 júl. 20. - 17:38:18 4/10
Ahhoz képest, hogy hány díjra jelölték(amiből többet meg is nyert), nem elaléltam el tőle. Pozitívum benne, hogy nagyobbrészt szép helyen játszódik(egy vidéken levő angol birtokon és az azon levő udvarházban), és nem hosszú. Vanessa Redgrave játéka fog megmaradni a legjobban az emlékezetemben. Volt benne tárgyilagosság is(pl. amikor szó került Németország fegyverkezésére, akkor volt egy olyan válasz is rá, hogy a versailles-i békeszerződés olyan feltételeket szabott ki rá, ami ezt indokolja és motiválja is;, vagy, amikor megemlítődött, hogy a németek koncentrációs táborokat építenek a zsidóknak, az volt a válasz rá, hogy az angolok már a búr háborúban sikeresen használták ilyesmit, tehát a németek csak tőlük tanultak). Elgondolkoztató volt, hogy Churchill mindenkit csak használt és kihasznált(pl. a Ralph Wigram esete). Lehangoló volt, hogy nagyjából az egész film hosszában lökték a süket dumát, amit az ember már amúgy is rengetegszer hallott, és ennek következtében kívülről tudott. Elszomorító volt, hogy az olyan nagy színész, mint Jim Broadbent, ebben a filmben, még fel sem tűnt nekem, vagy egy olyan nagynak tartott színész, mint Albert Finney nem volt sehol(csak az unalmas/süket dumáját lökte közel másfél órán át).
Ney marsall 2010 jún. 03. - 22:05:03
Szerintem is jó film.
Persze vannak benne olyanok, amiken látszik, hogy kitaláció, és azért Churchillt-t kicsit "túl pozitív" személyként állítja be.
De ezek az apró változsáok nem lépik át a megengedhetõ határt!Az ilyen filmeket szeretem nagyon, amely egy bizonyos idõszakot mutat be egy "mesén" keresztûl.
És tényleg csodálatos, ahogy Churchill kimondta az igazat, amit a többi politikus nem mert kimondani.
Valóban szép film.
4xr 2010 jan. 18. - 15:55:19
Ez vicc? :D
Ha Churchill nem lett volna a szónoki képességével akkor Anglia azonnal behódol a fasiszta náciknak. Amúgy valahol olvastam, hogy messze megnyerte azt a felmérést, aminek az volt a lényege, hogy megkérdeztek angolokat, hogy szerintük, ki volt a történelem hazafija.
1/10
depeklm 2009 jan. 21. - 13:08:24 1/10
Szerintem ha olyan kedved van szódával elmegy, de egyébként egy unalmas vacak. 3/10
10/10
Istenasszony 2009 jan. 21. - 12:48:52 10/10
Nagyon jó film!