Conan, a pusztító

Bakancslistához adom
Conan the Destroyer
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 103 perc, 1984

Értékelés:

149 szavazatból
Szerinted?

Conant, a legyőzhetetlen barbár harcost Taramis királynő bízza meg azzal, hogy kísérjen el egy fiatal hercegnőt és annak testőrét egy távoli kastélyba, ahonnan a hercegnő Dagon bűvös kürtjét hozza majd el. Conan nem is sejti, hogy a gonosz királynő fel akarja áldozni a hercegnőt, amint az visszatér hozzá, Conant pedig a testőrrel akarja megöletni. A királynő azonban nem veszi számításba Conan hihetetlen erejét és azt, hogy a barbár nem egyedül néz szembe az árulással: segít neki Akiro, a varázsló és egy vad amazon, Zula is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sz. Péter 2023 nov. 29. - 17:54:17 Előzmény sawyerx
Minden egyes Conan feldolgozás borzalmas lett, akár mozifilm, akár sorozattal próbálkoztak.
Howard novelláiból össze-vissza kikapkodtak mindenféle karaktert, történetszálat amikből csak értelmetlen katyvasz lett a végén.
3/10
sawyerx 2023 nov. 29. - 11:32:29 3/10
Pár éve a Svarci-maratonból kihagytam ezt a filmet, mivel az elsőt sem bírtam megnézni. Most 10 perc után fokozatosan vált egyre érdektelenebbé, és bár a végére már inkább háttérzajként, de lecsúszott. A hangulat és a tájak nem rosszak, egyébként borzalmas.
3/10
offtopic
cellasto 2016 febr. 27. - 00:09:15 Előzmény mapk
pedig ki fogom próbálni egyszer én is így :))
eynrg 2013 szept. 16. - 13:55:55
Ennél a filmnél is több jelenetet kihagytak a végsõ változatból. Conan a pusztító más, mint a Conan a barbár, de mind a kettõnek megvan a maga helye ld. hard fantasy filmek cikk (régi új filmek blog).
7/10
technokrata 2012 márc. 04. - 19:48:16 7/10 Előzmény olahmiki1959
Valóban nosztalgikus érzése támad az embernek. Egyébként a "Herkules New Yorkban" volt az elsõ fõszereplõs filmje, amit láttam tõle. Biztosan emlékeztek rá. Az is az izomzatáról szólt, na meg a "Terminator", ahol még nem is a "jó" volt. Amúgy nekem is van két filmem is, ami nézhetetlen minõségû, viszont beszerezhetetlen és tévé sem adta soha.
9/10
retrojedi 2012 márc. 04. - 00:14:06 9/10
Én legelõször képregény formájában találkoztam ezzel a sztorival még 1987 tájékán, konkrétan az IPM Junior különkiadásában volt a Conan, a pusztító (vagy Conan, a harcos?) címmel. Conan figuráját is innen ismertem meg, a barbáros (1982-es) filmet csak évekkel késõbb láttam a Sat1-en, ahol '92 tájékán leadták párszor. A Conan, a barbár jó magasra feltette a lécet, nem utolsó sorban a díszletek és a zene miatt, és illett is ahhoz a színvonalhoz amit ebbõl a 2. részbõl készült képregény alapján elképzeltem. Aztán mikor nagy nehezen adták a Conan, a pusztítót is valahol kb. egy évtizede, akkor csalódás volt. És feltûnõen rövid is. Most viszont a Viasat3 jóvoltából elsõ alkalommal nézhettem meg szélesben - na így már azt kell mondanom hogy mûködött a dolog, és mintha most hosszabb is lett volna. Egyértelmû, hogy Conan-nak térben és idõben is mozgástérre van szüksége :-)
A korábbi 4:3 képarány sablonjára vágott filmcafatok helyett most festményszerûen gyönyörû tájakat és jeleneteket kapunk, még a 'közeli' verekedõs mozzanatoknál is. Sok helyen ha megállítjuk a képet, akár ki is lehetne nyomtatni poszternek, olyan Boris Vallejo-san menõ hangulatot árasztanak. Szóval a 16:9 visszaadta a spirituszt ennek a második résznek - a kissé gyengébb zene ellenére is. Hiába, az Anvil of Crom-ból nehéz másikat csinálni, inkább dolgozhattak volna egy az egyben az elsõ rész hanganyagából. A szörny a végén tényleg nem volt túl elegáns, legalábbis Dagoth addigi szobrához meg a szarvhoz képest. Inkább ki lehetett volna még nyújtani a történetet egy fél órával, hogy láthassuk miért is gonosz ez a Dagoth. Persze ha a gonosz mindjárt csúnya is, az sokkal egyszerûbb, nem kell annyit magyarázni rajta.
9/10
mapk 2012 márc. 03. - 22:26:18 9/10
Schwarzi miatt kötelezõ :)és különben is jó benne.Sose szerettem a kosztümös fantasy filmeket,de a Conan kivétel volt.
A minap néztem meg újra,és még mindig tetszik.Olyan utána mintha kimosták volna az agyam :)(de hozzátartozik,hogy én egymás után néztem meg mind a két részt+ megfejeltem egy Vörös Szonjával :D Így már tényleg veszélyes,ne próbálja ki senki otthon!!!)
técs 2012 márc. 03. - 18:07:06
A 2. képrõl úgy látom hogy a Kiss együttes is megjelenik a filmben. Ez alapján túl rossz nem lehet.
olahmiki1959 2012 márc. 03. - 17:31:36 Előzmény technokrata
A "hõskorszak"-ban annak idején teljesen más szemmel néztük ezeket a filmeket. Miután szinte semmihez sem lehetett hozzájutni legálisan, lázasan csereberéltük az akkori nagy slágerfilmeket, Chuck Norris, Schwarzenegger, Bronson sorozatok, horror, pornó, németül, magyar alámondással, a sok másolás miatt villogó színekkel, katasztrofálisan makogó fordítókkal. De mégis, az egésznek volt valami bája, arról nem is beszélve, hogy van olyan filmem ebbõl a korszakból, kb. a 80-as évek végérõl, amit még a mai napig sem tudtam megszerezni, tv soha nem adta le, videotékákban sem volt hozzáférhetõ, pedig jó film. Talán ismeritek: "A Szent-Valentin napi mészárlás" a címe, egy nagyon jó, színvonalas maffiás film, kb. a 60-as évek elejérõl.
A Conan filmeknek, meg az ebbe a sorba illõ "A Vörös Szonjának" is az volt a lényege, hogy Schwarzi lehetõleg minél több jelenetben befeszíthesse a kétségtelenül irdatlan méretû és kidolgozottságú izomkötegeit. Ennek a dolognak alárendelve kellett történeteket kitalálni, filmeket készíteni, minden más csak mellékes szempont volt.
"A nézõközönség lélegzetének elállítása, Schwarzi izomzatának bemutatása által, nagyjátékfilmes keretek között," - ez lehetett a projekt hivatalos neve. A Kommandó, vagy a Predator ugyanide tartozik, mindegyikben van félmeztelen felsõtestû jelenet.
Nem véletlen talán, hogy Schwarzi legutóbbi filmjeibõl ez a mozzanat általában már elmaradt. Nem kell egy mítoszt lerombolni egy valaha fantasztikus test hanyatlásának ügyetlen bemutatásával.
7/10
technokrata 2012 márc. 03. - 08:01:30 7/10
Ez a film a VHS idõszakot juttatja mindig az eszembe. Úgy örültünk, amikor ilyen filmeket (persze kéz alatt) szereztünk, kb. 28. másolatként, narrátor hanggal. Mekkora durranás volt! Abban az idõben egyébként ez egy kimondottan keresett mozi volt. A misztikus filmek csúcsa. Tény, hogy mai szemmel nézve már vannak benne "egyszerû" jelenetek, de ezt a filmet nem is szabad így nézni. Ha pedig nem a mai technikákkal készült filmekkel hasonlítjuk össze, akkor igenis a jobb filmek között lehet számon tartani. Én még bõven emléxem az akkori fimekre és ez jónak számított.
eynrg 2011 nov. 17. - 16:40:54
Mi az hogy Conan a barbár 2. ? Ilyen egyszerûen nem létezik. Conan a pusztító - ez a rendes címe és pont.
Ez már szinte fájdalmas, mit ki nem találnak címnek.Miért kell megváltoztatni egy évtizedek óta létezõ
címet?
Cleo. 2011 febr. 28. - 13:14:27 Előzmény gerhajdu
sztem épp a horrojelenetek miatt nem valami jó; kár volt beletenni azt a néhány gusztustalan percet, teljesen tönkretette a filmet; amúgy is túl véres, de így szinte horrorfilm lett belõle
Ford Mustang 2011 jan. 01. - 21:39:13
Nem tudom, ezt nézzem vagy a Született gyilkosokat a Film+ -on. Na majd még addig meggondolom.
gerhajdu 2010 jún. 22. - 11:23:33
A végsõ szörny jelenet miatt végül is megérte megnézni, az nagyon jó lett.
víziócso 2010 jún. 19. - 21:21:10
Gyerekkorom egyik kedvenc meséje, a könyvek és a filmek alapján is! Bár már rég nem vagyok gyerek, de ma is szívesen megnézem. Régi film, bájos és nevettetõ bakikkal, és elhanyagolható színészi teljesítményekkel! Mégis szeretem, nagyon jó kis kikapcsolódás! Öröm nézni, a kormányzó urat, fiatalon ereje teljében! Akkoriban sok srác tekintette etalonnak Arnold bácsit, és szeretett volna picit hozzá hasonlítani! A történet rendben van, érdekes kis Fantasy, bár a könyv nekem személy szerint jobban tetszett! Mindenesetre ma megnézem! A kritikusoknak üzenem, ez az "alkotás" a kikapcsolódásra vágyók, habkönnyû meséje, és nem kultúrház! Azt se felejtsük el, hogy 1983-ban készült! Ha nem tetszik, ne fanyalogj, és ne vedd el mások kedvét, használd bátran a kezed ügyében lévõ távirányítót!
babrafax 2010 jún. 04. - 19:07:22
Ennyi hülye picsát aki itt írkál a semmirõl amikor a filmrõl kéne élmény beszámolót írni!A film a maga idejében csak annyit hogy kassza siker volt.Heteken át vezette az amerikai mozik nézettségi listáját.Ma már nyugodtan cult és alapfilmnek tarthatjuk.

Üdv.
tombenko 2009 máj. 31. - 23:35:55 Előzmény pozsizsuzsi
Ja, hát az lehet. De nekem jó így. :)
pozsizsuzsi 2009 máj. 31. - 20:59:50
Mert nem haladtál (velem együtt) megfelelõképpen az idõk szelével, azért. :D
tombenko 2009 máj. 31. - 20:57:22
?
offtopic
pozsizsuzsi 2009 máj. 31. - 20:53:27
Mer' fejlõdésképtelen csöki vagy, azé'.
Összes hozzászólás