Csingiling és a Soharém legendája

Bakancslistához adom
Legend of the NeverBeast
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi animációs film, 76 perc, 2014

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

A vidám és tehetséges állattündér, Gida szerint könyveket nem szabad a borítójáról megítélni, ahogy állatokat sem az agyaraik mérete alapján - ezért összebarátkozik a hatalmas és titokzatos lénnyel, a Soharémmel. Míg Csing és a többi tündér kissé aggódva nézik Tündérlak új lakóját, az elit felderítő tündérek úgy döntenek, inkább foglyul ejtik a lényt, mielőtt az elpusztítja az otthonukat. Gida azonban a szívére hallgat és kockáztatja a többiek barátságát, amikor arra kéri őket, segítsenek megmenteni a Soharémet.
Bemutató dátuma: 2015. február 5. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Csingiling hangja
Iridessa hangja
Silvermist hangja
Scribble hangja
Clairon királynő hangja
Vidia hangja
Terence hangja

Hozzászólások

Szerinted?
osa111 2018 dec. 29. - 00:28:40
Ezt a fimet az aludni nem tudó gyerekeknek tették éjjel 1 óra 30 percre? De az is lehet, hogy a 6 éven aluliaknak nem ajánlott film az felnőtteknek szól, hiszen ők már elmúltak 6 évesek.
10/10
Keep the Faith 2016 jún. 07. - 09:46:08 10/10
Szerintem jó kis mese, nekem nagyon tetszik. A kislányom 4 éves, és minden este erre akar elaludni. Õ persze hamar elalszik, én viszont a film végén minden egyes alkalommal küzdök a gombócokkal a torkomban. :-)
Torolt Felhasználo 2016 máj. 29. - 10:50:54
Tehát megvolt Csingi Ling (minden 5. személy kínai. A mi családunkban 5-en vagyunk: apu, anyu, én, a kis Csing, és a Peti. Én a Petire gyanakszom) születése a négy évszakkal, és Hook eredettörténete.

A könyvben a cím lénye vmi madár volt, itt elsõ mutatásra valami vérnyúl lesz. Várj, mégsem: ez egy macska patkányfarokkal. Ami követ eszik. Állítólag vmi mutáns oposszum. A Disney-változatokban nem szerepelt.

Egyértelmûen Hagrid sárkánya másolódik éppen. Esetleg az Így Neveld a Sávhkányodat, ami meglehetõsen béna bugyuta bohócok filmje.

A vége pedig a Hellboy 1-et juttatja eszembe.

CsL alig szerepel, helyette egy haverja/sleppje a fõszereplõ.

A maga egyszerûségében lenyûgözõ. Bár talán csak a Lego Movie rettenetessége mondatja ezt velem...
9/10
keveled 2015 jún. 08. - 14:52:24 9/10 Előzmény kivülálló 7
A Hófehérkét szerintem se mutasd meg neki 3 évesen...Én sajnos megnéztem az akkor 3 éves fiammal,mert már nem emlékeztem rá, csak a cuki õzekre,nyuszikra meg a törpékre. Hát, az a rohanás az erdõben, a villogó szemû fák közt meg a boszorkány!!!! a kisfiam ki is rohant a szobából, én meg csak ültem ott, hogy lehettem ilyen hülye.
Persze gyereke válogatja,de azért nem 3 évesnek való, még ha gyõz is a jó...(mármint a Hófehérke)
Lehet, hogy akkor nem ijesztõ, csak este, álmában ha visszagondol rá.
1/10
bladerunner303 2015 jún. 04. - 22:55:06 1/10 Előzmény Zselyke25
"... Senki nem várhatja el senkitõl, hogy a világ összes gyerekének lelki világát vegyék figyelembe a korhatárbesorolásnál (már bocs). ..."

Már bocs, de igenis elvárom. Lehet, hogy ez a film emészthetõ 9-10 éves korban, de szerintem a 6-8 éves korosztálynak még nem. Ha viszont egy 6-8 éves gyereknek nem való, akkor - mivel nincs 10-es karika - igenis 12-es korosztályú a film.

"... A mozifilmeknél, mivel nincs belõle naponta több száz igenis nekem kell dönteni. ..."

Erre tök kiváncsi lennék, hogyan döntesz. Beülsz egyedül a filmre? Ha nem akkor hogyan tudsz dönteni? Beolvasol a port.hu-ra? :)
Az aztán a felelõs döntés ;)
10/10
kivülálló 7 2015 máj. 26. - 00:12:50 10/10
Szerintem az az eddigi legjobb Csingiling film! :)
Még nagyon szerettem a Csingiling és a szárnyak titkát illetve a Csingiling és a nagy tündérmentés címû filmeket, a többit csak a nézhetõ kategóriába sorolnám. Persze ízlések és pofonok. :)
Amin meglepõdtem, hogy sokan horrornak titulálták és sajnálták, hogy elvitték a 6 éves gyereküket. Én tegnap a 3 éves kislányommal néztem meg és abszolút nem találta se õ, se én félelmetesnek, sõt kimondottan tetszett neki és azóta is Soharém lázban még, õ magát tegnap óta Kis Soharémnak hívja. Mondanom se kell én lettem a Nagy Soharém. :D :D :D
Szerintem egy Hófehérke vagy Csipkerózsika sokkal félelmetesebb. Hófehérke boszorkányát még nem is mertem megmutatni, bár a pszichológusok szerint, nem baj ha egy mese félelmetes, a lényeg, hogy a végén a jó gyõzzön és ez az ami segíti a gyermek lelki fejlõdését.
Mindenesetre a kutyaszerû Soharém azon felül, hogy nem szép, inkább tûnt nekünk bájosnak és szerethetõnek, mint félelmetesnek.
9/10
kinguci18k 2015 máj. 24. - 18:31:11 9/10
Aranyos kis mese,ugyanúgy mint a többi rész is.Nagyon tetszett.A végén pedig kicsit meg is könnyeztetett.Kicsit lehetne ugyan viccesebb.De ez manapság sem filmben,sem mesében nem igazán megy a nagy amerikaiaknak.
A mese értékelése: 9/10
Zselyke25 2015 máj. 07. - 07:54:41
Elõször is: mindannyian tudjuk, hogy a korhatárbesorolásnál a szakembereknek paragrafusokat kell csak figyelembe venni.
Másodszor: a 12-es karika túlzás. Az 5 éves csemetét semmiképpen nem vinném el egy 6-os karikás filmre, ráadásul az én felelõsségem, hogy saját gyermekem szellemi képességeit, valamint nevelésem eredményeit figyelembe véve eldöntsem, hogy a gyerek a 6. és 12. életkora között mikor lesz érett a film megnézésére. A mozifilmeknél, mivel nincs belõle naponta több száz igenis nekem kell dönteni. Senki nem várhatja el senkitõl, hogy a világ összes gyerekének lelki világát vegyék figyelembe a korhatárbesorolásnál (már bocs).
Végezetül: nekem és a gyerekemnek is tetszett a film, sajnáljuk, hogy nem lesz több. Viszont az tény, hogy mikor hazaértünk és leülepedett egyes részeket ki kellett beszélni. Az ijesztõ részek, és egyes mélyebb értelmû kérdések megvitatása elkerülhetetlen, legyen szó akár flmrõl, akár könyvrõl. Ezt egyik szülõ sem úszhatja meg, egészen addig, míg csemetént érett felnõttként meg nem magyarázza miért neki van igaza......
1/10
bladerunner303 2015 máj. 03. - 14:13:06 1/10
Hát aki a korhatár besorolást csinálta, elmehet melegebb éghajlatra!

Gondolom neki az Omen, meg az Alien is 6-os karikás? Ez egy gyengére sikerült horror amit nem mutogatnék ártatlan 6 év körüli gyerekeknek!

Tök röhej, hogy ugyanaz a kategóriája mint mondjuk a tévében adott hupikék sorozaté. Vagy mostantól minden filmre elõbb nekem kell egyedül beülnöm mielõtt elviszem a csemetét?

Persze ha 12-es karikát aggatnak rá (ahogy kellett volna) akkor kevesebb a bevétel...
10/10
szajbergirl 2015 márc. 07. - 10:11:34 10/10
Gyermekkel vagy anélkül is élvezhetõ! :)
Nagyon tetszett nekünk is, de valóban....ez kilóg a sorból, de jóóóóóó volt!!!
Csingiling nagyon népszerû...ha tényleg utolsót akartak, akkor olyat kellett alkotni, hogy ne kérjenek többet...
De remélem ez nem jön be...
csipi73 2015 márc. 07. - 08:51:29
Én két 8 évessel voltam, nem féltek és tetszett nekik, nekem is. Valószínûleg 8 feletti film, nem egészen apróknak szól. (a 12 túlzás) De igazán remek, még felnõtteknek is élvezetes.
xxedny 2015 febr. 25. - 17:43:48
Kétségtelen,hogy az eddigi legkomorabb és legijesztõbb rész a sorozatban.Ettõl függetlenül nagyon jó (mint mindig),de lefekvés elõtt nem ajánlott.Viszont az igazán szomorú az,hogy állítólag ez az utolsó rész - a Disney nem tervez több epizódot :(
9/10
keveled 2015 febr. 22. - 16:49:58 9/10
Az eddigi Csingiling-filmek tényleg aranyosak, kedvesek voltak,de ez tényleg kilóg a sorból.
Felnõttként tetszett, a mondanivalója is szép (ne a külsõ, meg elõítéletek alapján ítéljünk), de az a korosztály, akiknek szánták, szerintem ezt ebbõl nehezen érti meg.
Amúgy nem tudom hány éveseknek szánták, mert szerintem minimum 12-s karika kellett volna: tényleg ijesztõ, sokszor félelmetes, és a vége is szomorú.
A 7 éves fiammal láttuk, neki tetszett, de sok pici is volt a moziban, gondolom õk nem erre számítottak.
4/10
motoreger1 2015 febr. 08. - 20:16:18 4/10
Most jöttünk haza a moziból! Borzasztó csalódás volt a film!!! Ez egy durva HORROR! Nem tudom mit gondolt az alkotó. Az 5 éves Csingiling imádó lányom, a film feléig a kezemet szorította, annyira félt, majd utána már az ölemben ült. Aki a szokásos kedves mesét várja, az ne is induljon el.