Csúcsragadozók anatómiája

Bakancslistához adom
Inside the Perfect Predator
angol dokumentumfilm sorozat, 52 perc, 2010

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Mi a közös a gepárdban, a nagy fehér cápában, a krokodilban és a sólyomban? Többek közt az, hogy ezek az állatok egytől egyig csúcsragadozók. Minden porcikájuk a cserkészéshez, a lerohanáshoz, a támadáshoz és az öléshez idomult. De vajon hogyan működnek ezek az állatok? Pontosan milyen mechanizmusok teszik őket olyan kérlelhetetlen ellenféllé? A film lélegzetelállító számítógépes animációkkal a csúcsragadozók testének belsejébe varázsolja a nézőt. Szemünk előtt lép működésbe a tökéletes gépezet, látjuk az izmok, idegek összehangolt munkáját, aminek köszönhetően a zsákmány sorsa megpecsételődik.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Vágyvillamosa 2011 okt. 16. - 11:10:57 Előzmény indibiker
És ezt te honnan tudod, mire alapozod, hogy nem navigál??? A cápák életének kutatója lennél??? A nagy fehér egyáltalán nem "buta hal"! Az viszont rendkívül buta, aki ilyesmit leír.
1/10
indibiker 2011 márc. 05. - 11:22:13 1/10
A nagy fehér cápa idõnként feljön a felszínre,hogy a csillagok állása alapján tájékozódjon? Szerintem ez nem igaz,nagyon keveset tudnak a nagy fehér cápáról,de ezt már kilesték? Ez egy buta hal. Nem navigál a csillagokból.