Döbrentei Kornél

Bakancslistához adom
magyar portréfilm, 28 perc

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A népben-nemzetben gondolkodó, erőteljesen közéleti ihletettségű mai magyar írástudók egyik legmarkánsabb és legeredetibb alakja, Döbrentei Kornél vall pályájának meghatározó élményeiről, eszmei, erkölcsi indíttatásáról, költészetéről, esszéiről és publicisztikájáról. A Rendületlenül-díjjal, Balassi-emlékkarddal, nemrégiben pedig Eötvös-sajtódíjjal kitüntetett alkotó sajátosan izgalmas világa tárul elénk a portréfilmből.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Miki1900 2008 szept. 16. - 10:22:51
és alternatív Kossuth-díjas. ez azért elgondolkodtató, hogy minek egy országban két Kossuth-díj.
mellesleg, ha -tételezzük fel- nekem díjat kéne kapnom, a Kossuth-díjat és se fogadnám el, de az alternatív Kossuth díjat viszont igen. (gálvölgyi után...kossuth-díj, na ne vicceljetek már. megjutalmazták gálvölgyit a heti hetesben mutatott teljesítményéért egy kossuth-díjjal, csak a kossuth díjnak nem errõl kéne szólni. persze hallottam olyan pletykát egy történésztõl, hogy Kossuth mégse volt olyan jó magyar hazafi, de azért Kossuth nevét - még a legrosszabb esetben sem - nem kéne felhasználni jó pártmunkás tevékenységek jutalmazására.
én azt javaslom, ha letisztul a rendszer (max 50 év), ne változtassuk meg az alternatív Kossuth díj nevét sima Kossuth díjra, mert ha megtennék az eminenseknek meg kéne tanulni a változtatás évszámát, hogy értsék mettõl, meddig, ki, kicsoda.
maradjon meg az alternatív Kossuth-díj alternatív Kossuth-díjnak, ezzel is egy szép hagyományt indítva el.)
Miki1900 2008 aug. 28. - 20:56:49
megnézném. szerintem Döbrentei nagyon jókat mond.
persze nem hallottam mindent. de nem tudna meglepni, úgy hiszem, semmivel