Dzsamila

Bakancslistához adom
Jamila
német-kirgiz filmdráma, 85 perc, 1994

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

New Yorkban, egy ünnepelt, modern festőművész, Szejjit nem hajlandó eladni híres festményét, a "Dzsamilát". Hogy miért nem, arra fiatalsága ad feleletet. 1943-ban, a nagy kirgiz sztyeppéken ismerte meg a gyönyörű lányt, akit Szejjit durva bátyjához kényszeríttettek szülei. Amikor a fiatal férjet behívják a háborúba, Dzsamila védelmezője Szejjit lesz, aki az idő múlásával egyre jobban beleszeret sógornőjébe. Ám e törékeny boldogságot romokba dönti Danijar, a háborúban megsebesült katona megérkezése, aki beleszeret a fiatalasszonyba, és érzelmei nem maradnak viszonzatlanok...

A film Csingiz Ajtmatov világhírű novellája alapján készült, amely Louis Aragon szerint "a világ legszebb szerelmes története".

Stáblista:

Szereplők

a fiatal Szejjit
az idős Szejjit

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
verdeleth 2007 szept. 12. - 17:51:05
sajnso kevesen vannak akik ismerik Ajtmatovot, nekem a kedvenc iroim egyike A régi változatot nem láttam ,de az Elsõ tanitóra kiváncsi lennék
1954huber 2007 szept. 11. - 21:12:54 Előzmény verdeleth
Végre valaki a könyvet is olvasta!A film nekem is nagyon tetszett,bár én a régi szovjet változatot is láttam. Ez jobb volt.
verdeleth 2007 ápr. 03. - 22:54:46
Ki látta még?
Nagyon jó film, nagyon visszaadja a film hangulatát, és sok gondolatát, még ha nem is mindegyiket, pedig még hozzá is raktak olyan részt ami nincs a könyvben.De ez nem baj.Igy lett egy nagyon jó könybõl egy nagyon jó film.A szereplõk is nagyon jók.Ajánlom mindenkinek (a könyvet is)
A versenyló halálát nem akarja megfilmesiteni senki?