Éghasadás

Bakancslistához adom
Falling Skies
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai sci-fi sorozat, 2011

Értékelés:

115 szavazatból
Szerinted?

Az idegen lények inváziója után kaotikus állapotok uralkodnak a Földön. A túlélők kis csoportot alakítanak, hónapokig minden napjuk a küzdelemről szól a túlélésért, és azért, hogy végre visszavágjanak a támadóknak. Tom Manson, bostoni történelemtanár is a túlélők közé tartozik. Családját szétzilálta az első komolyabb támadás, feleségét megölték, egy fiát elfogták. Napról napra egyre jobban küzd azért, hogy visszakapja fiát, és biztosítsa a másik két fia biztonságát.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Bergick 2022 nov. 02. - 19:35:41 3/10
A 3. évad közepén abbahagytam. Szinte minden rész ugyanarról szól. Menekülnek, lőnek, menekülnek, lőnek. Mellékszereplők hamar halnak, főszereplőket szétlövik, de akkor is élve maradnak. Ha egy részt megnézel, mind a 6 évadot láttad.
peterne 2020 jún. 10. - 13:14:09
most regisztráltam erre az oldalra ,de nem találom hol lehet megnézni a sorozatot. légyszi segítsetek! mire kell kattintani?
10/10
bodzapanka 2016 okt. 28. - 16:26:29 10/10
Imádom ezt a sorozatot!
Anno végignéztem az összes részt eredeti nyelven... majd teljesen ledöbbentem, amikor a szinkronosat PRÓBÁLTAM nézni... el kellett kapcsolnom sajnos, mert élvezhetetlen volt.
A film számomra 10/10 - mondjuk mindenem a sci-fi mûfaj ... szinkronra TALÁN 2 vagy 3 pontot adnék - ha lehetne.

OFF:
Az a baj a mostani filmekkel, hogy egyre kevesebb a jó szinkronhang vagy maga a fordítás gyatra. Attól meg konkrétan falnak tudok menni, amikor valakit/valamit totál átneveznek, mint eredetileg a filmben van. Legyen az név, helységnév stb.
8/10
Vadrenalin 2016 máj. 09. - 20:35:14 8/10
Sokakkal egyetértve: bizony számos kisebb logikai hiba van benne, de a történet fõ vonalát ez nem zavarta meg, és pergõ a sztori, megteszi két Walking Dead évad között, fõleg azoknak, akik érdekesebbnek találják, ha ûrlényektõl kell tartani a posztapokaliptikus világban, mint ha a béna zombiktól. Ugyanakkor számomra hátrány az a pátoszosabb, mondhatni gyerekbarátabb stílus a WD-hez képest, itt kevesebb a feszültség, de több az akció. És valóban, fõleg a lezárás volt kissé nevetséges, de azért egészében mégis teljesen élvezhetõ sorozat.
8/10
Attila Gyepes 2016 márc. 30. - 16:31:47 8/10
Szerintem egy elég ötletes és kellõképpen agyoncsavart sorozat, borzalmas CGI-jal és abszolút 100%-ig élvezhetetlen magyar szinkronnal.

**** SPOILER ****
Mind Lexi mind a "fõellenség" magyar hangja minden kritikát alulmúl.
Egy elég jól kidolgozott story, érdekes karakterekkel. A 4. évad utolsó 3 részétõl az 5. évad utolsó 2 részéig rendkívül erõs és mély (9.x/10), de a végére a sok részen át tartó feszültséget nem bírták fenntartani, illetve nem sikerült a legvégére még valami pluszt betenni, ami a várt katarzist meghozta volna. Sõt, elkapkodott és elnagyolt volt. Az utolsó rész és a CGI minõsége miatt elég nehezen adom meg a 8-ast... nagyon kár, hogy ennyire el lett baltázva a vége.
To-NICK 2015 okt. 22. - 19:43:22 Előzmény Sz Peter
SPOILER:
Szeretem a váratlan, de logikus (még ha sci-fi is) és ütõs befejezést. Ez nem volt az. Az utolsó pár részben elõszedtek egy méhkirálynõt, akit miután megöltek, az összes esfeni és velük együtt az összes idegen "szétpukkad", semmivé válik - na nemár. Meg a "miért jöttek" magyarázata is übergagyi: évezredekkel ezelõtt a primitív emberek botokkal megölték a tesóját, holott a mai ember csúcstechnikával és idegen segítõkkel (volm) épphogy eljutott hozzá.
Összességében tetszett a sorozat (annak ellenére, hogy az elejétõl tele van óriási logikai hibákkal), de a befejezése nagyon gyatrára sikerült.
Persze ez csak az én szubjektív véleményem.
8/10
VikGunner 2015 okt. 22. - 15:47:07 8/10
SPOILERT TARTALMAZHAT
Végignéztem a sorozatot és nekem tetszett, sok logikai bukfenc van benne. Az ûrlények sokkal de sokkal fejlettebbek így hamar kinyírhattak volna minket. Nem nagyon értem minek kellett nekik a föld (pl a Volmokat megértettem volna hisz nincs saját bolygójuk már). Sok akció, sok izgalom még ezeknél is több szerethetõ karakter (ami SZERINTEM végig vitte a hátán a sorozatot)különösen Cochise karaktere volt számomra szimpatikus (ahogy átvette a jellemvonásainkat és megmutatja a nézõknek hogy az emberek valójában jók az remek), remek dialógusok.
Sz Peter 2015 szept. 14. - 20:17:29
Mégis milyen befejezést vártál?
To-NICK 2015 szept. 14. - 19:47:00
SPOILER-t is tartalmazhat: Végignéztem a teljes sorozatot. Eltekintve pár enyhén zavaró bakitól, szerintem jól sikerült sorozat. Úgy álltam neki az 5.évadnak, hogy nem tudtam, ez az utolsó. Jól sikerült ez az évad is, de a sorozat lezárása katasztrófa. Bár általában a misztikus/sci-fi sorozatok gáz befejezést kapnak, valószínûleg ugyanígy lesz többek közt a Walking Dead-el (amibõl nem tudom, hogy lehet-e még valamit kihozni).
sznúp 2015 szept. 01. - 05:13:12
Ez is mi volt megint? 3. Évad vége. SPOILER

"Ha az én csajom lesz ufó, az nem baj, õ nem tehet róla, meg kell menteni, ha a te csajod lesz az, fejbe lövöm, miközben békejobbot nyújt (igaz már téged sem érdekel)." :D
9/10
jozsi86 2015 máj. 23. - 10:12:48 9/10
Nagyon ütõs kis sorozat. Zseniálisan adagolja a feszültséget, izgalmas, pörgõs cselekmény, semmi felesleges idõhúzás, mint mondjuk a Walking Dead-ben...
Killbox 2014 nov. 12. - 13:13:22 Előzmény Sz Peter
Bocs,de a Te logikád nem király.
Azoknak írtam kissé ironikusan,akik leszólták a sorozatot,kezdve a sztorival,hogy egy ilyen fejlett nép,amely átutazza a galaxist és bolygókat igáz le,miért nem tud pár tucat embert megtalálni és végezni velük.
Úgy tûnik,az utolsó sort nem olvastad.

Egyébként minden részt láttam,azaz az eddigi négy évadot.
Nekem tetszett,bejött,majd nézem az ötödiket is,amikor adják.

Üdv
Sz Peter 2014 okt. 29. - 20:54:24
Király a logikád. Gondolom az egészbõl megnéztél 1 azaz egy darab részt. :)
Killbox 2014 okt. 29. - 20:14:02
Ez lehetne a világ legrövidebb sci-fi sorozata: a földönkívüliek 5 perc alatt lemészárolnak minden embert,hisz annyira szuper csúcs fejlettek.
Aszongya, 5 perc plusz 1 perc stáblista.
Király, naponta 100szor le lehetne adni.
Gratulálok,nézzetek inkább mexikói szappanoperákat!
7/10
wendorion 2014 okt. 04. - 09:09:22 7/10
Érdekes ötletek, akciódús, de sajnos irtózatos logikai bukták vannak benne, pl. jellemzõ, ha valamit vagy valakit õrizni kéne, még véletlenül sem õrzik, az idegenek jóval fejlettebbek, rég kinyírták már volna õket, és egyértelmûen ez a céljuk. Úgy látszik a forgatókönyv írók mellett nincs senki aki megpróbálna kicsit ésszerûbb lenni.
Sz Peter 2014 aug. 31. - 22:36:05 Előzmény Razze
Az nem a sorozat hibája - és nem logikátlanság - hogy te még nem tudod, mi az esfeni terve az emberekkel.
8/10
Razze 2014 aug. 19. - 23:36:56 8/10
Megnéztem mind a 3 évadot, jó sorozat, bár egyáltalán nem realisztikus..
7 pontot adnék rá, a 8,4 pontot túlzónak találom, miközben néha olyan logikátlan és irreális dolgok történnek benne hogy a fejemet verem a falba..de ettõl függetlenül van az egésznek egy hangulata amiért érdemes nézni, és a feszültség is megvan végig

SPOILER

pl amikor ennek a Popesnak lemészárolják a testvérét meg a barátait kb 5 perc múlva már a másik csapatnak jópofizik akiknek ez köszönhetõ, mintha nem történt volna semmi..
A másik hogy ott vannak ezek az ûrlények nagyságrendekkel fejlettebb technikával a galaxis másik végébõl, és konkrétan semmit nem tudnak 200 kalasnyikovokkal felfegyverzett szerencsétlenrõl hogy hol járnak mit akarnak stb??!!
Miközben már ma is olyan a technológia hogy a korpa látszik a hajadban egy mûholdról...
Ez a Karen sem teljesen tiszta hogyan lett a megszállás egyik vezetõje, miközben rabszolgának fogták el, a 3. évad vége meg különösen nagy baromság amikor Karen odamegy Tom meg az embereihez vigyorogva haverkodni lósz*r kísérettel úgy hogy Tomnak pár napja nyiratta ki a feleségét meg a lányát a szeme láttára (legalábbis Tom ezt hitte) hát persze hogy azonnal hasba lövi amint alkalma van rá..
És az egész sorozat tele van ilyen malõrökkel, eléggé lehangoló..
Vannak benne amúgy egészen ötletes dolgok is, asszem 1.évad 7.részben fogják el a halfejût, és amikor az ûrlények körbekerítik õket az egészen jó ötlet volt amit csináltak:), de sajnos nem ez a jellemzõ...
Ami még zavart hogy az összes féle ûrlény túl emberi, természetesen nem külsõleg:D, nagyon hasonló gondolkodásmód, érzelmek, stb, és ez a késõbbi évadokban egyre inkább megmutatkozik
Na meg ami már nagyon idegesít, itt vagyok a 3. évad végén, és még mindig nem tudjuk tulajdonképpen miért is rohanták le a földet, és mi a szart akarnak???!!!!!
Nyersanyag, rabszolgák vagy mi??!
offtopic
László Siska 2014 júl. 15. - 16:18:46
Jacaone 2013 nov. 17. - 14:52:53 Előzmény szabyka0203
Ez kiraly zene lett!
Jacaone 2013 nov. 17. - 14:47:33
En tegnap neztem vegig a 2. evadot es en nagyon imadom. Igaz nekem se tetszett elso par resz utan, de nem volt mar tobb sorozatom es igy arra dontottem hogy folytatom. 1.evad 5 resz kezd beindulni.
En teljesen rakattantam, a 2. evad befejezo resz is kiraly lett.
Mar varom nagyon a 3.evadot. Mindenkinek csak ajanlom, es adjon neki egy eselyt hogy kibontakozzon a sorozat.
Összes hozzászólás