A britek imádják a szakácskönyveiket - évente millió szám vásárolnak belőlük, sztárszakácsaikat pedig királyi bánásmódban részesítik. De vajon miből ered ez a szokás? Clarissa Dickson Wright, aki saját bevallása szerint a középkori ételek nagy rajongója, arra vállalkozik, hogy felkutatja Anglia legrégibb ismert szakácskönyvét, a The Forme of Cury-t ("A főzés formái"). A 700 éves dokumentum II. Richárd uralkodásának idejéből származik, és a királyi mesterszakács receptjeit tartalmazza. Ez a régi kézirat vajon hogyan befolyásolta a mai étkezési szokásokat? Clarissa a középkori történelem gasztronómiai kalauzaként leporolja a réges-régen elfeledett több százéves recepteket, illetve felfedezi azokat a fogásokat, amelyeket azóta is rendszeresen készítenek.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások