Egy hét egyedül

Bakancslistához adom
Una Semana solos
argentin filmdráma, 110 perc, 2007

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy argentin lakóparkban a jómódú szülők gyermekei egy hétre magukra maradnak. A különböző korú fiúk és lányok unottan bóklásznak a biztonsági őrök által felügyelt luxustelepen, ahol a hűtőszekrény mindig tele van, az úszómedence hőmérséklete mindig optimális és a szórakoztató elektronika sem hagy kívánnivalót maga után. Egy nap azonban idegen érkezik közéjük: a házvezetőnő kamasz öccse. A szegénység levegője megérinti a fiatalokat, zavarodottságot kelt bennük és gyerekes gonoszságok kiagyalására sarkallja őket.
Celina Murga politikai és erkölcsi elfogultságtól mentes filmjének laza jelenetfüzére pontos látleletet nyújt a jómód lélektanáról, és a gyerekek világának sajátosságaira érzékenyen vázolja fel a most felnövekvő generáció válságjelenségeinek tablóját.

"A történet egy konkrét társadalmi réteget vesz górcső alá, különösen azt a kérdést vizsgálja, hogyan neveli fel következő nemzedékét ez a réteg. Ezért ábrázolja a film a gazdagok osztályát kizárólag gyermekeik szempontjából. Hazám egyik társadalmi problémáját, a polarizálódást olyan szemszögből akartam bemutatni, amelyből eddig nemigen volt látható." (Celina Murga)

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?