Éjféli szentmise közvetítése Hortobágyról, a Kónya-pusztai hodályból

Bakancslistához adom
90 perc, 2007

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Karácsony éjszakáján azt ünnepeljük, hogy megszületett Jézus Betlehemben, egy rongyos istállóban. Az angyalok megjelentek a pásztoroknak, akik elsőként keresték fel az Isten Fiát, hogy hódoljanak neki. Az éjféli mise Jézus születésének misztériumát jeleníti meg. Idén a Hortobágyról, a Kónya-pusztai régi juh-hodályból közvetítünk, ahol együtt ünnepelnek az '50-es évek kitelepítettjei egykori "otthonukban" a pusztai pásztorokkal, akik számára a karácsony a legfontosabb ünnep, igazi "pásztorünnep".
A szentmisét bemutatja és szentbeszédet tart Kálmán Peregrin OFM ferences szerzetes, bevezető imádságot és záró könyörgést mond Balogh Mihály református lelkész.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
karcsio 2007 dec. 25. - 05:50:53
Én is szeretném letölteni!
karcsio@vipmail.hu
10/10
szemtelen 2007 dec. 25. - 03:53:05 10/10
Fantasztikus***, életem legszebb és legmeghatározóbb, élõ televíziós közvetítését láttam. Igazi, áldott karácsonyi hangulattal ajándékozott meg a Duna Tv ma éjféli mûsora valamennyiünket a családban. A szerkesztõi, és / vagy, riporteri szarvashibák ellenére - amikor is pont az éjféli "Mennybõl az angyal" kellõs közepén kellett riportot készíteni egy hajdani deportálttal (áldozattal), akinek az amúgy érdekfeszítõ történetét érdeklõdve hallgattuk volna, a karácsonyi ének után. A közvetítés (operatõri munka, képvágás, rendezés), rendben, sõt, számomra példás volt (gratula a stábnak  ). Én ugyan csak egy mezei építészmérnök vagyok, így nem érthetem, hogyan lehet egy éjféli misét a dokumentumfilm kategóriájával felcserélni. Az amúgy kedves hangú, de szerintem nem ebben a mûfajban utazó, sõt talán hozzá sem értõ riporter - Barlay úr (a filmlistás riporter) - Istállószagú Karácsonyt is kívánt nekünk (és Mindannyiunknak), élõ, egyenes közvetítésének kifordult magaslatán, illetve annak pinceszagú, alázóan alacsonyszintû, és képzavaroktól sem mentes kommentárjának földszintjén).
Nem szakember létemre….., egészen biztosan nem így tettem volna!
Mindezek ellenére szívbõl örültem a mûsornak, annak ötletének, igazi élmény volt, és riporter nélküli verzióját már holnap reggel letölteném! Éppen ezér

Kedvelt, és sokat nézett, Tisztelt Duna TV!

Kérem Önöket, hogy az ilyen profi, igaz magyar mûsorokat ne adjunk már amatõrök kezébe!

Comment:
A"hortobágyi megoldásnak" huszonkét õrségi település esett áldozatul. A családokat bírói ítélet nélkül tartották fogva, irataikat elvették, fogva tartásuk hossza ismeretlen volt elõttük, állandó fegyveres õrizet alatt foglyok voltak a csecsemõk is, kényszermunkán dolgoztatták gyakran a gyerekeket is. Ahogy W. Balassa Zsuzsanna, egykori hortobágyi fiatal írja, a cél "a paraszti és városi középosztály likvidálása és a társadalom megfélemlítése" volt.

Ha ez tovább is érdekel, itt:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=6133718&i_where=1

Ha valaki tud valamit a letöltésrõl, értesítsen engem, itt:
szemtelen@gmail.hu