Életeken át

Bakancslistához adom
Taking Lives
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai thriller, 103 perc, 2004

Értékelés:

407 szavazatból
Szerinted?

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább és ha megunta, újból öl.
Bemutató dátuma: 2004. április 22. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
User Friendly 2022 nov. 29. - 15:00:52 3/10 Előzmény Dozer
Nem ez volt a legnagyobb bajom vele.
Az út a lényeg, nem a cél - jól hangzik, de egyrészt a cél, vagyis a végkifejlet sem egészen mindegy, másrészt itt pont az út volt tökéletesen hiteltelen, mert hemzsegett a logikátlanságoktól, következetlenségektől és a folytonossági hibáktól.
Ha a film egyben lett volna, logikusan, következetesen építkezett volna, akkor a kiszámíthatóság sem zavart volna (annyira).
Mondjuk én szeretem, ha egy film meg tud lepni egy olyan csavarral, amire nem számítok, de egy jó film esetén abszolút nem zavar, ha nincs ilyen.
7/10
Dozer 2022 nov. 29. - 13:17:46 7/10 Előzmény User Friendly
Kiszamithato a film vége? Ez miert baj? Én nagyon gyakran elovasom a spoilereket, hogy kisebb esellyel nézzek meg valalami sz@rt,tehat akár az sem érdekel, ha tudom előre, hogy a kertész a gyilkos. Ugyanis, szerintem egy jó filmnel az "út a lenyeg, nem a cél". Szerintem egy filmet nem a vége miatt nézünk, hanem egyben az egeszet
7/10
Dozer 2022 nov. 29. - 13:13:04 7/10 Előzmény Ignác Gufo
Egyszer nézhető? A Bud Sprencer filmek kivételével, minek egy filmet többször nézni? :) Ezt sosem tudtam értelmezni. :) Egy könyvet is csak egyszer olvasok ki. Ha már ismerem a sztorit, minek farasszam magam egy filmmel? Inkabb nézek valami ujat.
7/10
Dozer 2022 nov. 29. - 13:08:44 7/10

A hozzaszolasokbol azt gondoltam, hogy tele lesz véres, beteges meszarlassal a film. Szerencsere nem igy lett.
A film első harmadaig nehez volt nem otthagyni a filmet,kisse nehezen indult be.
A végére a csavar nem volt rossz, de lehetett volna másképp is. Pl, dupla csavarral. Igy tul egyszerű vége volt.
Jolie jó szinesznő, jol hozta ezt a filmet.

3/10
User Friendly 2022 jún. 16. - 15:49:34 3/10
Egyértelmű csalódás. Az alapötlet jó lenne, de a sztori precíz megírásába nem fektettek szinte semmi munkát, egy összegányolt fércmunka lett a végeredmény. Minden alap nélkül, a semmiből jutnak következtetésekre, rémesen buta hibáktól, logikátlanságoktól, következetlenségektől hemzseg (inkább szenved) az egész film.

Vagy arra kellett volna nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy a nyomozónőnek különleges képessége van és akkor talán elhiszem, hogy hasraütésszerűen, intuitíve rájön, hogy a gyilkos életeket rabol vagy ha ez nincs, valami erre utaló szálnak kellett volna megjelenni. De hogy minden megalapozottság nélkül dobja fel a megoldást, azt meg úgy hogy?! Ugyanez a Kiefer Suthetland által játszott figura meggyanúsításánál. Meglátják a nevét Costa naptárjában és hopp, akkor ő a gyilkos, akit keresnek. Hogy mi van?!
Aztán a szuperintuitív különleges képességekkel felszerelt nyomozónő képességei révén természetesen mindenre rájön, csak pont azt nem veszi észre, hogy a gyilkossal feküdt össze. Nesze neked következetesség! Arra sincs magyarázat, hogy a halott fiát felismerő anya ( akit az őrsön megmosolyognak, hogy ilyen nincs) hogy kerül összefüggésbe a nyomozással. Csak úgy megtörténik, mert csak. Magyarázat semmi.
A film végén szintén erős wtf kategória, hogy mit bénázik a különleges ügynök a gyilkos kiiktatásánál. Mintha a készítők elfelejtették volna, hogy nem egy háziasszony csap össze a sorozatgyilkossal, hanem egy különleges kiképzést kapott ügynök. Sorolni is fárasztó a baromságokat.


+ A sok hülyeségen túl a végkifejlet különösebb töprengés nélkül is tökéletesen kiszámítható.
Messze túl van értékelve ez a film itt a Porton. Az Imdb értékelése valamivel közelebb áll a valósághoz, bár még a 6-os pontszám is túlzás szerintem.
Ilyen erős szereplőgárdával nem is értem hogy lehet ilyen fércmunkát csinálni.
DUNAWÖLD 2022 jún. 12. - 23:06:40
Csalódott vagyok. Manapság már nem tudnak màs témàt tupírozni, mint az aberràlt, perverz, szájtáti gyilokmaratont. Kisült a hollywoodi agytröszt.
Milyenek lehetnek a visszadobott scriptek?
2/10
vargama 2021 jan. 23. - 09:46:47 2/10
A thriller műfajban gyenge film. Egy-két hátborzongató jelenet (összefüggéstelen katyvasz )
1/10
Szegényanyád 2020 szept. 20. - 22:48:07 1/10
Dögunalom.
1/10
Szegényanyád 2020 szept. 20. - 22:42:18 1/10
Hát, ritka sz@r film. Ennyi.
10/10
Antónia12 2018 jan. 27. - 11:10:25 10/10
Egyik kedvenc filmem. Ethan szuper benne!
7/10
sexykex 2018 jan. 23. - 10:27:05 7/10
Kemény film: véres, zaftos, realista. Egyértelmû, hogy nem tiszta fialás az, aki szeret széttrancsírozott hullák társaságában fürdeni és sírgödörben meditálni. Az bizony gyilkos természet. Ugyanolyan aberrált, mint akiket üldöz és bizony azok sem sokkal különbek, akik szeretik az ilyen filmet - mint például én. A végkifejlett megsejtéséhez nem szükséges jósnõi végzettség, de attól még ez egy jó thriller.
7/10
gimbiikeeh 2017 márc. 27. - 01:12:39 7/10
Hát nem volt olyan rossz. De sajnos elég kiszámítható. A 8 feletti átlagot kicsit erõsnek érzem. Angelina Jolie alakításával nem volt baj. Bár sokan szidták elõttem. A sztoriból viszont többet is ki lehetett volna hozni. Egyébként egyszer-kétszer meglehet nézni. Thriller rajongóknak kötelezõ!

SPOILER!

Kiefer Sutherland karaktere annyira felesleges volt. A magyarázat is gagyi volt, hogy került egyáltalán a képbe.

SPOILER vége!

7/10
7/10
Creativ3Form 2016 szept. 18. - 01:26:50 7/10 Előzmény Ignác Gufo
*** SPOILER ***

Minek hív magára rendõrt?
Miért öli meg az anyját - és miért csak akkor?
A hokis srácot megöli? Miért nem vált közel egy évig személyiséget, mikor tudja, hogy kõrözik?

Ahogy a K.S. által játszott karaktert csõbe húzza, az ötletes.

A színészek jók. Nem játsszák túl, de amennyi kell, azt hozzák. Még Angelina is kellemes csalódás.

mindet összevetve nálam 6/10

!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!

Minek hív magára rendõrt? Azért, hogy így erõsítse meg azt a meséjét a gyilkossal kapcsolatban.
Miért öli meg az anyját? Mert gyûlölte világ életében azért, amiért csak a testvérét szerette és õt nem. Vagy nem annyira. És eddig azért nem ölte meg, mert nem érzett rá különösebben késztetést, de miután meglátta a kórházban...nos...elõtört belõle a pszihopata.
A hokis srácot ige megölte, de honnan veszed, hogy nem váltott személyiséget? Elõször is felvette a hokis személyiségét...ez egy. Plusz valszeg legalább még egy emberét, mivel a végén más frizurával, szemüveggel és más öltözködési stílusban jelent meg a csajnál.

Messze nem tökéletes film ez tény, de a kérdéseidre mind ott van a válasz a filmben.
8/10
Cisco 2016 jan. 06. - 00:00:13 8/10
Ez nem egyszer, hanem sokszor nézhetõs film! - már ha ez a fórumokon terjedõ "x-szer nézhetõsség" vélemény kategóriának számít. Szerintem. ritka jó film, mind a történetet, mind pedig a színészek játékát illetõen. Az elmúlt 6-8 évben sokszor leadták már és most kb. negyedszer látva sem változott a véleményem.
Gondoltam nyomok rá egy 8-ast, közben látom micsoda filmkritikus géniuszok sziporkáztak itt korábban. Elég csak az utolsó oldal néhány hsz-ába beleolvasni, hogy a filmrõl olyan fura sorokat itt hagyó ’arany málnázó’ -greghouse- -tól – aki szerint a forgatókönyv ezer sebbõl végzik –, a filmet nagyon homályosnak, zagyvának és gyagyának tartó stanmore-tól vagy a legelvetemültebb bollamtól – aki szerint „A legjobb jelenet az egész filmben az volt mikor Olivier Martinez arcon vágja Angelina J.-t.” – megkérdezzük:
– Mi nem tetszett például a döbbenetes pillanatban, amikor Illeana ügynök az addig sem kevés fordulat után szembesült a gyilkos kilétével?
– Vagy ahogy végül lépre csalták Illeana kamu kirúgásával és álterhességével, majd miután ügyesen, önfeláldozó módon felingerelte, egyedül lerendezte a szerepébe magát túlságosan beleélõ több mint 20 éve gyilkoló, magabiztos pszihopatát?
Csak erre a két jelenetsorra utalva: ezek egy sz@r forgatókönyvre jellemzõek?
És ezektõl függetlenül is ez az elsõ percektõl, az elsõ gyilkosságtól egy végig izgalmas, váratlan fordulatokat nem nélkülözõ, kimondottan jól követhetõ, érthetõ film. Éppenséggel kiváló a forgatókönyv!!!

Ami azt illeti, ez a Jolie pofán vágására legjobban élvezõ bollam megmondó mester igazán irigylésre méltó figura, ha ez volt neki „… az egyik legrosszabb, amit valaha láttam!!!!”.
És ugyan már, miért baj az, ha már „… a film elsõ negyedében tudod, hogy ki a sorozatgyilkos.”? Egy rengeteg thrillert látónak ez olyan szokatlan?
:-)))
Na de az a bollam megjegyzés viszont sok mindent megmagyaráz a véleményalkotásáról, hogy „Tele van lyukakkal meg üresjáratokkal a sztori.”
:DDD
Komolytalan.
6/10
Ignác Gufo 2015 aug. 25. - 14:12:36 6/10
Egyszer nézhetõ film.
A "nagy csavart" kb. a közepétõl lehet sejteni, a végsõ csavar ötletes.
Viszont egyáltalán nem érthetõ a "fõgonosz" motivációja.

***** SPOILER *****
Minek hív magára rendõrt?
Miért öli meg az anyját - és miért csak akkor?
A hokis srácot megöli? Miért nem vált közel egy évig személyiséget, mikor tudja, hogy kõrözik?

Ahogy a K.S. által játszott karaktert csõbe húzza, az ötletes.

A színészek jók. Nem játsszák túl, de amennyi kell, azt hozzák. Még Angelina is kellemes csalódás.

mindet összevetve nálam 6/10
1/10
bollam 2014 nov. 15. - 20:52:08 1/10
Amúgy meg nagyon kíváncsi vagyok csibuk, hogy (szerinted) miért jó ez a film. Gyõzz meg róla, hogy az! Ha sikerül meggyõznöd, akkor visszavonom az Életeken át 'rajongók' egy részét érintõ minõsítésemtõl. Sõt ha jól érvelsz még azt is visszavonom, hogy ez egy rossz film lenne és így kiderülhessen, hogy az én ízlésemmel van a baj.
1/10
bollam 2014 nov. 15. - 20:38:53 1/10
Kedves csibuk!
A számodra kifogásolt mondatomban a 'vagy' szót használtam. Vagyis elõfordul, hogy az illetõ nem láthatott jó krimit/thrillert.(Ezzel szerintem nem minõsítettem senkinek sem az értelmi képességét, maximum csak az ízlését.) Vagy pedig az illetõ egyszerû, mint az 1x1. Mivel ennyire felháborodtál gyanítom, hogy neked tetszett ez a 'förmedvény' film - ezért az általam felállított kategóriák valamelyike által érintettnek érzed/érezted magad.
'Megvetõ' stílusom elsõsorban a filmnek szól, amely rossz ahogy van. Továbbra is állítom, hogy aki(k)nek ez a film tetszik az nem látott még ebben a kategóriában jót VAGY pedig egyszerû. Azt azért te is beláthatod, hogy ez nem egy kiváló alkotás (és enyhén foglamaztam).
Véleményem csak azért írtam le, mert ez volt az egyik legrosszabb filmes élményem. Személysekedni nem fogok veled szemben, mert talán így beismerheted, hogy az intellektuális képességeim az általad említett facsipesz felett helyezkedik el.
1/10
bollam 2014 nov. 15. - 00:09:01 1/10
Csak azért néztem meg ezt a filmet, mert ajánlották és itt is jóra volt értékelve, meg a rövid leírása is izgalmasnak tûnt. Viszont NAGYON ROSSZUL tettem, hogy megnéztem. Inkább ne is láttam volna ezt a gyenge filmet, amit leginkább a sz@r jelzõvel tudnék illetni. Nem szoktam magam felhúzni filmeken, de ennél teljesen eldurrant az agyam.
A forgatókönyv és a rendezés szörnyen gyenge. Tele van lyukakkal meg üresjáratokkal a sztori. Ha láttál már pár krimit vagy thrillert, akkor már a film elsõ negyedében tudod, hogy ki a sorozatgyilkos. A karakterek kidolgozatlanok,semmilyenek. Angelina J. nagyon nem illik bele a nyomozó szerepébe. A nyomozás menete következetlen, amatõr, gagyi.
Akinek ez a (förmedvény) film tetszik, azok biztosan nem láttak jó krimit/thrillert vagy pedig egyszerûek mint az 1x1.

SPOILER:
Angelina (bujaszáj) J. és Ethan (sármõr) Hawke szexjelenete röhejes. Utána meg, hogy össze is jönnek....pfff.
A befejezés talán az egyik legrosszabb, amit valaha láttam!!!! (páran már leírták)

A legjobb jelenet az egész filmben az volt mikor Olivier Martinez arcon vágja Angelina J.-t. (Ez az egyetlen õszinte, hihetõ jelenet a filben.)
8/10
kazama90 2014 febr. 27. - 19:10:34 8/10 Előzmény -greghouse-
jó thriller fõleg a maiakhoz képest,jók a színészek +a sztori is.10/8.
SPOILER-gondoltam hogy lesz benne csavar,és sejtettem hogy Hawke a gyilkos.
6/10
-greghouse- 2013 nov. 12. - 10:12:06 6/10
Megnéztem még egyszer. Továbbra is az a véleményem, hogy a forgatókönyv ezer sebbõl végzik.
Szépek Jolika ajkai, meg hogy megjelenik Kiefer Sutherland, de annyira esteleges és indokolatlan a vége, hogy nincs rá szó.
Amerikában van "Arany Málna" (Golden Raspburry), annak a forgatókönyv kategóriáját megérdemli a film. Mást nem.
Összes hozzászólás