Elszakítva

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 53 perc, 2006

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Horváth László 1942. június 18-án született, Budapesten. A II. világháború az ő családját sem kímélte: édesapja a frontra került, elhunytnak hitték, majd édesanyja új életet kezdett. 1944-ben megszületett mostohahúga. A Budapesthez közeledő front hírére édesanyja nem merte vállalni a két kisgyermek nevelését, így kisfiát az Ungváron élő szüleihez vitte. Kárpátalja elcsatolása a 3 éves Lászlót Ungváron érte. A nagyszülők azonnal összepakoltak és unokájukkal együtt elindultak Magyarországra. A csapi hídnál, bár minden papírjukat rendben találták, az ukrán határőrök a hároméves fiúgyermeket kitépték a nagyszülők kezeiből, őket pedig fegyverrel kényszeríttették, hogy induljanak Budapest felé.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
mukiwa 2014 dec. 04. - 08:03:42
Vasarnap Szeged fele autozva egy idos stoppost vettem fel es mint utolag kiderult Horvath ur volt az. Egy eleg mely beszelgetesbe merultunk es kiderult, hogy a Duna TV forgatott rola egy filmet. Meselt par sztorit az eleterol es a forgatasrol is. Nagyon aranyos bacsi. Orultem, hogy talalkoztunk es remelem egyszer meg tudom valahol nezni a filmet mert sajnos jelen pillanatban nem talalom sehol.
8/10
angela2 2011 szept. 13. - 22:30:02 8/10
Fú, én a végén sírtam.
feketevipera 2011 szept. 12. - 19:38:33
Régebben már adták a filmet, akkor valamennyit láttam belõle. Emlékeim szerint az alaptéma érdekes volt, de a kidolgozás már nem annyira. Lehet, hogy most majd végig tudom nézni, kíváncsi vagyok az úriember életútjára, no meg talán azt is meglátom, hogy jó-e a memóriám.