A TV Paprika új, 8 részes sorozatában Kántor Melinda műsorvezető kalauzolja a nézőket Erdély lebilincselően szép tájain és gasztronómiai különlegességeinek útvesztőjében. Az egyes epizódokban nemcsak bizonyos tájegységeket ismerhetünk meg - mint például Máramaros, Torockó vagy Székelyföld -, hanem a vidékekre jellemző, hagyományos ételeket is, melyeket igazi háziasszonyok készítenek el. Az egykor Magyarországon is nagyon népszerű házi kürtős kalácson, juhtúrós puliszkán és tokányon kívül olyan, kevésbé ismert erdélyi ételek elkészítését is nyomon követhetjük, mint az angazsabor leves, a málé palacsinta, vagy a magurai krumplilepény. Azonban erdélyi utazásunk során nemcsak a tájról és az ételekről tudunk meg többet, de a városkák, falvak történetéről, hagyományokról és népszokásokról is.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások