Érzelmek tengerében

Bakancslistához adom
Gods and Monsters
amerikai-angol filmdráma, 105 perc, 1998

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Amikor Clayton Boone (Brendan Fraser) a fiatal csavargó egy rossz kedélyű öregember szolgálatába áll, meglepve jön rá, hogy munkaadója nem más mint James Whale (Ian McKellen) a harmincas években készült Frankenstein-filmek egykor zseniális alkotója.

Első találkozásukkor az idős férfit elkápráztatja az erőtől duzzadó ifjú és megpróbál barátságot kötni vele. Claytonnak legyezgeti a hiúságát a felkérés ezért beleegyezik, hogy Whale megfesse az arcképét.

Amikor barátainak beszámol híres munkaadójáról, azok gyanakodva fogadják a hírt, miközben féltékenyek is a gazdag és pompás világra amelybe barátjuk keveredett. Az idős ember és a fiatal férfi barátsága támadások és előítéletek tüzében edződik és bizonyság arra, hogy az igaz barátság és megértés minden előítéletet legyőz.

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  1999
  Legjobb női mellékszereplő: Lynn Redgrave
 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb adaptált forgatókönyv: Bill Condon
 • Golden Globe-díj

  1999
  Legjobb film - drámai kategória jelölés
 • BAFTA-díj

  1999
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Lynn Redgrave
 • Golden Globe-díj

  1999
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Sir Ian McKellen
 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Sir Ian McKellen
 • Oscar-díj

  1999
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Lynn Redgrave

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
GoodMovies 2022 okt. 07. - 01:11:14 7/10
Valahogy nem nyűgözött le, bár Ian Mckellen iszonyatosan jó színész. A nyál csorgató vén b*zi szerepet elég hitelesen hozta, nem véletlen :) Valószínűleg velem van a baj, hogy nem igazán jött be, nekem valahogy szétesett a film.
Ettől függetlenül érdemes megnézni szórakozásképp. Vannak benne elgondolkodtató dolgok is és némi humor.
Engem zavart az öregember nyál csorgatása, szinte biztos vagyok benne, hogy sok heteró kimondottan hányingert kap tőle. Persze ennek nagy szerepe van az egész film értelmében, engem mégis zavart, de ez az én személyes problémám.
Szomorú, hogy az a viselkedés, ami egy fiatal szép férfinál szexy és vonzó, egy öreg gyűrött majomtól visszataszító. Pedig az öreg gyűrött majom talán belül még nem olyan gyűrött. Legalábbis a vágyakat nézve. Szomorú az élet és igazságtalan! A dolog élét vagy tragédiáját az teljesen elvette, hogy egy teljes gazdag élet volt a főszereplő mögött.
Loki 2007 márc. 07. - 14:07:40
Na, végre megvan. Zseniális, teljesen lenyügözött.
x-tro 2006 okt. 30. - 14:18:11 Előzmény Loki
Hmmm, utánanéztem, mert engem is érdekel. itthon nem találtam, de az amazonon 7 dollár körül már kapható a dvd. Angolul ugye tudunk....

link:
<a target="_blank" href="http://www.amazon.com/Gods-Monsters-Special-Bill-Condon/dp/B00000IQVF" title="http://www.amazon.com/Gods-Monsters-Special-Bill-Condon/dp/B00000IQVF">www.amazon.com</a>
Mirjána 2006 okt. 30. - 09:56:44 Előzmény Loki
Külföldrõl behozathatod. Nem tudok róla, hogy le lehetne tölteni.
Loki 2006 júl. 08. - 23:48:46
Vagy letölteni.
Loki 2006 júl. 08. - 23:44:01
Hé, gyerekek, látta ezt igazából valaki? Nem tudja valaki, hol lehet megvenni (az eddigi keresgéléseim alapján sehol, de hátha valaki tudná)?