Esküvő után

Bakancslistához adom
After the Wedding
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 112 perc, 2019

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Isabel életét a kalkuttai árvaházban nevelkedő gyerekeknek és az ott végzett munkájának szenteli, már vagy húsz éve. Theresa egy médiavállalat multimilliomos vezetője, aki művész férjével, annak lányával és ikerfiaikkal New Yorkban él. Amikor Isabel-nek felajánlanak egy rejtelmesen nagylelkű támogatást a pénzügyi nehézségekkel küzdő árvaház számára, New York-ba kell utaznia, hogy személyesen találkozzon a jótevővel, Theresa-val. Ott kiderül, hogy kinek is lesz esküvője. Egyben fény derül a titokra Isabel múltjáról, valamint arról, hogy mennyire véletlen a találkozása a régmúltjának meghatározó szereplőivel, amely végül az egész addigi életét meghatározó döntés elé állítja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Joseph Barbera jan. 14. 12:38:14 5/10
Meglehetősen bosszantó film volt számomra, csupa nárcisztikus ember kéri számon a másikon a saját életének hibáit.Nem láttam az eredeti európai változatot, remélhetőleg árnyaltabbak a fogurák....

Ide írd a spoileres tartalmat


Először is Isabel milyen alapon kéri számon elhagyott gyereke apjától, hogy neki nem szólt arról, hogy nélküle is felneveli a közös gyereket. Nem tartozik Isabelnek a férfi; a nő inkább mély szégyent érezhetne, mint felháborodást.Másfelől Theresa- bár sejthetőek a mozgatórugók - szintén egy arrogáns, pöffeszkedő személyiség. Az egyetlen szerethető, és érthető figura az apa, aki a megfelelő utolsó pillanatban jól döntött, és lehetőségeihez mérten őszintén élt. Számomra még Isabel lánya is furcsa volt kissé, bár formázta az anyját: nem gondolta át a házasságát sem, és azt hitte, minden csak körötte forog. Számomra nyilván való volt, hogy az apa megszerette Theresát, volt 2 közös gyerekük, bár ez a szál kissé elveszettt az indokolatlanul kuszált érzelmek labirintusában.
7/10
itsme1 2023 aug. 02. - 07:36:35 7/10
A dán változat nekem kimaradt, így nem tudok hasonlítgatni, de az biztos, hogy ennek a filmnek csak a története volt jó. A kaszting pocsék,

Hogy lehet egy skandináv típusú anyának ennyire ógörög lánya?

a színészek játéka (Julianne Moore-t kivéve) gyengécske, és telepakolták indokolatlan jelenetekkel, amivel sikerült majdnem kétórásra húzni a filmet.
4/10
amaro mela 2023 máj. 06. - 16:02:20 4/10
A dán film igen gyönge mása.
A színészek játéka sem volt meggyőző, erős hollywoodi hatás, ami még rontotta a film élvezhetőségét.
7/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 10. - 18:12:04 7/10
A filmet az eredeti, dán-svéd film után láttam (az nagyon tetszett, újranézve is, abban kedveltem meg Mads Mikkelsen dán színészt); ezt az amerikai remake-et egyszer meg lehet nézni, a szereposztás, képi világ, berendezés, szinkron tetszett. Julianne M. és Michelle W. játéka azonban nem végig tetszett a filmben, néha idegesítőek voltak 1-1 jelenetben.
8/10
Zsomika 2020 dec. 23. - 19:26:57 8/10
Sokkal érdekesebb lett volna, ha az előzetesben nem lövik le a lényeget! Hasonló élményeket kívánok annak, aki azt elkövette! Egyébként tetszett a film, nem tudtam, hogy van egy "eredeti" dán verziója a témának.
7/10
pihes 2020 dec. 23. - 11:03:20 7/10
Azért is tetszett a film, mert több szálon fut a történet egy közösségen belül.
Jó volt!

7/10
7/10
sexykex 2020 júl. 31. - 11:16:54 7/10
Valahogy sejteni lehetett, hogy az indiai árvaház vezetőjének nem véletlenül kellett Amerikába utazni. A feleség ötlete talán egyedi, de kifejezetten logikus lépés. Julianne Moore alakítása tartotta életben és vitte sikerre a filmet.
Nem láttam az eredetit, bár tudom, hogy ez remake. Állítólag kultfilm, Mikkamakkáék szokás szerint agyon is dicsérték. Mielőtt megölne az unalom, majd megnézem. (Egy hét alatt el szoktam mindent felejteni, sajnos erre a filmre még emlékszem.)
7/10
Nótárius 2020 máj. 27. - 12:53:55 7/10
Isabel (Michelle Williams) életét a kalkuttai árvaházban nevelkedő gyerekeknek, az ott végzett munkájának szenteli, már vagy húsz éve, Theresa (Julianne Moore) egy médiavállalat multimilliomos vezetője, aki művész férjével (Billy Crudup),

annak lányával

és ikerfiaikkal New Yorkban él. Amikor Isabel-nek felajánlanak egy rejtelmesen nagylelkű támogatást a pénzügyi nehézségekkel küzdő árvaház számára, New York-ba kell utaznia, hogy személyesen találkozzon a jótevővel, Theresa-val. Ott aztán kiderül, hogy kinek (!) lesz esküvője. Egyben fellebben a fátyol a titokzatosság Isabel múltjában gyökerező mibenlétéről, valamint arról, hogy mennyire véletlen (!) a találkozása a régmúltjának meghatározó szereplőivel, amely végül, az egész addigi életét mérlegre tevő, drámaian sorsfordító döntés elé állítja.
Szerintem Michelle Williams főszereplőként eléggé kívülálló érzetűen, kissé réveteg jellegtelenséggel játszott, de ennek mintegy ellenpontjaként Julianne Moore érzelemgazdag lénye a szerepébe lényegülten, drámai hitelességűen karakteres volt.
Összességében, a kérdőjeleivel együtt is, több szempontból elgondolkodtató és érzelmileg is összetetten intenzív hatású, színvonalas film,

megrázó, de a továbblépés reményének esélyt adó végkifejlettel.


Egyébként ez a film az ugyanevvel a címmel és tartalommal 2006-ban megjelent dán-svéd filmdráma "amerikanizáltan" könnyedebb stílusú változata.
Szerintem, akár igényesen érdekes összevetésként is, mindkét filmet érdemes megnézni.