EVE idő

Bakancslistához adom
Eve no jikan / Time of Eve
japán animációs film, 106 perc, 2010

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A nem is túl távoli jövőben járunk, ahol a háztartásokban humanoid androidok/robotok végzik a házimunkát. A legtöbb androiddal viszont rosszul bánnak, és a középiskolás Rikuo is nagyon ridegen viselkedik női androidjával. Egy nap, miközben a lány tevékenységét figyeli, egy rejtélyes kávézóban köt ki, ahol nem tesznek különbséget emberek és androidok között. Rikuo el se tudja képzelni, mi értelme van egy ilyen helynek, ám a kávézóban megismert emberek és robotok történetén keresztül kezdi megérteni, milyen is lehet igazi lélekkel rendelkezni.

Megható animációs film a diszkriminációból származó bánatról, amely a vendégek által elmesélt epizódok sorozatából bontakozik ki. A történet kidolgozott részletei, mint például egy etikai bizottság létezése, amely óvatosságra int az androidoktól való függőségre, vagy a szemétként kidobott öreg robotok mélységet adnak az ábrázolt világnak.

Stáblista:

Szereplők

Rikuo (hangja)
Rina (hangja)
Masakazu Misaki
Sammy (hangja)

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
user11 2015 okt. 09. - 21:16:50
Nagyon furcsa és elgondolkodtató japán anime minisorozat(csak 6 részes). Nem túl távoli jövõ, teljesen ember formájú robotok, csak a fejük felett forgó kis fénykörökrõl lehet õket felismerni. Több tulajdonos robotfüggõvé válik, mint a fõszereplõ fiú is. A cselekmény nagy része egy titkos kávézóban játszódik, ahol " robot és ember között nem lehet különbség", a fénykarikákat sem kell viselni, és ebbõl származnak furcsa, nagyon izgalmas helyzetek. Nem kalandfilm, inkább lassú és okos és szép.