Farkas

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 70 perc, 2007

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Nyikolaj Szergejevics egykor jobb napokat látott szibériai férfi. A szovjet időkben valószínűleg komolyabb beosztású helyi vezető volt. Jelenlegi foglalkozását tekintve: problémamegoldó. Óriási élettapasztalatának és különleges, rejtett tulajdonságainak köszönhetően az élet minden területén képes megszűntetni a bajokat. Állítólag beszél az állatok nyelvén. Egy kis szibériai település egész élete a rénszarvastenyésztéstől függ. Az új idők eljövetelével szinte egy időben, a farkasok gonosz módon kezdtek el viselkedni. A szarvascsordákat úgy tizedelik meg, hogy az állatokat nem gyilkolják le és nem falják fel, csak kiszívják a vérüket és otthagyják. A pásztorok segítségül hívják a sámánok leszármazottjának tartott Nyikolaj Szergejevicset.
Bemutató dátuma: 2007. szeptember 20. Forgalmazó: Hungarotop

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
meneruwa 2010 aug. 13. - 22:38:49
még szerencse hogy nem érdekel más véleménye csak már láthatnám ezt a filmet. akinek nem tetszik nézze a dobó katás szemetet meg ezeket....
1/10
Fülöp András 2007 okt. 14. - 13:13:35 1/10
Ez a film egy óriási blöff. A kritikákban említett szép fényképezés csak kifújt, üres tojás. A 100 percnyi szép "szép" képsorból még 5 perc vágóképet sem lehetne összehozni egy közepes természetfilmben. Nem vártam izgalmas "farkashordás" jeleneteket a filmtõl, de azért meglepõ, hogy még egy elhullott farkas lefényképezésére sem futotta a film büdzséjébõl.

A film azzal próbál eredetiskedni, hogy öreg, ráncos manysi arcokat mutat totálplánban, az arcok tulajdonosai néha pedig õsi dallamra fakadnak. Röhej.

El tudom képzelni a film születésének körülményeit; TT nóném magyar filmesnek van vmi orosz haverja, aki ismer vkit, aki járt már a manysik földjén, ahol sok vodkát isznak. Csak be ne fagyjon a kamera. Nosza, pályázatírás, 10% vissza, irány manysiföld. Kiderül, hogy ez dögunalom, ugyanúgy néz ki, mint lappföld (rénszarvasok, hideg, vodka, dögunalom...), jó de akkor beszéljenek a filmben oroszul. Legalább nem kell szinkronra költeni, úgysincs mit szinkronizálni, több marad a költségvetésbõl. Már kész is a film. Nézzétek meg emberek, mire költik el azt a pénzt, amibõl jó filmet (is) lehetne készíteni! 70 percet bárki kibír.