Farkas-patak

Bakancslistához adom
Wolf Creek
18 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál filmsorozat, 50 perc, 2016

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Eve, egy amerikai tinédzser megmenekül a sorozatgyilkos Mick Taylor karmai közül. A férfi lemészárolja a lány családját egy vízparti táborozás során Ausztráliában. Eve megsebesül, de rátalálnak és kórházba viszik. Sullivan Hill nyomozó kapja az ügyet, aki hasonlóságot vél felfedezni az ügy és korábbi esetek között. Eve visszatér a helyszínre, hogy bosszút álljon.

Stáblista:

Szereplők

Mick Taylor
Eve Thorogood
Sullivan Hill

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
User Friendly 2022 nov. 17. - 13:32:16 6/10
Na, most fejeztem be a 2. évadot.
A 4. részig teljesen jól működik a sorozat. Vannak karakterek, izgalmas a sztori, bár
nagy meglepetések nincsenek benne. Az mondjuk eléggé furcsa, hogy egy kvázi sivatagban senki soha nem veszi észre, ha a gyilkos autója közeledik, de még azt sem ha tőle 10 méterre megáll. :D Na jó, oké, ez ilyen.
Az utolsó két rész viszont tragédia. Az addig relatíve racionálisan viselkedő szereplők minden átmenet nélkül meghülyülnek, nagyobbnál nagyobb baromságokat csinálnak. Legalább tízszer likvidálhatnák a gyilkost, de nem. Simán elmenekülhetnének, de azt sem, inkább bambán nézelődnek és értelmetlen dolgokkal húzzák az időt. Mintha az lett volna a cél, hogy felülmúlják a Halálos kitérő agyhalott szereplőit, ami asszem sikerült is.
Az utolsó 2 rész izgalmas helyett idegesítő lett.
6/10
User Friendly 2022 nov. 16. - 13:21:26 6/10
Az eredeti filmhez képest, ami nem volt akkora durranás, egész jó sorozat. Az első évad bosszúfilm egy tökös csajjal, talán egy kicsit hosszabbra nyújtva a szükségesnél.
A második évad erénye, hogy nem ezt a vonalat viszi tovább, hanem visszatér az eredeti sztorihoz, ahol Mick Taylor turistákat gyilkol, de megemeli a tétet azzal, hogy immár egy teljes turista busz utasait pusztítja.


Ami nagyon nem tetszett, hogy Taylorból szinte egy elpusztíthatatlan lényt teremtenek, aki három karóval a falhoz szegezve is képes a megmenekülésre, ráadásul úgy hogy az egyik kampós végű piszkavas a falban marad, tehát teljes lehetetlenség, hogy onnan leakasztotta magát. Az is érthetetlen, hogy a főhős csaj mitől érzi azt, hogy minden rendben,
miért kapunk egy szinte heppiendes finálét az első évad végén, miután tisztában van vele, hogy a gyilkos megmenekült.



Ha ezeken és még néhány kisebb logikátlanságon túl tudunk lendülni, akkor egész jól nézhető kis sorozat.
Az első évad főcímzenéje (Lisa Salvo: Who killed cock Robin) nagyon fájintos kis trip-hop.
10/10
zimike 2019 okt. 24. - 19:45:36 10/10
Mick Taylor a túrista tömeggyilkos ELEMÉBEN van .
Egy vérszomjas gyilkos aki nem ismer irgalmat.
Áldozatatit van amikor becserkészi de van amikor
spontán belezi ki. Kemény film amely igaz történeten
alapul.