Felséges karácsony

Bakancslistához adom
A Royal Christmas Ball
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 86 perc, 2017

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Egy kis kelet-európai ország királya karácsony előtt Los Angelesbe érkezik, ahol az államügyek mellett arra is szakít időt, hogy találkozzon egyetemi szerelmével. Hamarosan kiderül azonban, hogy az uralkodót és a mérnöknőt nemcsak a régi emlékek kötik össze.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
offtopic
Patreides 2023 dec. 01. - 07:29:28 4/10 Előzmény DUNAWÖLD
Nyugaton ami kelet-európai, az számukra túl van az óperencián, oda lehet elhelyezni minden mesebeli történetet. A Harry Potterben is ott élnek a sárkányok, ezek szerint azok meg túlélték Nicolae Ceaușescu és kiváló neje diktatúráját. A másik verzió, amikoraz USA forgatókönyvgyártók nem annyira keletre helyezik a mesebeli hercegséget, hanem valahová Svájc, San Marino és Monaco közé... Egy USA átélgpolgár számára már az is elég romantikus. Ha meg a szovjet kommunista birodalomról van szó, egy amerikainak teljesen mindegy, hogy Magyarország, Románia, Grúzia, vagy Baskíria, nyilván az a kép él bennük, hogy ezek mind a Szovjetúnió részei voltak, mindig hó volt arrafelé és fagy, az emberek nem ismerték a tévét, a hűtőszekrényt, füstjeleklkel kommunikáltak, mert a telefont sem ismerték, kórházaik sem voltak, csak gyógyfüvekkel meg varázslással gyógyítottak, és úgy minden téren leragadtak valahol a koraközépkorban... egy átlag USA polgár fejében valami ilyesmi kép élhetett mág nem is olyan régen is Európa ezen részéről. Meg kommunistáznak ezerrel még most is, de már nálunk is, miközben kommunista rendszer sehol sem volt, még a "nagy Szovjetunióban" sem, ott is csak Brezsnyev agyának teljes elborulása után jelentette ki, hogy na, akkor mostanra felépítettük a szociakizmust, innentől a Szovjetunióban a kommunizmust építjük.. Aztán rákötötték a konnektorra Brezsnyev elvtársat, hogy feltöltsék az akkumulátorát..
4/10
Patreides 2023 dec. 01. - 07:15:07 4/10
Az egy dolog, hogy a film átlagos nagyüzemi tucat produktum, közepes iparosmunka, amikor már nagyon nincs mit csinálnia valakinek, megnézi, és eltölt vele másfél órát, aztán elfelejti. De az, hogy a férfi nem mesésen jóképű, a nő meg sovány, csak annyit jelent, hogy legalább kisebb a filmben a giccsfaktor, meg a mesés habos szentimentalizmus.
2/10
Beke63 2023 nov. 21. - 07:52:27 2/10
Szerintem rossz főszereprő választás, mind a férfi és mind a női... A férfiban nem látok semmi fenségeset, a nő megcsontsovány és bár nagyon sok szép fotó van róla a neten (Tara Reid), ebben a filmben kimondottan csúnya...
DUNAWÖLD 2023 nov. 20. - 21:09:34
"Egy kis kelet-európai ország királya" 😂🤣🤣🤣
Komolyan?
Mintha a kommunizmus meghagyott volna egyet is, ha lett volna ilyen
omut 2023 nov. 19. - 23:36:27
Másik szinésznőt kellett volna választani, mert ez a csontsovány nő, nem illett ide. Egy szóval borzalmas. A ffi szinkron erőtlen, gyenge, semmi király nincsen benne. Az alkalmazott dirigál neki és nem győzi nevelni a 2 méteres manust.
1/10
Veranda 2021 nov. 14. - 01:27:47 1/10
Nagyon gagyi, rendkívül gyenge színészekkel. A szétplasztikázott fejű, vézna, göthös főszereplőnő a görnyedt testtartásával kifejezetten szerencsétlen.
3/10
P@nni 2021 máj. 16. - 15:52:41 3/10
Nagyon szeretem a karácsonyi filmeket, de ez elég gagyicska lett. :( A szereplők nagy része pedig számomra nagyon ellenszenves (volt). :(
2/10
Rojita 2019 nov. 19. - 15:09:15 2/10
A ffi főszereplő volt német (Rodemacher), de a romantikus filmhez nem volt elég jóképű, - jóindulattal markánsnak mondanám. Igaz, a volt egyetemi barátnő (16 éves gyerekkel rendelkező anyuka) arca merev, 30 évesre plasztikázott arcú "szépség". Mellettük a Lilit játszó Haley Pullos helyes, természetes fiatal lány.
Nem tetszett, h Kaliforniát választották a karácsonykor játszódó történet helyszínének. Számunkra a karácsonyi hangulathoz hószállingózás, szánkózás, hóember, korcsolyázás és karácsonyi énekek kellenek.
Nem tudom, h a forgatókönyv, vagy a színészek voltak a rosszabbak. Az egész nagyon erőltetett. Természetesen, az intrikus szerepre egy külföldi (horvát) színészt választottak, bár aztán a forgatókönyv nem tisztázza teljesen a sorsát. Szintén az alkotók hibája, h Kelet-Európába helyezték a képzeletbeli Baltamiát és átsiklottak azon a tényen, h ebben a földrajzi régióban több, mint 70 éve nincs királyság. Legalábbis egyenlőre.
Rossz film, esetleg, 10-12 éves kislányoknak ajánlom.
sadrok 2018 dec. 26. - 22:28:56
Ha nincs kiírva, h amerikai film, biztosan németnek gondolom.... tőlük láttam mostanában hasonlóan gyengécske romantikus filmet. A téma nem lenne rossz, de ... amilyen filmet csináltak belőle.... kár
Az én felhasználónevem 2018 dec. 26. - 04:52:22
Egy kis kelet-európai ország királya karácsony előtt Los Angeles-be érkezik, ahol az államügyek mellett arra is szakít időt, hogy találkozzon egyetemi szerelmével. Hamarosan kiderül azonban, hogy az uralkodót és a mérnöknőt nemcsak a régi emlékek kötik össze.