Felsőbb parancs

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2013

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Tömegek kelnek útra Ázsiából, Afrikából, hogy bejussanak az Európai Unióba. A többségében alulképzett fiatal férfiak üldöztetések, háborúk elől menekülnek vagy a kilátástalan gazdasági helyzet miatt vállalják a hosszú, veszélyes utat. Papírjaik nincsenek, egyetlen lehetőségük az illegális határátkelés.
Utolsó akadály a szerb-magyar határ. Ha átjutnak, megnyílik az út a nyugati országok felé, ahová legtöbben tartanak. A határt azonban a legmodernebb hőkamerák tartják megfigyelés alatt. Csekély az esély az átjutásra. Akiknek mégis sikerül, azokat a határrendészet emberei és a helyi lakosokból verbuválódott önkéntes polgárőrök várják a túloldalon.
Az átkelés előtt azonban még a hideggel, az éhezéssel, a fáradtsággal, a szerb rendőrök erőszakos zaklatásaival kell megbírkózniuk a szabadban éjszakázó migránsoknak. A közeli szerb városból egy lelkész, vállalva a kockázatot, hogy tettei miatt a törvény kezére jut, élelemmel, ruhával és Isten feltétel nélküli szeretetével látja el a rászorulókat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2013 okt. 21. - 23:11:18
Valószínûleg IP-vel tiltják ki az alábbi hüllõszerûséget...
adamnagysweetmovie 2013 okt. 21. - 08:38:27 Előzmény -IMPERATOR-
Igen. És tudjuk, mi vár rájuk, ha eljutnak a Paradicsomba, egy hazai menekülttáborba, amelyekbe nyugatról emberiességi szempontból nem toloncolnak vissza illegális migránsokat...
10/10
-IMPERATOR- 2013 szept. 27. - 13:28:08 10/10
Minden elismerésem a stábé és a lelkészé!