Galapagos

Bakancslistához adom
Galapagos: The Enchanted Voyage
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai természetfilm, 40 perc, 1999

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Mesés utazás egy igen különös, de annál csodálatosabb világba, a Galapagos misztikus, érintetlen tájaira, ahol Charles Darwin megalkotta evolúciós elméletét. Élővilága a barlangoktól a megkövesedett lávafolyammal borított szárazföldön keresztül a tengerek mélyéig rendkívüli látványt, élményt nyújt az IMAX Experience 3D kameráján keresztül.
Forgalmazó: Cinema City

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
khekkkkkk 2009 jún. 27. - 20:52:27
nekem meg tetszett
3 részbõl áll, maga a sziget, ahol azért nincs sok állat meg növény, tehát nincs mit bemutatni
aztán a víz felsõ része, szerintem az nagyon szép volt, a medvefókák különösen
és az utolsó pedig a mélytengeri merülés, 1000 méterre, tényleg egy különleges, retro szerkezettel, kicsit nevettem is rajta. De még sehol nem láttam tv-ben ilyen mély merülést
az állatok beszippantása is kétoldalú. Ha nem fognak meg egy ilyet, talán sose ismerjük meg. Ahhoz meg fel kell vinni a felszínre, s utána nem dobható újból a tengerbe. Szóval egy - egy élõlényt sajnos fel kell áldozni.
Szerintem jó volt ez a film, pont annyi, amennyi kell.
És az imax tényleg baromi jó, lehet, hogy más témát kéne megfogni.
7/10
tibetanshrivasta 2009 jan. 18. - 16:06:30 7/10
Ha majd ezer 3D film közül választhatunk,
akkor minden bizonnyal nem lesz benne a
Top 10-ben, de a jelenlegi kínálatot figyelme
véve szerintem abszolut nézhetõ, különösen
a természetfilmek kedvelõinek.

Valóban nem egy adrenalinbomba, pl. a Nascar
egyes jeleneteit meg sem közelítik a 3D látványból
eredõ élmények.

Nálam 7/10.
sansz 2008 okt. 10. - 12:50:31
Egyetértek azzal a részével, hogy, mint dokumentumfilm a téma rosszabbjai közé tartozik. Én nem olvastam a tartalmát, de szerintem kissé félrevezetõ. Azt hinné az ember, hogy A Galapagosról szól a film, Darwin nyomába megyünk, stb. Ahhoz képest csak éppen, szinte véletlenül megemlítették, hogy "itt van a kétféle teknõs, meg a 13féle pinty, amiknek egy õsük volt" bumm, kb ennyi.

A csaj, aki "kalauzolt" minket, az egy tengerbiológus, a rosszabb fajtából. Egyrészt a film nagyrésze tehát a tengerrõl szólt, ami szép, csak a Galapagoshoz- amiért különleges- nem annyira tartozik. A mélymerülés fõleg nem, mert azt bárhol máshol is csinálhatta volna..csak a Galapagos név jobban hangzott.

Szóval lemerültek és egy durva porszívószerû cuccal beszippantottak egy csomó állatot. És akkor volt pofája mondani, hogy mennyire tisztelik ezt az élõvilágot..felszínre vitték azokat a mélytengeri élõlényeket, majd természetesen fel is boncolták õket, amibõl mondjuk csak két képkockányit láttunk kb.
De azért nagyon tisztelik õket. Nem hallottam még halálos tiszteletrõl. nem szeretem, mikor úgy csinálnak ezek, hogy õk tudósok, meg fontos dolgot csinálnak..ugyan..ez tiszta vadászat, hobbi. Rohadtul nincs hatással az emberiségre...

Azonban én ezzel együtt sem tudtam unatkozni, a csodálatos látvány miatt.
3/10
bazsi900 2008 okt. 06. - 19:31:44 3/10
A képek szépek benne,látványos film, de dögunalom!kb 10 percig jó a film mer szép a 3d, aztán már semmi újjat nem látunk, és a felénél már aludni támad kedve az embernek,ha télleg érdekel galapagos és egy érdekes doku filmet akarok nézni benyomom az animal planetet,de IMAX mozi általában azért ennél többet kínál,itt ezt nem kapjuk meg...ez az egyik leggyengébb IMAX mozi....