Hagyd beszélni a Kutruczot!

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 112 perc, 1985

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Döbbenetes történetnek lehetnek átélői, akik megnézik Ember Judit dokumentumfilmjét. A film, annak ellenére, hogy fekete-fehér kópiában készült, és csak egyetlen szereplőt hallgathatunk benne - rendkívül izgalmas. Egy asszony küzdelméről, magánnyomozásáról szól, amely XX. századi történelmünk legsötétebb időszakába vezet vissza, s teszi árnyaltabbá a korról kialakult képet. Vajon az ÁVH miért kedvezett egy háborús bűnösnek? Mi történt Bosnyák Zoltánnal a világháború után? Kik és milyen céllal akarták felhasználni? A dokumentumfilm a nyolcvanas évek közepén készült, s akkor betiltották.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
bobbentyu 2018 dec. 22. - 11:54:33 10/10 Előzmény LajtaJ
Üdv!
Sehol se találom. El tudnád nekem küldeni valahogyan ezt a filmet?
LajtaJ 2016 márc. 10. - 01:25:30
Már régóta vártam ezt a filmet, végre a Duna TV most két egymást követõ hajnali idõpontban újra leadta.
Sikerült is felvennem, sõt még az ismert video megosztó oldalra is feltölteném, de valamelyik szerzõi jogvédõs buzgómócsing biztosan el kezdene pampogni.
Ha valaki veszi a fáradtságot, hoy végignézze, akkor egy korrajzot kap a kádári korszakról, ráadásul sokat tudhat meg egy ártatlanul kivégzett nagy magyar ember életérõl.
Tejfalussy András 2014 márc. 18. - 14:00:43
Észrevétel

Tejfalussy András okl. villamosmérnök, méréstani szakértõ, feltaláló vagyok. Az én gyermekeimet nyaraltatta Kutrucz Gizella (anyósom) az államtól általa bérelt csillebérci telken. Én is másoltam és terjesztettem (video kazettán) a Kutrucz Gizellával készített, akkoriban betiltott filmet.

Érdekesség: A film után Kutrucz Gizella kapott egy kézzel írt levelet, amit én is elolvastam. Ebben egy Berend nevû rabbi, aki külföldön élt, kifogásolta, hogy "miért bántja Bosnyák Zoltán", akivel a rabbi együtt szerkesztette a zsidók ellen uszító "Harc" címû fasiszta folyóiratot. Anyósom késõbb elmondta nekem, hogy a film után felhívta Bosnyák Zoltán felesége, aki méltatlankodott, hogy miért bántja a férjét, akinek az anyja zsidó volt (!) és miért késztette más országba kitelepülésre a fiát, Bosnyák Csabát, aki addig, mint fõosztályvezetõ tevékenykedett a Paksi Atomerõmûnél. Különös, hogy jelenleg nem lehet megtalálni az anyósom által elõadottakat bemutató filmet az interneten közzétett filmek között, legalábbis én hosszabb kereséssel sem találtam. Lehet, hogy nem tetszik az igazság jelenlegi rendszernek sem?

Egyébként pl. nagyapámat Bartha Bélát, aki budapesti rendõrfõkapitány-helyettesként akadályozta az olyan zsidók és baloldali érzelmûek deportálását, akik nem voltak bûncselekményért jogerõsen elítélve, Szálasi idején "kirúgták" és megpróbálták meggyilkolni. Rákosiék pedig elvették a lakását és a nyugdíját és több évre kitelepítették Dévaványára, ahol egy fûtetlen fáskamrában kellett laknia (a mindig háztartásbeli nagyanyámmal).

Ellenem, aki feltártam - általam nemzetközileg szabadalmaztatott mérésekkel -, hogy a kormányok tudatosan kálisóval mérgeztetik a termõföldeket és a magyar lakosságot, valamint a Feleségem ellen is, az illetékes miniszterek mindenféle baleseteket és egyéb megtorlásokat szerveztek mind a Kádár-rendszerben, mind a következõ kormányok alatt, rendõrségi, ügyészségi, bírósági vezetõk és egyéb "apparátusi" hivatalos személyek segítségével. Kuncze belügyminisztersége alatt pl. összevertek a rendõrségen (1997. IX. 10.), s azóta mindezeket köztársasági elnökök is személyesen bûnpártolják.

A fenti hivatali bûnözés konkrét dokumentumai is megtekinthetõk a www.tejfalussy.com honlapon.

Mindezekbõl levonható az a következtetés, hogy hazánkban egyik említett rezsim alatt sem volt jogállam, ma sincs, és a jelenlegi „kormányesélyes pártoknak” szándékuk sincs a létrehozására.

Verõce, 2014. 03. 18. Tejfalussy András


Iratjel: kutrucz-gizella-bosnyak-zoltanrol-film-85