Hajsza a sorozatgyilkos nyomában

Bakancslistához adom
The Capture of the Green River Killer
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai minisorozat, 180 perc, 2008

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A film David Reichert: Az ördög nyomában című könyve alapján készült! A Seattle-i Green folyónál egy hónap leforgása alatt már a második halott prostituáltra bukkannak. Dave Reichert nyomozó pedig azt a feladatot kapja, hogy próbáljon rájönni a halott lányok közti összefüggésekre és a sorozatgyilkos kilétére. Dave még szinte el sem kezdi a nyomozást, ám a folyóban már újabb 3 halott lányra találnak. Helen eközben nemrég érkezett Seattle-be és máris összebarátkozik egy helyi lánnyal, Natalie-val. Helen anyja rendszeresen váltogatja az élettársait, ám ezúttal egy olyan férfi mellett döntött, aki megerőszakolja Helen-t. Amint kiderül az erőszak, a férfi elhagyja a családot, amiért pedig Helen-t hibáztatja az anyja. Közben egyre több halott kerül elő és sokkal több lány tűnik el, ám Dave még mindig nem tudja senkire se bizonyítani a gyilkosságokat...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Dave Reichert
Julie Reichert
Helen 'Hel' Remus
Bram Seton
Gary Ridgway
a fiatal Gary Ridgway

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Agnesmagnes 2011 ápr. 25. - 00:37:20 10/10
Bárcsak kitalált történet lenne! :( Sajnos nem.

Példamutató az a kitartás,amellyel Dave Reichert és csapata üldözte a green river-i sorozatgyilkost és ahogy az sok esetben történt,itt is már korábban képbe került az elkövetõ,akit elengedve utána még hosszú évekig folytatta ámokfutását (pl.ugyanez volt Ted Bundy és Peter Sutcliffe esetében is)..elég egy-két "apró" hiba (pl.itt:sperma,speciális festék a munkahelyrõl) és a tudomány fejlõdése a lebukáshoz,mert tökéletes bûntény nincs.
A (filmben a) leggusztustalanabb számomra az a rész volt,amikor Ridgway a fiát is elvitte autóval,akit szépen a kocsiban hagyott,amíg õ elintézte nem messze a felvett hölgyet az erdõben..."a néni egyedül ment haza,nem jön velünk"..:S(
A másik,amikor kamaszként egy kisfiút öl meg a film elején..:/(
Senkinek nincs joga ítélkezni a másik ember felett,bántani a másikat..sosem tudhatjuk,hogy mi vezette abba a helyzetbe a másikat,amibe sodródott.Jelen esetben,hogy ezek a nõk prostitúcióból éltek.
A többségük szökésben lévõ kamasz kislány volt,akik nem bírták otthon,nélkülözték az anyai-apai szeretetet,megértést..a legfiatalabb 13 éves(a legidõsebb áldozata 38 éves),de legtöbben 15-19 évesek voltak..Gyerekek.Könnyû volt õket csapdába ejtenie,bizalmukba férkõznie ennek a gyáva senkiházi sátánfajzatnak,aki még fojtani,ölni is csak hátulról volt képes..meg sírni az életéért,hogy ne végezzék ki,miközben idézem szavait:"legszívesebben ástam volna egy nagy gödröt és beledobtam volna mindegyiket.."..Undorító,visszataszító hányadék alak.
Õt kellett volna belökni abba a gödörbe..az ilyen nem érdemli meg az életet..ha meg kivégzik,lecsúsznak a szintjére,mert az is gyilkosság.Nehéz ez..nem hiszem,hogy szenvedés lenne a börtön az ilyeneknek; nincs lelkiviláguk,a bûnbánatukban nem hiszek.
Sok embernek van sz.r gyerekkora,pisil be kamaszkoráig,hagyja el az apja,szemétkedik az anyja,mégsem lesz sosem gyilkos..
Minden tiszteletem azoké a szülõké,akik felül tudtak emelkedni borzalmas fájdalmukon és beleegyeztek abba,hogy gyermekeik gyilkosával a hatóság vádalkut kössön,az életfogytiglanért "cserébe" Ridgway részletes tanúvallomást tett további bûncselekményeirõl,megmutatva addig még fel nem fedezett áldozatai sírhelyét..Ezzel megadták más szülõknek is azt,hogy gyermekeiket emberhez méltó módon,szeretettel el tudják búcsúztatni,ezzel megadva nekik a végtisztességet.Bár sajnos voltak olyan áldozatok is,akiket így sem sikerült már megtalálni vagy nem lehetett õket azonosítani..
Minden áldozatáért külön-külön életfogytiglanra ítélték,49 X-esen a feltételes szabadlábra helyezés lehetõsége nélkül..összesen 71-et vallott be,de feltételezik,hogy 90 felett van áldozatai száma..és velük együtt áldozatok a szülõk,testvérek,rokonok,barátok is,akiknek megnyomorította az életét a szörnyûséges tetteivel.

Dokumentumfilm a nyomozásról,benne David Reichert-tel és csapatával:

www.youtube.com/watch?v=eqrMEO01c7A

Az áldozatok:

www.youtube.com/watch?v=nNe_gHBVA3Y

Nyugodjanak békében és azok is,akik nem kerültek elõ..
:(
feketevipera 2011 ápr. 20. - 20:26:17
Végül is nem rossz a film, láttam sokkal szörnyûbbeket is. Kicsit talán elnyújtották ezzel a két résszel, de bõven a nézhetõség határain belül marad, ami a tartalmat illeti.